Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  28 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Dracula reloaded. Faza pe primărie

25/06/2013 15:11:20 Cristian MUNTHIU  
Am asistat în acest week-end, la un eveniment care se dorea punctul de pornire, al unui mega proiect de revigorare a turismului pe Valea Bârgăului. Instrumentul folosit "eternul și fascinantul" mit al Contelui Dracula" - ediția revăzută și adăugită.

Dincolo de subiectul care a înflăcarat mințile primarilor de pe vale am asistat la un exercitiu perfect de segregare dintre stat şi cei care îşi câștigă pâinea din turism.

Primarii și politicienii au discutat și decis în prima zi, cum va curge lapte și miere peste Ţinutul Bârgăului. Au stabilit priorități și-au luat angajamente iar "ceilalți", cum "plastic" am fost numiți la un moment dat de către proaspăt înscăunata directoare  a GAL Bârgău Călimani, am fost chemați a doua zi  să luăm act de binele care ni se va face, cu "forța" dacă e nevoie.

Nu contează că problemele turismului din Bistriţa-Năsăud sunt altele, nici faptul că industria turismului este una extrem de complicată, care necesită mult profesionalism în abordare. Nu contează că nu este suficient ca un loc să fie menționat într-o carte, pentru ca cetele de turiști să-l invadeze. Pe acest principiu, Sodoma și Gomora, menționate într-o carte mult mai citită decât Dracula, ar fi trebuit să devină destinații turistice, care să rivalizeze cu Las Vegas.

Dragi politicieni, beneficiari de bune intenții, dacă vreți cu adevărat să revigorați turismul, faceți-vă timp și ascultați-i pe "ceilalți",  luați-vă notițe, rezolvați-le problemele și va fi bine.

În rest, celebrul grup de acțiune în care există un singur specialist în turism și un ONG-ist, într-o mare de primari și experți în tot şi toate, va avea soarta lungului șir de inițiative similare, de care s-a ales praful.

Cu un filmuleț, un festival și un proiect de arhitectură, nu se va putea compensa lipsa infrastructurii, a personalului calificat, a profesioniștilor, legislația ostilă și a multor altor probleme reale ale turismului local. În rest, aerul a fost curat, cei de la Tihuța gazde bune, un week-end reușit pentru echipa senatorială.

Noi ceilalți, ne-am grabit să ne reântâlnim cu "meandrele concretului", scuzându-ne pentru deranjul pricinuit.

3515 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro