Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  38 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Dezvoltarea turismului, ținta proiectelor europene de la Dumitrița!

29/10/2013 14:08:41 Iulia STUPINEAN  
Turismul se va dezvolta vizibil pe Valea Budacului, ca urmare a implementării unor proiecte de mare interes, atât pe infrastructura de acces cât și pe partea de informare și documentare de la Dumitrița! Ambele investiții beneficiază de susținere financiară din fonduri europene.

Valea Budacului se va dezvolta în perioada următoare, după ce infrastructura de acces a fost modernizată printr-un proiect accesat de administrația locală de aici, pe Submăsura 125 b, privind îmbunătăţirea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea silviculturii. Lucrările la această investiție în valoare de 1,5 milioane de auro au debutat în luna aprilie a acestui an și s-au încheiat pe 19 octombrie 2013, atunci când a avut loc recepția finală.

În baza acestui proiect s-au amenajat 13,3 km de drumuri forestiere, din care 6,3 km au fost asfaltați iar pe o porțiune de 7 km s-a aplicat tratament bituminos. De asemenea, au fost reabilitate și modernizate 5 poduri și 60 de podețe. Aceste drumuri proaspăt modernizate deservesc 800 de ha de pășune, 500 de ha de fânațe, 5.300 de ha de păduri și 1 km de intravilan în localitatea Budacu de Sus.

“Această investiție susținută din fonduri europene va asigura o deschidere către infrastructura turistică și va facilita dezvoltarea activităților pe toată Valea Budacului”, spune vis a vis de acest proiect, Vasile Moga, primarul comunei Dumitrița.

Odată asigurată infrastructura de acces, turiștii care vor ajunge în această zonă vor beneficia și de o informare pe măsură, prin intermediul Centrului de Documentare și Informare Turistică din Dumitrița, realizat printr-un proiect accesat pe Măsura 313 – Încurajarea activităților turistice, în valoare de 280.000 de lei. Lucrările au debutat în toamna acestui an și se vor încheia în vara lui 2014. La Centrul de Documentare și Informare Turistică vor fi angajate 2 persoane, realizându-se astfel și obiectivul privind crearea de noi locuri de muncă în comuna Dumitrița.

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro