Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  29 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Diana Pop, prima bistrițeancă absolventă a Facultății de Economie, Finanțe și Business Internațional la Oxford Brookes University

26/06/2017 20:54:57 Claudia ANDRON  
Învățământul universitar din Oxford este renumit în toată lumea și nu puține sunt marile personalități ale lumii care au studiat aici. Din acest an, absolvenților de Oxford li se alătură o bistrițeancă, Diana Pop, care a urmat și absolvit cu First Class Honours cursurile Facultății de Economie, Finanțe și Business Internațional.

Numele orașului Oxford se confundă de multe ori cu al învățământului universitar de înaltă calitate, iar nu puține sunt marile personalități ale lumii care au urmat aici cursurile de învățământ și tocmai asta a dus faima mai departe. În orășelul de lângă Londra există cea mai veche unitate de învățământ universitar din Anglia (1167) - Oxford University, reprezentată de federația celor 39 de colegii din oraș, ce au conducerile, statutul și corpul profesoral separate.

De altfel, toată economia și viața orașului se învârt în jurul învățământului. Tineri din toată lumea vin aici în fiecare an să studieze la colegii, universități sau pentru studii post universitare, doctorale, etc.

Bistrițeanca Diana Pop a ajuns în urmă cu cinci ani la Oxford, într-o școală de vară unde urma să-și aprofundeze cunoștințele de limba engleză. Odată ajuns acolo ca elev, dacă iubești cartea, nu ai cum să nu-ți dorești să rămâi. A aplicat mai mult în joacă pentru înscrierea la cel mai bun colegiu din oraș și, spre surpriza tuturor, a fost admisă. În România, Diana studia la Colegiul Național Andrei Mureșanu din Bistrița, era un elev foarte bun, olimpică la Matematică. De altfel, spre aprofundarea Matematicii și Economiei au împins-o și profesorii ei de la colegiul din Oxford. Sistemul de învățământ e total diferit față de cel din România, iar ca elev sau student te bucuri de o ghidare a profesorilor menită să scoată din tine ce e mai bun în domeniul în care îți place. Diana Pop a fost sfătuită să se înscrie la Facultatea de Economie, Finanțe și Business Internațional din cadrul Oxford Brookes University, singura universitate cu facultatea cea mai renumită pe acest profil.

După trei ani de studii cu rezultate excepționale, în care Diana a predat inclusiv ore în cadrul universității, săptămâna trecută i-a fost înmânată diploma de absolvire în cadrul unei ceremonii fastuoase, care urmează un ritual vechi de sute de ani. 

 

Diana Pop a terminat facultatea cu calificativul First Class Honours (cel mai înalt) și a primit ca o recunoștință a rezultatelor școlare excepționale și contribuția adusă în cadrul facultății, în special în networking, singurul premiu Eve&Ravenscroft acordat de Oxford Brookes University (vezi foto). La ceremonia de absolvire, profesoara care i-a fost și tutore de-a lungul anilor de studiu le-a vorbit părinților cu ochii în lacrimi despre onoarea de a lucra cu Diana Pop, cel mai bun student pe care l-a avut. Totodată, și-a exprimat regretul că mai departe la master nu va studia Economia, așa cum insista ea, ci Finanțele, Diana urmând ca din toamnă să înceapă studiile masterale la University College London pentru un Master of Science Financial Risk Management.

 

„Am avut plăcerea de a fi și Oxford Brookes Director of Oxford Guild Business Society( http://www.theoxfordguild.com/team/ ), cea mai mare asociație studențească din Europa și din lume, unde am cunoscut persoane cu o cariera remarcabilă din diferite domenii (de exemplu, profesorul Muhammad Yunus - câștigător al Premiului Nobel pentru Pace, Woody Harrelson, unul dintre cei mai cunoscuți actori de la Hollywood, Dr. Linda Yueh, Stormzy, Kayne West etc.). Am remarcat că toți aveau un lucru în comun: multă, foarte multă muncă. Ajungând la finalul unui capitol important din viață și privind înapoi la parcursul pe care l-am avut, aș vrea să le mulțumesc părinților pentru tot sprijinul pe care mi l-au acordat în acești ani de studiu. Și mai mult aș vrea să le mulțumesc pentru accentuarea continuă a faptului că mai presus de orice este să fii om. Educația primită încă de la începutul vieții este ghidul nostru, iar căldura și suportul familiei nu pot fi înlocuite”, a declarat Diana Pop pentru Bistrițeanul.ro.

 

Nici n-a terminat bine facultatea că Diana a ajuns să lucreze pentru o companie prestigioasă care face analize financiare pentru clienții săi, alegând această companie în fața ofertei primite de a lucra pentru Banca Central Europeană. Va lucra la firma din Oxford toată vara și din toamnă se pregătește de mutarea la Londra, unde își va continua studiile. 

Deși ar putea să lucreze în mari companii sau instituții financiare din toată lumea, Diana Pop nu a renunțat încă la gândul de a se întoarce acasă și de a-și folosi abilitățile și studiile în țară. Face parte din acei tineri care își iubesc țara și vor să demonstreze că și aici se poate face business. Rămâne ca țara să o convingă că merită până își termină masteratul.

38583 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro