Deputatul Doina Pană este bucuroasă că a reuşit să bifeze ultima promisiune făcută bistriţenilor încă de acum patru ani, când era în campania electorală. Pană spune că şi-a asumat unele promisiuni după ce a aflat care sunt doleanţele oamenilor în urma întâlnirilor pe care le-a avut cu alegătorii.
„Acum patru ani, umblând printre oameni, am aflat și multe doleanțe locale pe care mi le-am asumat și pe care le-am bifat, mi le-am îndeplinit înainte de finalizarea mandatului", a declarat astăzi Doina Pană la o conferinţă de presă.
Deputatul a amintit că în campania electorală le-a promis alegătorilor că va face unele lucruri şi este bucuroasă că a reuşit să se ţină de cuvânt şi să realizeze tot ce şi-a propus încă de acum patru ani.
„Una dintre principalele probleme la ora respectivă erau locurile de muncă. Nu vreau să-mi arog că dacă Leoni s-a dezvoltat a făcut-o datorită mie, dar pot să spun că un umăr serios am pus și eu, înainte ca boardul lor să decidă în ce țară vor dezvolta următoarea secție, le-am explicat ce simplu este să ia exemplul Rombat și să acceseze un ajutor de stat. Iată că în Bistrița s-a rezolvat problema locurilor de muncă", a mai declarat deputatul PSD.
Doina Pană a vorbit şi despre apicultorii din judeţul Bistriţa-Năsăud care s-au plâns că trebuiau să meargă sute de kilometri cu stupii pentru a-şi putea duce albinele să colecteze suficient polen încât să aibă miere.
„Chiar dacă pare un subiect mai puțin important pentru bistrițeni, este problema ridicată de apicultori. Ei spuneau că trebuie să meargă până la granița cu Ungaria să ducă stupii pentru că nu au unde aici aproape. Singura soluție era să se planteze arbori meliferi și asta s-a întâmplat anul trecut la Budești", a mai adăugat Pană.
Social-democrata s-a implicat chiar şi în problema retrocedărilor de la straţiunea pomicolă. „Este vechea problemă a retrocedărilor din Stațiunea Pomicolă, cei care aveau sentințe definitive și revocabile din partea instanțelor așteptau să fie puși în posesie. Era o contradicție între cât era dispusă Stațiunea să cedeze și cât era suprafața de retrocedat prin sentințe judecătorești. Primăria Bistrița nu putea să îi pună în posesie pe unii și pe alții nu. Trena de ani de zile. Am depus alături de parlamentarii bistrițeni inițiativa legislativă și după lupte foarte grele s-a ajuns la o soluție convenită de toți: un procent să se dea în Stațiune, un alt procent la Slătinița, pentru a se putea executa sentințele judecătorești", spune Doina Pană.
Deputatul bistriţean a fost alături şi de profesorii care au dat statul în judecată după ce le-au fost tăiate salariile şi este mândră că a ajutat la reuşita acestora. „Miercuri, în Parlament s-a rezolvat și solicitarea profesorilor care au pierdut în instanțe și nu au primit diferențele salariale și ale celor care nu au fost înrolați într-un sindicat sau nu au dat în judecată. Eșalonat pe cinci ani, își vor primi toți drepturile salariale", a declarat Doina Pană.