Presa centrală anunță că „Dragnea dă salarii exorbitante administraţiei locale”, astfel salariile angajaților din consiliile județene vor crește semnificativ de luna aceasta. Cel mai mult ar putea câștiga secretatul județului care ar putea ajunge la un salariu brut de peste 13.000 lei, urmat de directorii executivi ai CJ cu salarii de peste 10.000
Presa centrală a publicat în urmă cu puțin timp noua grilă de salarizare a angajaților din consiliile județene, după un calcul făcut de Consiliul Județean Olt unde salariile angajaților vor fi cuprinse între aproape 3000 de lei brut cât va câștiga un șofer și peste 10.000 de lei cât va obţine brut un director executiv.
Detalii despre sumele pe care le câștigă angajații CJ Olt găsiți AICI.
Totuși, este inexplicabilă diferența de salarizare între Bistrița-Năsăud și Olt de exemplu.
La Bistrița-Năsăud, în 2015, înainte de majorarea cu 12 la sută, cel mai mic salariu era de 823 lei net, iar cel mai mare era al președintelui Consiliului Județean de 4.617 lei lunar. În urma creșterilor salariale cel mai mic salar din CJ ar urma să crească cu aproape 100 de lei iar al președintelui a crescut cu aproape 500 de lei. Tot la acea vreme, înainte de majorările cu 12 la sută, la Primăria Bistrița cel mai mic salar era de 735 lei și cel mai mare, de 3.800 era al primarului Crețu.
Totuși, un lucru este cert - potrivit unei ordonanțe de urgență aprobate de Executiv, din 1 februarie angajații de la stat beneficiază de salarii mărite cu 20 la sută.
"Personalul plătit din fonduri publice din instituțiile și autoritățile publice ale administrației publice locale beneficiază de majorarea cu 20% față de nivelul acordat pentru luna ianuarie 2017 a cuantumului brut al salariilor de bază/indemnizațiilor, precum și a cuantumului sporurilor, indemnizațiilor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul brut, în măsura în care personalul respectiv își desfășoară activitatea în aceleași condiții. Măsura nu se aplică personalului care ocupă funcții de demnitate publică alese din cadrul organelor autorităților publice locale, respectiv primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți ai consiliilor județene, consilieri locali și județeni", se arată într-un comunicat al Guvernului din luna ianuarie, după adoptarea creșterilor salariale.
"Totodată, personalul de execuție din cadrul instituțiilor publice de spectacole sau concerte, indiferent de subordonarea acestora, beneficiază de majorarea cu 50% față de nivelul acordat pentru luna ianuarie 2017 a cuantumului brut al salariilor de bază, precum și a cuantumului sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul brut, în măsura în care personalul respectiv își desfășoară activitatea în aceleași condiții" se mai arată în comunicat.