Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  155 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Directorii s-au descurcat excelent la examen. Doar 6 din cei 50 de candidaţi – respinşi la proba scrisă

18/07/2017 08:31:53 Ioana BRADEA  
Inspectoratul Şcolar Judeţean a afişat ieri rezultatele probei scrise a Concursului de ocupare a funcţiilor vacante de director şi director adjunct. O profesoară a trecut testul grilă candidând şi pentru funcţia de director al şcolii din Tureac, dar şi din Tiha Bârgăului. Situaţie inedită la Runcu Salvei. Cine a obţinut cel mai mare punctaj:

Inspectoratul Şcolar Judeţean a afişat ieri rezultatele primei probe a Concursului naţional de ocupare a funcţiilor vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar. Din cei 50 de candidaţi înscrişi în Bistriţa-Năsăud, 6 nu au reuşit să obţină punctajul minim la testul grilă.

Sesiunea iunie - august 2017 a Concursului naţional de ocupare a funcţiilor vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar a început ieri, cu proba scrisă care s-a desfăşurat la Colegiul „Liviu Rebreanu” din Bistriţa.

Începând de mâine şi până în 31 iulie 2017 se vor desfăşura ultimele două probe ale concursului: proba de evaluare a CV-urilor şi interviurile candidaţilor, conform unor programări stabilite de Inspectoratul Şcolar Județean Bistriţa-Năsăud.

50 de candidați au fost validați pentru acest concurs, în Bistriţa-Năsăud fiind scoase la concurs posturile de director și director adjunct din 60 de unități de învățământ – 42 în mediul rural și 13 din Bistrița.

Profesoara Diana Roxana Baba care a candidat pentru funcția de director adjunct la Colegiul Național „George Coșbuc” din Năsăud, pentru funcția de director adjunct la Școala Profesională Specială „Sfânta Maria” din Bistrița și pentru funcția de director la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” din Bistrița – a fost declarată respinsă, pentru că nu a reuşit să obţină decât 33,75 de puncte din necesarul minim de 35.

Nici profesorul Dorel Nicoară – candidat pentru funcţia de director la Palatul Copiilor – nu a trecut de prima probă scrisă, obţinând un punctaj de 33,75 – ca şi Călin L. Sbârciu (candidat la funcţia de director pentru Liceul Tehnologic din Feldru), Adriana Mihaela Băţan (candidată la funcţia de director la Şcoala Gimnazială „Vasile Grigore Borgovan” din Corvineşti) şi Marius Gavril Mureşan (candidat la funcţia de director la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” din Bistriţa) – toţi cei patru fiind declaraţi respinşi.

Cel mai mic punctaj a obţinut Eniko Balla (32,50), candidat la funcţia de director al Şcolii Gimnaziale din Cireşoaia, iar cel mai mare punctaj a fost obţinut de profesoara Varvara Mititean, candidat la funcţia de director al Liceului Teoretic „Solomon Haliţă” din Sîngeorz-Băi, care a fost declarată admisă cu 48,75 de puncte, urmând să-l aibă contracandidat pe profesorul Vasile I. Şteopoaie, şi el admis cu 40 de puncte. Marina Flore, candidat la funcţia de director la Şcoala Gimnazială „Vasile Scurtu” din Parva, a obţinut al doilea mare punctaj în concurs - 47,50.

Aproape la limită, cu un punctaj de 36,25 – profesoara Mărioara Felicia Jauca a fost declarată admisă şi pentru funcţia de director al Şcolii Gimnaziale din Tiha Bârgăului, dar şi pentru cea din Tureac - la care râvneşte şi profesorul Radu Morariu Ciot care a obţinut 45 de puncte.

Rămâne de văzut cine va conduce Şcoala Gimnazială „Ioan S. Pavelea” din Runcu Salvei, pentru că acolo ambii candidaţi (soţii Ioan Man şi Amelia Dana Man) au trecut de proba srisă obţinând 41,25 – respectiv 38,75 de puncte.

Rezultatele probei scrise pot fi consultate AICI.

Proba scrisă a concursului a presupus rezolvarea, în maximum 90 de minute, a unui test-grilă, în cadrul căruia directorilor aspiranţi le-au fost evaluate în proporție de 50% cunoștințele privind legislația specifică domeniului învățământ preuniversitar și în proporție de 50% cunoștințele privind managementul educațional.

Testul-grilă a fost diferențiat pentru candidaţii înscrişi să ocupe o funcţie de conducere din unități de învățământ preșcolar şi pentru cei înscrişi în vederea ocupării unei funcţii de conducere din celelalte unități de învățământ.

Analiza Curriculumului Vitae va fi realizată de comisia de concurs, în plen, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor și punctajelor prevăzute în metodologia de concurs, pe baza documentelor din dosarul de înscriere care dovedesc veridicitatea afirmațiilor din CV.

La interviul în fața comisiei de concurs (30 de minute) vor fi apreciate calitatea și modul de susținere a ofertei manageriale, precum și cunoștințele privind legislația din domeniul învățământului preuniversitar, raportată strict la specificul și nivelul unității de învățământ.

Probele vor fi evaluate de comisii de concurs constituite, la nivelul inspectoratelor şcolare, din 5 persoane: un preşedinte (inspector școlar general/inspector școlar general adjunct/inspector școlar) și 4 membri (2 inspectori şcolari şi 2 directori din unități de învățământ).

Punctajele obținute la fiecare probă se fac publice după încheierea probei respective, în aceeași zi. Un candidat poate contesta punctajul acordat la oricare din probele de concurs în termen de cel mult 48 de ore de la afișarea rezultatelor la ultima probă.

Contestațiile se soluționează în termen de cel mult două zile lucrătoare de la înregistrarea acestora, astfel încât cel târziu în data de 2 august 2017 să fie afișate rezultatele finale ale concursului. Acestea vor fi validate de consiliile de administraţie ale inspectoratelor şcolare cel târziu în data de 4 august 2017, iar în perioada 21-23 august vor fi emise deciziile de numire în funcţie începând cu 1 septembrie 2017 - se precizează pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale.

8111 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro