Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  103 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Despre Wonderland, cu dragoste!

31/05/2016 17:26:57  
Vom avea una bucată pârtie la o aruncătură de băț de Bistrița. Buuun! Ce facem cu ea, acum dacă tot vorbim de încălzire globală și ierni din ce în ce mai lipsite de zăpadă. Punem tunurile în funcțiune și atât? Cât pot ele să ducă, dacă iarna nu mai e iarnă? Ne îndatorăm pentru un moft?

Promis de primarul Ovidiu Crețu încă de pe vremea când era candidat la primul său mandat, Wonderland a stârnit atât de multe discuții, controverse, pasiuni, încât am ajuns ca în loc să ne luminăm ce și cum e cu proiectul ăsta, am ajuns să fim și mai nedumeriți. Cu atât mai mult cu cât primarul în funcție, candidat pentru un nou mandat în fruntea administrației locale, vine și ne vorbește iarăși despre el. Ba, în plus, l-a făcut pe unul dintre oamenii din echipa sa, respectiv pe Andrei Kozuk, director în cadrul uneia dintre cele mai mari companii din zona industrială a Bistriței, să creadă atât de mult în acest proiect încât acesta l-a adoptat” pentru a-l susține și a-i urmări implementarea până când îl vedem transpus în realitate.

Ce a avut de spus primarul despre proiect am cam auzit, dar să vezi un tânăr foarte bine cotat profesional că ia în brațe un proiect controversat te cam pune pe gânduri. Ce îl determină pe Andrei Kozuk să facă acest lucru? Faptul că e într-o echipă și simte nevoia să arate asta? Sau nu îndrăznește să i se opună lui Ovidiu Crețu?

Ei bine, nici una dintre variante nu este valabilă în cazul lui Andrei Kozuk. Pragmatic din fire și obișnuit să vadă orice investiție strict din punct de vedere economic, Andrei Kozuk, consilier local PSD și candidat pentru un nou mandat în forul legislativ, face lumină în cazul” Wonderland:

1. Wonderland nu înseamnă doar o pârtie de schi pe care o vom putea folosi în cel mai fericit caz vreo 2 luni pe an. Wonderland este un complex de sport și agrement, făcut pe 274 de hectare. Aici vor intra, pe lângă pârtia de schi - ancora de iarnă, Aquapark - ancora de vară, o grămadă de terenuri de toate tipurile, de tenis, de volei, de fotbal, o Sală Polivalentă, patinoar acoperit, teren de golf, hipodrom, piste pentru biciclete, BIKE Park și multe altele. E aprobat un plan urbanistic zonal care cuprinde toate aceste elemente. Ele pot fi și modificate, pentru a aduce îmbunătățiri. Municipalitatea se ocupă de trei elemente principale: pârtia de schi, Aquapark-ul și utilitățile în zona respectivă. Toate acestea sunt în diferite stadii de lucru.

2. Infrastructura realizată pentru funcționarea pârtiei de schi va putea fi folosită și vara. Cum? Printr-un parteneriat public-privat, unde Primăria vine cu infrastructura, un investitor sau mai mulți pot crea oportunități de agrement inedite, cum ar fi sanie sau bob pe șină, care folosește traseul pârtiei. Sania respectivă este transportată cu telescaunul în sus. Pe timpul iernii șina poate fi demontată sau să fie făcută undeva la marginea pârtiei pentru că la Bistrița există avantajul că e pârtia foarte largă, cu o lățime medie de 60 de metri. O altă variantă ar fi cartul fără motor. Acesta este transportat în vârful dealului cu telescaunul, iar de acolo coboară pe alei pietruite și are marele avantaj că nu poluează.

3. Ne vor sufoca datoriile făcute pentru realizarea Wonderland? Nici vorbă. Bistrița este unul dintre orașele cu cel mai mic grad de îndatorare din România. E adevărat că în exercițiul financiar european 2007-2013 mare parte dintre investițiile din Wonderland puteau fi realizate din finanțări nerambursabile, dar trenul a fost pierdut din două cauze mari și late: situația terenului nu a fost reglementată decât când era prea târziu să mai aplici pentru vreo finanțare europeană și votul politic negativ din Consiliul Local, care a condus la întârzierea adoptării studiilor și proiectelor tehnice necesare întocmirii documentației. Acum, astfel de investiții nu se mai finanțează, pentru că s-au schimbat prioritățile.

4. O administrație publică serioasă trebuie să se gândească la toate nevoile cetățenilor săi. Bistrițenii au nevoie nu numai de infrastructură, locuințe, ziduri. Bistrițenii au nevoie, la fel ca toți oamenii din lumea civilizată, de locuri de agrement, de relaxare, de infrastructură pentru practicarea sportului. Iar pentru că plătesc taxe și impozite la bugetul local, e firesc ca toate acestea să fie făcute de administrația publică. Privații vin doar să completeze ceea ce face statul!

Ăsta e Wonderland în accepțiunea lui Andrei Kozuk. Care va ține cu dinții de acest proiect pentru a-l vedea transformat în realitate!

(PE)

PSD BN; Agenția 215 SRL; Cod Unic de identificare atribuit de AEP 21160002

 

 

5878 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro