Ascuns între dealuri, Pasul Tihuţa oferă turiştilor peisaje unice, dealuri line şi mireasma florilor de câmp. Drumeţiile prin Tihuţa sunt perfecte pentru încărcarea bateriilor după o săptămână plină.
Continuăm seria materialelor de promovare a turismului judeţean, iar pentru acest weekend vă recomandăm Pasul Tihuţa. Este una dintre cele mai frumoase zone turistice ale judeţului nostru şi desparte două judeţe. Pasul Tihuţa este în apropiata vecinătate a judeţului Suceava şi este graniţa dintre Ardeal cu Moldova în partea de Nord-Vest a ţării.
Trecătoarea, numită şi Pasul Bârgău, face legătura dintre Depresiunea Dornelor şi Depresiunea colinară a Transilvaniei. Odată ajunşi la Piatra Fântânele punctul maxim de atracţie turistică este Hotelul Castel Dracula, care suprinde prin construcţia impunătoare şi legenda legată de Contele Dracula, de unde vine şi numele hotelului.
Majoritatea turiştilor care vor o vacanţă la munte aleg Hotelul Castel Dracula pentru că este construit în stilul unei case medievale. De aici se organizează drumeţii pe vechiul drum al romanilor din Munţii Bârgăului, Măgura Calului, Stânca de la Piatra Fântânele sau Dealul Zimbrului - belvedere.
Un alt punct care merită vizitat este Mănăstirea Piatra Fântânele. Aceasta este celebră pentru crucea construită în 2010 cu o înălţime de 31 de metri şi pentru călugăriţele bărbătoase despre care presa a scris în repetate rânduri. Crucea construită din fondurile Consiliului Judeţean este cea mai înaltă din ţară, investiţia ajungând la aproximativ 300 mii de euro.
Ca zonă turistică, Piatra Fântânele este foarte apreciată de turiştii străini, însă nu este niciodată prea târziu să ne redesoperim locurile în care ne-am născut şi am copilărit.
Şi, cel mai important, să ne cunoaştem judeţul şi minunatele poieni pentru care străinii dau bani grei să le poată vizita.