Pâinea și deliciile de Bârgău se găsesc acum și în Bistrița. Proprietarii firmei Delice Pan au pe listă produse tot mai gustoase pe care trebuie să le încercați. Mai jos, un TOP al celor mai delicioase invenții culinare marca Delice Pan:
Totul a pornit de la un proiect european pe care admnistratorul Delice Pan, Ionuț Gîvan, a reușit să îl pună pe picioare. După ce s-a dus vestea pâinii și a cozonacilor de Bârgău, doar un pas a mai trebuit făcut pentru ca și bistrițenii care locuiesc în municipiu să se poată aproviziona cu bunătăți.
Făcute în brutăria din Tiha Bârgăului, pâinile și cozonacii proaspeți se găsesc și în magazinul din Piața Decebal din Bistrița, situat în vecinătatea Administrației Piețelor.
După ce reporterii Bistrițeanul.ro au avut privilegiul să se înfrupte din minunile făcute la Bârgău, am realizat și un top al celor pe care nu trebuie să le ratați:
1. Franzela albă: un deliciu simplu și care nu poate să lipsească de pe mesele bistrițenilor, din cea mai de calitate făină albă. Ingredient secret: un strop de suflet în fiecare felie.
2. Pâine cu secară: preparată din făină de secară, drojdie, sare și apă, are un gust aparte.
3. Pâine cu multicereale: un soritiment de pâine cu totul deosebit, cu un gust complet dat de miezul bogat în semințe de floarea-soarelui, in, susan și fulgi de orz.
4. Pâine cu mălai: numai bună de încercat la mesele în familie, o îmbinare armonioasă între făina de grâu și făina de porumb.
5. Croissant umplut (ciocolată, vanilie, gem): un desert delicios. Se savurează fără să stai pe gânduri!
6. Ștrudel umplut (vanilie, gem, măr, brânză, cabanos, varză, ciuperci): pufos, perfect pentru un prânz delicios.
7. Haioșuri umplute (gem de caise, vișine, caramel, fructe de pădure): o combinație rafinată de foietaj și umplutură delicioasă de gem, potrivită pentru cei mici, dar și pentru cei mari.
8. Cornulețe cu rahat: presărate din belșug cu zahăr pudră, perfecte de savurat cu întreaga familie.
9. Saleuri și covrigei cu susan/mac/sare: specialitate delicioasă și crocantă, asortată cu susan, mac sau sare, după preferințe.
10. Cozonac cu nucă: printre cele mai cerute produse din magazin, cozonacii au acea cantitate perfectă de nucă ce dă savoare.
11. Cozonac cu mac: împletit cu pricepere, umplut cu mac, copt cu grijă, ideal pentru orice moment al zilei.
12. Cozonac combinat (nucă și mac): combinație de aluat clasic și umplutură generoasă de mac și nucă.
13. Plăcintă cu măr: preparată după rețeta bunicii, gustarea ideală care te încântă cu umplutura fină și gustoasă.
14. Prăjitură cu brânză: un dulce echilibrat cu umplutură proaspătă. Recomandare: încercați cu un pahar de lapte!
Cu brutari pricepuți și cu experiență în domeniu, Delice Pan vă așteaptă la sediul din Tiha Bârgăului sau la magazinul de prezentare din Bistrița. De asemenea, firma preia și comenzi mari pentru diverse evenimente și asigură transportul oriunde pe Valea Bârgăului sau în Bistrița.