Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  20 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Doina Pană: Cioloș nu le va răspunde şi celor 10 milioane de români. Va răspunde, la un moment dat, în fața lor!

18/11/2016 14:12:40  
După aproape un an de când PSD, prin două scrisori deschise, a somat Guvernul Cioloş să rezolve problema lemnului de foc pentru populaţie, conform cerinţelor noului Cod Silvic care prevede explicit „asigurarea cu prioritate a lemnului de foc pentru populaţie”, s-au trezit şi PNL-iştii. Nu, nu de tot.

Au aflat doar că e o problemă cu lemnul de foc nu şi că pe guvernanţii tehnocraţi „i-a durut la bască” de Codul Silvic, de strigătele PSD, cât şi, mai ales, de cei aproximativ 10 milioane de români (3,5 milioane gospodării) care se încălzesc cu lemn de foc! Trebuiau să găsească rapid un vinovat care, evident, nu putea fi Guvernul Cioloş, ci vinovatul de serviciu întodeauna pentru PNL: Guvernul Ponta.

Întrucât la cele două scrisori deschise ale PSD, dl. Dacian Cioloş n-a dat niciun răspuns, poate răspunde somării făcute de PNL-işti astăzi, fiind partidul care-l doreşte premier în continuare. Nu, nu le va răspunde şi celor 10 milioane de români. Va răspunde, la un moment dat, în fața lor!!!

Ataşez dovada celor afirmate anterior:

Scrisoare deschisă către domnul Dacian Cioloș, Prim-Ministru

Stimate domnule Prim-Ministru,

În 19 decembrie 2015, am adresat, împreună cu domnul Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, o scrisoare deschisă doamnei Cristiana Paşca Palmer, ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor şi spre ştiinţa dumneavoastră. Tot ce v-am semnalat atunci n-a fost luat în seamă şi, din nefericire, a condus spre o situaţie extrem de gravă. Vă spuneam atunci, că prevederile Codului Silvic trebuie să intre în vigoare prin elaborarea legislaţiei subsecvente, altfel, efectele pot fi dramatice.

Vă enumăr, din nou, câteva efecte ce decurg din neimplementarea Codului Silvic: populaţia are nevoie de lemn de foc pentru că iarna bate la uşă (Codul prevede asigurarea cu prioritate a lemnului de foc pentru populaţie); industria mobilei are nevoie să i se asigure necesarul de resursă (dreptul de preemţiune); marii agenţi economici nu sunt limitaţi cu nimic în a avea în continuare poziţii dominante pe piaţă (procentul de maxim 30%); valorificarea superioară a lemnului la nivel local, prin încurajarea întreprinzătorilor locali, pentru crearea de noi locuri de muncă, nu este susţinută Nu v-a preocupat nimic din toate acestea!

În 30 august 2016, disperaţi de haosul creat în sistemul forestier, aţi primit o scrisoare deschisă şi din partea Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România, împreună cu Federaţia Proprietarilor de Păduri şi Păşuni din România. Vă spuneau şi ei, printre altele, despre criza gravă de resursă în industria mobilei, de pierderea comenzilor externe și de criza aprovizionării populației cu lemn de foc! Nici această scrisoare nu a contat! În curând, foarte curând, n-o să mai primiţi scrisori deschise, ci strigătele disperate a milioane de români care nu vor avea lemn de foc.

Nu numai că s-a ajuns la nişte preţuri exorbitante, de 400-500 lei/mc, dar NU EXISTĂ LEMN DE FOC! Ar trebui să ştiţi, conform INS, în România, 3,5 milioane de gospodării se încălzesc cu biomasă, consumul total fiind de 19,5 milioane tone biomasă. Din acest total, biomasa forestieră reprezintă ponderea covârşitoare. Asigurarea necesarului de lemn de foc pentru populaţie la preţuri corelate cu puterea de cumpărare a zonei rurale, este nu doar obligatorie, fiind prevăzută în Codul Silvic în vigoare, ci este şi o prioritate socială şi, foarte important, necesară pentru combaterea tăierilor ilegale, care, la modul populist, lăsaţi să se înţeleagă că vă preocupă. Nu vă preocupă decât declarativ. Tot ce s-a întreprins nu sunt măsuri de fond ce trebuiau continuate, fiind asumate chiar prin Hotărâre CSAT, sunt doar măsuri superficiale, haotice, în aceeaşi logică populistă şi de imagine, fără realizări concrete.

Lemnul este o resursă regenerabilă, iar utilizarea acestei resurse regenerabile este esenţială în lupta împotriva schimbărilor climatice, conform rezoluţiilor Conferinţei privind schimbările climatice de la Paris. Dacă nu folosim lemn, vom folosi beton, oţel şi combustibili fosili, cu amprente ecologice mult mai mari!

Nu numai că aţi ignorat aceste prevederi, dar aţi continuat să giraţi un proces de manipulare a opiniei publice şi un război economic împotriva industriei lemnului. Prin politicile promovate, aţi generat închiderea firmelor mici (ce trebuiau dezvoltate conform Codului Silvic) aţi destabilizat un întreg sector cu peste 150.000 de salariaţi, cu o pondere de peste 3% din PIB, cu un aport valutar net de peste 3 miliarde Euro (peste 2 miliarde Euro industria Mobilei) şi, „cireaşa de pe tort”, aţi condamnat milioane de români să stea în frig la iarnă!!!

Închei cu speranţa că veţi reacţiona la acest ultim semnal de alarmă, că vă veţi apleca la modul cel mai serios şi foarte urgent pentru rezolvarea problematicilor prezentate. Toate au o limită!

Doina Pană, deputat PSD, Fost ministru al Pădurilor

(P)

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2021 Bistrițeanul.ro