Județul nostru are o zestre bogată și potențialul de a fi pe harta turistică, pe loc fruntaș. E cazul să vorbim și la prezent de importanța și frumusețea acestui loc binecuvântat.Promovarea județului nostru se poate realiza prin asumarea unei strategii de promovare a culturii, a istoriei, a turismului, a produselor din județ.
Investiția în turism înseamnă mai mult decât promovarea obiectivelor turistice, înseamnă promovarea oamenilor, prosperitatea locurilor, investiția în infrastructură, în sănătate, în sport, în tineri, crearea de locuri de muncă și presupune un proces complex realizat în parteneriat cu instituții locale și naționale.
Această strategie de branding de județ va presupune o analiză a resurselor județului (resurse naturale, umane, turism, mediu de afaceri, infrastructură, mărcile locale cu potențial de export, poziționarea și analiza comparativă cu județele din imediata apropiere). Pe baza acestui studiu calitativ și cantitativ se va construi strategia de promovare. Un efort comun între domeniul privat și administrativ asemenea celui realizat în Sibiu.
A doua etapă a strategiei se va referi la crearea și gestionare unei imagini autentice (logo, slogan, instrumente de comunicare- afișe, site-ul județului, material video, social media etc).
A treia etapă va consta în promovarea efectivă atât prin evenimente, realizarea unor parteneriate cu trusturi media, dar și prin crearea unei „Ligi de business” în cadrul Consiliului Județean prin intermediul căreia să se ofere suport pentru investitori, o legătură între mediul public și privat.
Promovarea județului este un exercițiu continuu, care necesită adaptare permanentă și evaluare, pentru a verifica instrumentele de promovare, astfel încât rezultatul brandingului să fie vizibil și să aducă beneficii tuturor oamenilor din județul nostru.
Știm ce avem de făcut!
Realizarea și implementarea unei strategii de promovare ( Branding de județ) depinde doar de noi, de oamenii care trăim, muncim și iubim acest loc. Trăim in județul cu cel mai ozonat aer, cu oameni de cultură, cu port tradițional neprețuit, cu bogății naturale.
Promovarea județului nu este o promisiune! Este un angajament ferm al nostru, al PNL ! Este etapa naturală a procesului de dezvoltare a județului Bistrița-Năsăud, o garanție a existenței potențialului și a calității oamenilor, produselor și resurselor.
Iubesc acest loc căruia îi spun cu drag, „acasă” și care merită să devină un reper al frumosului atât pentru oamenii de aici, dar și pentru turiști.
Să deschidem „Lada cu Zestre” a județului Nostru!
Monica Săsărman: Trebuie să punem în valoare potențialul pe care județul Bistrița-Năsăud îl are
Dacă ești corect, sincer, o persoană responsabilă, lucrurile nu pot să nu se întâmple bine. Eu cred că județul Bistrița-Năsăud are o identitate aparte, are un potențial aparte, iar administrația județeană trebuie să gândească foarte bine din această perspectivă. Întotdeauna m-am străduit ca actul administrativ să îndeplinească două condiții: prima, să fie una legală, adică să respecte legislația pe care o avem și a doua, să fie un act administrativ oportun, adică să folosească comunității.
Oamenii vor alege acum între două variante, o administrație județeană care va rămâne pe loc sau una care va performa și mai mult, va desăvârși ceea ce s-a început. Prin toate proiectele, prin toate amendamentele depuse, este un început în toate. Rămâne de văzut cine va face parte din noua administrație, care vor fi proiectele celor care vor veni în acest for deosebit de important. Doar bunul Dumnezeu știe.
Perioada imediat următoare este una de provocare intensă. Dacă administrația județeană nu se mobilizează, vom rămâne codași în accesarea banilor europeni. Trebuie să fim harnici și atenți la mișcările legislative, la tot ceea ce apare.
Punctele pe care noi am considerat că trebuie să le atingem se referă la infrastructura rutieră, infrastructura edilitară, cea de sănătate, învățământ și evident dezvoltarea zonelor cu potențial turistic.
Vom readuce în atenția Consiliului Județean problema satului românesc, depopularea satelor e un fenomen căruia trebuie îi să acordăm atenție. Lipsa de perspectivă pentru valorificarea produselor agricole, greutățile oamenilor din zona rurală și alți factori ne obligă ca administrație să intervenim. Este nevoie de a realizarea unui incubator de afaceri, astfel încât cei care doresc să-și înființeze o afacere în zona rurală să poată beneficia de sprijin. Este foarte important să devii atractiv, iar pe tineri, atât cei care termină studii universitare, cât și cei plecați din România, să-i aduci acasă și să devină productivi.
Întreaga populație a județului trebuie să beneficieze de servicii medicale bune, atât cât permit atribuțiile, pentru că noi avem în administrare Spitalul Județean. Înființarea unui centru pentru studenți, căci avem studenți atât la medicină veterinară, la horticultură sau la profil tehnic, care trebuie să beneficieze de servicii educaționale mai aproape de casă și cu costuri mai mici, trebuie să devină o realitate.
Apoi un proiect de impact va fi Masterplanul Energetic al județului și crearea unui centru inovativ pentru tehnologie în energia regenerabilă. De ce spun că este foarte important? E foarte simplu. Trebuie să ne gândim să punem în valoare potențialul pe care județul îl are. În al doilea rând, o asemenea lucrare ar trezi inclusiv interesul investitorilor pentru județul nostru, pentru că la capitolul atragerea investitorilor lăsăm de dorit, locurile de muncă nu există. Pe de altă parte, întotdeauna județul nostru a avut un potențial uman deosebit. Am avut şi încă avem tineri care reprezintă cu brio judeţul în universităţile unde învaţă şi unde doresc să se perfecţioneze. Nu trebuie uitat că ne aflăm într-o zonă cu competitori extraordinari.
Sper că lucrurile vor începe să meargă bine pentru fiecare locuitor din Bistriţa-Năsăud, ne dorim să continuăm împreună dezvoltarea județului. Eu iubesc și respect valorile acestei comunități și îmi voi exercita mandatul cu buna credință care mă caracterizează.
Gheorghe Scuturici: Împreună putem contribui la eficientizarea și modernizarea administrației publice locale
Cred cu tărie în puterea echipei de a schimba în bine viața locuitorilor județului Bistrița Năsăud. Plec la drum alături de echipa de candidați ai Partidului Național Liberal, pentru Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, mânat de convingerea fermă că împreună putem contribui la eficientizarea și modernizarea administrației publice locale.
Istoria PNL, seriozitatea, devotamentul și implicarea afectivă și efectivă a membrilor ne-a călăuzit întotdeauna în drumul nostru spre bunăstarea județului Bistrița Năsăud. Comuna Telciu, una dintre cele mai mari din județul Bistrița-Năsăud, trebuie să fie parte la luarea deciziilor la nivel județean. Candidez din partea PNL pentru un mandat de consilier județean întrucât cred că îi pot reprezenta cel mai bine pe locuitorii comunei, oameni gospodari care au un cuvânt de spus la economia județului. Lemnul, cea mai bogată resursă a noastră, a celor din Telciu, aduce bunăstare, nu doar pentru noi, cei care locuim aici, ci pentru întregul județ și chiar pentru țară. Oamenii trebuie să aibă locuri de muncă, iar noi trebuie să fim reprezentați în Consiliul Județean ca să fim părtași la luarea celor mai importante decizii pentru comunitatea noastră.
Reprezint PNL, un partid istoric, un partid care a încurajat întotdeauna munca și inițiativa privată, care a luptat pentru libertate şi prosperitate, un partid care se bucură de respect în zona noastră în care nimeni nu a stat vreodată cu mâna întinsă. Cred cu toată puterea mea, că, în calitate de liberal, îi voi reprezenta cu cinste pe locuitorii comunei noastre, ca de altfel, toată Valea Sălăuței în cel mai important for decizional al județului. Aveți încredere în mine și votați lista de consilieri PNL!