Reprezentanții PNL au mințit cu nerușinare că întreprinzătorii români le sunt aliați și le susțin unul dintre proiectele de lege făcute de ei pe genunchi, în pauza dintre două atacuri la adresa PSD. MINCIUNĂ sfruntată și NESIMȚIRE maximă marca PNL!
Guvernul a diminuat, dintr-o tăietură de pix, bugetul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri cu 35,4 milioane lei. Banii reprezintă economii identificate de ordonatorul principal de credite, în principal la proiectele cu finanțare din fonduri europene nerambursabile și programele de stimulare a întreprinderilor mici și mijlocii.
Cabinetul condus de Dacian Cioloș, scos de PNL la înaintare ca fiind premierul său dacă va câștiga alegerile, a „umblat” la fondurile alocate susținerii start-up-urilor, la cele destinate proiectelor europene și programelor de stimulare a întreprinderilor mici și mijlocii.
Pe românește, Guvernul tehnocrat a ras toți banii dedicați dezvoltării mediului de afaceri din România și a tăiat aripile tinerilor care au îndrăznit să-și deschidă o afacere în țara lor! În aceste condiții, liberalii au dat, zilele trecute, un ultimatum PSD-ului, să spună „urgent” dacă vrea tratament egal între firmele româneşti şi cele multinaţionale, invocând mesajul de susținere pe care patronatele din zona întreprinderilor mici și mijlocii îl transmit proiectului PNL privind impozitarea profiturilor acolo unde sunt generate.
Considerând, probabil, că nimeni nu se va sesiza în această privință și va lua ca atare informațiile dintr-un comunicat de presă distribuit în toată țara, reprezentanții PNL au mințit cu nerușinare că întreprinzătorii români le sunt aliați și le susțin unul dintre proiectele de lege făcute de ei pe genunchi, în pauza dintre două atacuri la adresa PSD.
MINCIUNĂ sfruntată și NESIMȚIRE maximă marca PNL! Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, al cărui „sprijin” îl invocați, nu numai că neagă tot ceea ce au invocat liberalii în comunicatul transmis presei din România, dar face și precizări clare de ce nu susține legea cu care se laudă PNL. În plus, CNIPMMR solicită tranșant PNL-ului să nu folosească electoral numele organizației.
Pentru conformitate vă atașăm comunicatul CNIPMMR.
Doina Pană, Deputat PSD de Bistrița-Năsăud
POZIŢIA CNIPMMR
PRIVIND COMUNICATUL PNL CE VIZEAZĂ SUSŢINEREA PROIECTULUI DE LEGE
PRIVIND TRANSPUNEREA DIRECTIVEI UE 2016/1164
Având în vedere comunicatul de presă emis de PNL şi publicat pe site-ul www.agerpres.ro, în data de 21.11.2016, intitulat „PSD să spună urgent dacă vrea tratament egal între firmele românești și cele multinaționale”, facem următoarele precizări:
-
CNIPMMR a constatat, cu surprindere, faptul că PNL a emis un comunicat de presă în cadrul căruia foloseşte numele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR) în lupta electorală cu PSD;
-
CNIPMMR doreşte pe această cale să transmită că nu a autorizat folosirea numelui său în scop electoral şi se delimitează de această modalitate de comunicare publică.
Raportat la afirmaţia din comunicatul PNL potrivit căreia CNIPMMR şi-a exprimat poziţia de susţinere a proiectului de Lege privind transpunerea Directivei UE 2016/1164, dorim să comunicăm următoarele:
- CNIPMMR sprijină principiul impozitării echitabile, eficiente și favorabile creșterii economice în UE, care să combată planificarea fiscală agresivă a unor întreprinderi multinaționale, să sporească transparența între statele membre și să asigure o concurență mai echitabilă pentru toate întreprinderile active pe piața unică, cu o distribuire mai justă a sarcinii fiscale;
- Proiectul de lege al PNL, înregistrat la Camera Deputatilor în data de 24.10.2016, este departe de a fi aplicabil, prezentând numeroase lacune raportat la dispoziţiile Directivei UE 2016/1164 cu privire la:
a) formele și mijloacele adecvate de aplicare raportat la obiectivele directivei și termenul impus, ceea ce implică stabilirea viitoarei legi a unor opțiuni concrete (dintre cele lăsate la latitudinea statelor membre), cu dispoziții speciale fiscale clare, raportat la dispozițiile Codului fiscal în vigoare (care urmează să fie modificate și completate), precum și la specificul de țară;
b) fundamentarea corespunzătoare a opțiunilor concrete care vor fi alese, astfel încât legea să asigure transpunerea în mod corespunzător a prevederilor Directivei UE 2016/1164, respectarea obiectivelor, a termenului stabilit de Directivă și combaterea practicilor actuale.
Poziţia CNIPMMR este de a fi demarate consultări, cu toate părțile interesate, inclusiv cu confederațiile patronale reprezentative, pentru îmbunătăţirea proiectului de lege, raportat la dispoziţiile Directivei UE 2016/1164.
Ne delimităm, încă odată, de acest tip de abordare şi considerăm că argumentaţia trebuie să fie bazată strict pe profesionalism, nu pe folosirea renumelui organizaţiei noastre.