Bistriţenii care locuiesc în cartierele rezidenţiale se plâng de faptul că au condiţii mai proaste decât cei care au case şi apartamente în restul oraşului. Lipsa asfaltului, a iluminatului public şi curăţenia deficitară sunt doar câteva dintre problemele semnalate de aceştia.
Dornici să scape de agitaţia din oraş sau de vecinii de scară, mulţi bistriţeni şi-au cumpărat terenuri şi şi-au ridicat case în zonele rezidenţiale, în speranţa că aşa vor avea un trai mai bun. Dacă unii au avut acest noroc, alţii sunt de părere că nu au făcut cea mai bună alegere.
De exemplu, bistrițenii care locuiesc pe strada Compozitorilor se plâng de faptul că de când au început lucrările la pasarela veche, numărul mașinilor care trec pe aici a crescut considerabil, lăsând în urma lor foarte mult praf. Situaţia nu a fost cu mult mai bună nici în trecut, în condiţiile în care nu există asfalt, deşi oamenilor li se tot promite asta de ani de zile. Totodată, zona stă slab şi la capitolul iluminat public şi curăţenie, cetăţenii fiind nemulţumiţi că în afară de a li se ridica tomberoanele, în zonă nu vine nimeni să măture.
Situaţia nu este mai bună nici pe strada Zăvoaie, drumul ce duce la fosta groapă de gunoi, care se află de ani buni într-o stare deplorabilă, spre indignarea celor care au case aici şi care au plătit taxe cu multe zerouri pentru a obţine autorizaţia de construire.
Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că primăria nu a pus pe acel drum nici măcar o maşină de pietriş, că de asfalt nici nu poate fi vorba, cel puţin în viitorul apropiat. Bistriţenii care locuiesc aici au depus sesizări şi memorii la primărie, dar nu au primit niciun răspuns.
Exemplele în acest sens pot continua, multe cartiere rezidenţiale din oraş confruntându-se cu astfel de probleme. Există însă şi străzi, în cartierele rezidenţiale, care arată ca la carte, cum ar fi Moşilor şi George Enescu. Pe strada Moşilor locuieşte chiar primarul Ovidiu Creţu, care motivează că aceasta a fost asfaltată înaintea altora deoarece acolo există mai multe blocuri...
Nu ne rămâne decât să ne întrebăm: Când vor avea şi cartierele rezidenţiale asfalt şi iluminat public? Când vor avea cetăţenii care locuiesc aici condiţii civilizate de trai? Că impozitele şi taxele sunt “ca la carte”...