Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  88 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



DREPT LA REPLICĂ: Cum a murit Diro, câinele care a participat la concursul din Pasul Tihuța

23/01/2017 14:00:14  
Organizatorii concursului de atelaje canine, care a avut loc pe Drumul Romanilor weekendul care tocmai a trecut, vin cu lămuriri în ceea ce privește cazul câinelui mort în competiție.

Convinşi de faptul că libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine, ţinând cont de faptul că exercitarea dreptului la libera exprimare comportă îndatoriri şi responsabilităţi, pentru o informare corectă și obiectivă a publicului, în virtutea dreptului la replică, organizatorii concursului internațional de atelaje canine „Drumul Romanilor” editia I 2017 va solicita publicarea prezentului răspuns la erorile strecurate de către un cititor anonim în articolul publicat de către dumneavoastră ieri în legatură cu nefericitul eveniment care a dus la pierderea lui Diro, unul din cei peste 120 de câini participanți în concurs.

1.

Categorii
O, O1, O2 9-12 caini 11 km
A, A1, A2 atelaj de 7-8 câini 11 km
B, B1, B2 atelaj de 5-6 câini 11 km
C1, C2, C atelaj de 3-4 câini 11 km
D1, D2, D atelaj de 1-2 câini 4 km
Skijöring 1-2 caini 11 km.

La concurs pot participa câini sănătoși, care se pot identifica prin microchip şi cu vaccinurile la zi. Proprietarul poate dovedi acest lucru cu carnet de sănătate sau pasaport canin. Organizatorii au dreptul de a verifica fiecare câine. Pe durata concursului este valabil regulamentul de concurs al WSA (World Sleddog Asociation)”, cu protocolul WSA-IFSS, care permite organizatorilor să aleagă între categoriile de mai sus. Aceste informații sunt conținute în materialul de anunțare a evenimentului postat pe Facebook în data de 31.12.16, si comunicate mai apoi pe toată durata organizării cu toți participanții și confirmate prin semnatura fiecarui participant pe formularul de înscriere. Regulamentul permite ca pe lângă rasele nordice să fie folosite orice alte rase cu condiția existenței în concurs a categoriilor deschise (O,A,B,C,D) pe lângă O1,A1,B1,C1,D1 (atelaje de Husky Siberian) și O2,A2,B2.C2.D2 (atelaje de Malamut de Alaska, Samoyed, Câine de Groenlanda)

2. Verificarea stării de sănatăte a tuturor câinilor, precum și a microchipurilor s-a realizat în seara zilei de vineri 20.01.17 de către medicul veterinar al concursului dr. Dan Moldovan însoțit fiind de către dr. Oros-Mănarcă Sorin-Marcel, directorul DSVSA Bistrita Nasaud.

3. La start, un voluntar a verificat în ambele zile de concurs fiecare atelaj în raport cu cerințele regulamentului WSA, respectiv: - existența celor două sisteme de frânare - existența ancorelor - existenta sacului de sanie, toate acestea vizând asigurarea integrității musherului și a cățeilor în timpul cursei, există înregistrări în acest sens. Aplicarea cu rigoare a regulamentului a produs chiar penalizarea unor concurenți, lucru care poate fi verificat pe rezultatele defalcate ale concursului.

4. În consecință, superficialitatea poate fi o caracteristică doar a cititorului anonim și credem noi rău intenționat.

5. În concret, unul dintre musheri a pierdut controlul atelajului, cățeii continuindu-și alergarea fără coordonator, în momentul în care acesta și-a ajuns din urmă atelajul oprit la o distanță de aproximativ 1 km de la „accident”, cu toate manevrele de resuscitare executate de către musher (care da, este medic veterinar), cățelul nu a putut fi salvat. Cu toate acestea, pierderea unuia dintre cățeii noștrii reprezintă o lovitură puternică pentru noi toți, pe care o tratăm cu toată seriozitatea și competența, evenimentul este analizat în toate detaliile, iar odată ce vor fi înțelese complet împrejurările în care el s-a produs vom aplica întocmai regulamentul WSA. Trebuie spus însă că relația care se dezvoltă între musher și câinii lui este una cu totul specială și extrem de puternică, iubirea, încrederea și dragostea fiind ingredientele de bază pe care le veți găsi fără excepție la toate echipajele. Viața ne-a dovedit încă odată că nimic frumos și trainic nu poate fi realizat fără sacrificii. Fie ca sacrificiul suprem al lui Diro să fie piatra de temelie pentru viitoarele ediții ale concursului internațional de atelaje canine „Drumul Romanilor”.

Coordonatori organizare: Kiss Attila, Berende Damaschin

Dreptul la replică vine în urma acestui articol: Un câine a murit strangulat ieri, în timpul competiției din Pasul Tihuța

8917 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro