Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  32 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Doris Moldovan: Trebuie să facem totul ca să ducem România înainte!

16/11/2016 17:27:03  
Interviu cu Doris Moldovan, candidat pentru un mandat de deputat din partea Partidului Naţional Liberal.

Rep: Aţi intrat în cursa electorală pentru a obţine un mandat de deputat în Parlamentul României. Care este motivul care stă la baza acestei decizii, ţinând cont de faptul că v-aţi depus candidatura din postura de consilier judeţean?

 

 

Doris Moldovan (PNL, candidat Camera Deputaților): Într-o țară bogată unde majoritatea oamenilor trăiesc în sărăcie, unde litrul de lapte se cumpără de firme la prețul de 0,50 bani și ajunge pe rafturile magazinelor la prețul de 5 lei, o țară în care oamenii nu visează să rămână, ci visează să plece, cu riscul să nu-și mai vadă copiii și părinții, pentru o perioadă lungă de timp, într-o țară frumoasă, dar urâtă uneori de proprii cetățeni, atunci când știi că poți să faci ceva pentru a schimba lucrurile, trebuie să te implici.

Acesta este motivul, vreau să mă implic, să pot să schimb, să realizez și să dezvolt legi care să-i facă pe oameni să aibă curajul să se gândească la un viitor, aici în țară.

Acum, din postura de Consilier Județean pun în aplicare legi, însă din postura de Deputat pot să schimb legi, iar „Legea turismului”, respectiv capitolul care face referire la Agroturism și Turism rural”, trebuie neapărat modificat.

Mă angajez în această competiție electorală cu credința că pot, că știu și că vreau să particip la adoptarea celor mai bune legi, precum și la susținerea și rezolvarea problemelor de interes local și județean.

Sunt 9 ani de când merg înainte pe acest drum al politicii, 9 ani în care am învățat multe și cel mai important, am învățat că oamenii îți cer să rămâi cu picioarele pe pământ, să fii om de omenie, chiar dacă faci politică.

Pentru mine, oamenii și problemele lor au fost mereu o preocupare. Viitorul nostru depinde doar de noi, de curajul de a face astăzi tot ce este cu putință, pentru a crea o lume mai bună, pentru generația de azi și de mâine.

Acum mă simt pregătită să merg mai departe!

 

 

Rep: Sunteţi o persoană tânără şi, ca orice tânăr, vă doriţi ca România să meargă pe un făgaş bun astfel încât la un moment dat să ne putem alinia din toate punctele de vedere – economic, social, administrativ – cu celelalte ţări din Uniunea Europeană şi nu numai. Ce ar trebui schimbat în România pentru ca lucrurile să funcţioneze la adevărata capacitate, iar românii să poată spune că sunt cu adevărat europeni?

 

Doris Moldovan (PNL, candidat Camera Deputaților): Suntem în UE și acesta este un lucru foarte bun. Promovez, inclusiv prin evenimentul „Femeia europeană”, acest concept, însă eu cred că românii trebuie să fie în primul rând români. Adică, să facem noi tot ce putem pentru țara aceasta, fără să așteptăm de la alții să vină să ne ajute.

Cred că de aici trebuie să plecăm, să conștientizăm că totul depinde de noi!

 

 

Rep: Care sunt proiectele cu care vă prezentaţi în faţa alegătorilor din Bistriţa-Năsăud şi pe care aveţi de gând să le promovaţi în Parlament odată ce veţi câştiga un mandat de deputat?

 

Doris Moldovan (PNL, candidat Camera Deputaților): Suntem deja în campanie și fiecare promite că o să schimbe România. Oamenii știu deja că nu o să fie așa. România și implicit județul nostru are nevoie de mai mulți oameni politici, de o echipă care să colaboreze și să facă această schimbare.

Eu sunt sinceră și vă spun că am 3 direcții pe care pot acum să lucrez: Turismul Rural, Agro Turismul și Sănătate Publică.

Așa cum am precizat încă de la început, primul lucru este îmbunătățirea „Legii Turismului”, mai ales capitolul care face referire la „Turismul Rural și Agroturism”. Este revoltător că despre „Turismul Rural și Agroturism” există doar un capitol vag, de nici o pagină în lege.

Astfel, voi propune: asigurarea și organizarea gratuită din partea statului de cursuri pentru aducerea la cunoștință a populației a oportunităților de accesare a fondurilor europene pentru zona rurală, consiliere gratuită pentru accesarea fondurilor, precum și seminarii de marketing în turismul rural; acordarea de credite cu dobândă preferenţială, pentru dezvoltarea şi/sau modernizarea capacităţilor de cazare; scăderea TVA-ului în turism. Ne comparăm, deseori cu bulgarii, însă aceștia au TVA de 9% la tot ce înseamnă turism, noi avem doar la cazare; dezvoltarea de microfabrici pentru produsele alimentare din mediul rural, subvenționate de stat; integrarea producătorilor de produse locale în rețele de procesare și distribuție a acestora; realizarea de programe de instruire vocațională pentru adulți, în vederea calificării sau recalificării în diverse meserii (olărit, țesutul, sculptura etc.).

Sunt de părere că trebuie să ne păstrăm tradițiile și meşteşugurile românești, să le ducem mai departe din generație în generație așa cum obișnuiau străbunii noștri; asigurarea integrării produselor locale în Supermarketuri, printr-un program realizat la nivel național. De exemplu, în Irlanda, Departamentul Agriculturii și Industriei Alimentare a dezvoltat un Grant pentru facilitarea Agroturismului și agriculturii ecologice. Obiectivul sistemului este de a asigura o aprovizionare regulată de produse ecologice pe piață, prin dezvoltarea cooperativelor organice / grupuri / societăți.

Nu este de ajuns să spunem că România este frumoasă, că poate oferi multe posibilități pentru practicarea turismului rural și agroturismului, ci este necesar să dezvoltăm aceste două activități complementare pe principiul rentabilității.

Mașinăriile puternice ale țării, Agroturismul și Turismul Rural, ele vor duce România înainte! Județul Bistrița-Năsăud, România are potențialul acesta.

Dacă Dumnezeu ne-a dat atât de multe, de ce să ne batem joc de ele? Să punem mâna și să avem grijă de locul ăsta binecuvântat! Am zis și zilele trecute: Am trecut de perioada în care să credem, acum trebuie facem totul ca să ducem România înainte!

Aceste lucruri le transform în fapte, colegii mei pot să facă legi în domeniul de business, juridic, educație, sănătate.

 

 

Rep.: Se ştie foarte bine că Parlamentul este legislativul ţării unde se „produc” legile care guvernează România. Deci practic discutăm despre chestiuni de ordin general care trasează nişte linii cu ajutorul cărora ţara şi cetăţenii ei urmează un anumit traseu. Chiar dacă punctual veţi reprezenta judeţul Bistriţa-Năsăud în Parlamentul României, în egală măsură veţi fi reprezentanta şi a celorlalţi cetăţeni români. Bistriţenii însă sunt şi vor fi interesaţi de ceea ce puteţi face concret pentru ei şi pentru acest judeţ din postura de deputat.

 

Doris Moldovan (PNL, candidat Camera Deputaților): Acum mult timp, când am început documentarea pentru îmbunătățirea acelui capitol „Turismul Rural și Agroturism”, ideea a venit de la oamenii din județ. De la ceea ce am văzut că au ei nevoie, de la întrebările pe care mi le pun ei, de la potențialul acestui loc, de la atașamentul meu pentru tradițiile noastre.

Eu, în primul rând voi reprezenta județul Bistrița-Năsăud.

Tot ceea ce am descris mai sus, va duce înainte și județul. De la microfabrici pentru produsele alimentare din mediul rural, integrarea produselor locale în supermarketuri, programe de instruire vocațională pentru adulți, în vederea calificării sau recalificării în diverse meserii (olărit, țesutul, sculptura etc.), acordarea de credite cu dobândă preferenţială, pentru dezvoltarea şi/sau modernizarea capacităţilor de cazare; scăderea TVA-ului în turism.

Sunt măsuri realizabile, firești, piese din marile mașinării care vor duce România ÎNAINTE, așa cum ne dorim cu toții.

Am trecut de perioada în care să credem, acum trebuie facem totul ca să ducem România înainte!

Eu nu vă promit că o să schimb România din Parlament, dar vă asigur că o să fac tot ce-mi stă în putință să creez și să îmbunătăţesc legi prin care satele noastre să se dezvolte, păstrându-și autenticitatea, oamenii să știe că pot să își facă un viitor, aici acasă, în județul Bistrița-Năsăud.

 

(P)

 

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro