Vântul puternic din 17 septembrie a afectat peste 800 de hectare de pădre conform bilanțului ISU Bistrița-Năsăud. O mică parte dintre acestea sunt administrate de către Direcția Silvică Bistrița-Năsăud. Vezi ce se va întâmpla cu tot lemnul doborât de vijelie:
Direcția Silvică Bistrița-Năsăud administrează aproximativ 18% din pădurile din județ. Conform bilanțului pagubelor efectuat după furtuna din 17 septembrie, 846 de hectare de pădure au fost afectate.
Directorul Direcției Silvice Bistrița-Năsăud, ing. Gheorghe Ivan, a explicat pentru Bistrițeanul.ro care este situația în ceea ce privește direcția pe care o administrează: «Direcția Silvică Bistrița-Năsăud administrează doar undeva la 18% din fondul forestier al județului. La noi, au fost în comuna Chiuiești în jur de 4000 de metri cubi, către Beclean - în foioase - și mai avem niște doborâturi, dar mai multe dispersate, în Valea Vinului și Budac. Aceste doborâturi de vânt se pun în valoare și acolo unde este cazul de căderi în arii naturale protejate sau în rezervații de semințe se cere derogare de la minister pentru exploatarea lor. Dacă există contract în derulare, e mai greu».
Pentru restul doborâturilor se organizează licitații, astfel încât acestea să fie puse în valoare.