Cine face şi desface: din ce în ce mai multe divorţuri se înregistrează la Primăria Bistriţa. Chiar dacă nu e cea mai ieftină variantă, zeci de cupluri au ales să divorțeze la primărie...
Bistriţenii nu se feresc în a apela la divorţ pentru a scăpa de mariaj. Se pare că anul trecut nu a fost unul tocmai plin de „lapte şi miere” pentru cuplurile de bistriţeni, drept dovadă statisticile oficiale ale primăriei şi ale judecătoriilor.
Conform declaraţiei purtătorului de cuvânt Mihai Ruşti, "anul trecut s-au înregistrat la Primăria Bistriţa un număr de 31 de divorţuri, cu nouă divorţuri mai mult decât în 2012".
Acesta este doar numărul divorţurilor înregistrate în cadrul Primăriei Bistriţa, procesele de separare putându-se efectua la notar, sau în instanţele judecătoreşti.
Lista nu se încheie aici, numărul celor care au apelat la judecător pentru separare nefiind deloc unul mai îmbucurător. Astfel, în 2013 s-au efectuat un număr de 284 de divorţuri în Bistriţa iar în 2012 numai puțin de 328 de cupluri au depus actele de divorț la Judecătoria Bistriţa.
Procesele de despărţire efectuate de primărie sunt relativ scurte ca durată, dar impun o taxă de 500 de lei. Persoanele decise să se separe prin primărie trebuie să depună o cerere şi au la dispoziţie 30 de zile în care se pot răzgândi.
Cuplurile care doresc să apeleze la judecători vor avea un proces de divorţ mai lung, cu mai multe înfăţişări însă, mai ieftin în ceea ce privesc taxele de divorţ. Dacă soţii se înţeleg cu privire la toate aspectele separaţiei, după depunerea documentelor, despărţirea se realizează în 30 de zile, timp în care cuplul are posibilitatea de a se împăca şi de a anula cererea de divorţ.