Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  58 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



De zece ani Camionul de Craciun vine pentru copiii din Bistrita-Nasaud

30/12/2011 17:13:38 Raluca NECHITI  
Mii de zambete si cate o colinda au primit in dar voluntarii de la Die Johanniter Unfall-Hilfe si Asociatia Tasuleasa Social de la micutii care au asteptat cu mari emotii si in acest an cadouri. Camionul de Craciun a trecut pe la 15.000 de copii din trei judete. El a ajuns pentru a zecea oara la Bistrita si pana acum a adus 90.000 de cadouri.

15.000 de cadouri, 3000 de kilometri parcursi, 1000 de voluntari, 100 de localitati, 13 TIR-uri, o colaborare de 10 ani si 3 judete - sunt “cifrele” care ar putea descrie intr-o propozitie actiunea in Romania din acest an a celei mai mari organizatii umanitare din Europa - Die Johanniter Unfall Hilfe in colaborare cu una dintre cele mai importante asociatii din Romania – Tasuleasa Social.

Cadourile adunate de cea mai mare organizatie umanitara din Europa "Die Johanniter Unfall Hilfe" (organizatie cunoscuta sub numele de Ordinul Cavalerilor Ioaniti) au ajuns, pentru a zecea ora la copiii din Bistrita-Nasaud.

Ordinul Cavalerilor Ioaniti a fost intemeiat in anul 1099 la Ierusalim (dupa succesul primei Cruciade si intemeierea Regatului Ierusalim), de un grup de negustori din Italia de sud, in scopul ingrijirii medicale a pelerinilor si de ajutorare a celor saraci, veniti sa viziteze locurile biblice, iar numele de Ioaniti vine de la Ioan Botezatorul.

Pastrand vechea traditie, an de an, Cavalerii Ioaniti aduc pentru copiii din satele izolate cadouri. La Bistrita au ajuns in acest an 10 TIR-uri cu 12.000 de pachete.

Ieri dimineata, sute de oamenii s-au mobilizat si 12.000 de copii din 80 de localitati din judetul nostru au primit cadourile mult asteptate.

Pachetele au incaput cu greu in cele 10 autotrenuri de 20 de tone si ele au venit insotite de zeci de volutari germani carora li s-au alaturat sute de volutari din judet, Cavalerii Ioanitii primind si sprijinul autoritatilor locale in actiunea de distribuire a acestor pachete.

Dis de dimineata, cavalerii si voluntarii bistriteni au plecat spre zece colturi ale judetului, pentru a imparti cadourile copiilor din satele sarace.

Chiar daca mesagerii Mosului a ajuns putin mai tarziu la ei, copiii si parintii au primit pachetele cu emotie si bucurie.

Alin Uhlman Useriu presedintele Asocitatiei Tasuleasa Social este singurul roman care face parte din Ordinul Cavalerilor Ioaniti si el s-a mutat in urma cu cativa ani la Bistrita pentru a coordona numeroase actiuni ale Asociatiei.

“Pentru noi, Camionul de Craciun este una dintre cele mai frumoase actiuni la care participam de 10 ani. Este un exemplu de solidaritate, de prietenie si de colaborare intre voluntarii romani si germani, intre ONG-uri si autoritati. Aceste pachete nu sunt ajutoare, ci cadouri, iar noi am incercat sa transmitem acest mesaj. Copiii din localitatile in care se termina asfaltul trebuie sa inteleaga ca nu sunt uitati si ca, de Craciun, alti copii de varsta lor din Germania le trimit cadouri”, a explicat Alin Uhlmann-Useriu, presedintele organizatiei Tasuleasa Social.

Prima actiune in Romania a Cavalerilor Ioaniti a avut loc in 1989 cand au adus in tara zeci de pachete pentru institutii de asistenta sociala si scoli.

Inainte de Craciun, familiile din Germania pregatesc cu grija cate un pachet cu daruri pentru copiii sarmani. In magazinele din Germania exista o lista pe care sunt trecute toate produsele pe care trebuie sa le contina aceste pachete, fiecare copil primind acelasi lucru. Valoarea unui cadou este cuprinsa intre 35 si 50 de euro, in functie de magazinele de la care sunt cumparate produsele.

Dupa masa de Craciun voluntarii germani pleaca pentru a duce cadouri copiilor sarmani din toata Europa.

Toti voluntarii ajunsi la Bistrita si-au sacrificat vacanta de iarna pentru a-si duce la bun sfarsit misiunea pentru care au venit. In fiecare an, ei incearca sa aduca pachete mai mari pentru ca bucuria copiilor sa fie pe masura.

In sprijinul voluntarilor au venit si bistritenii pasionati de off road, membrii ai clubului So Moto Racing care au dus cadouri copiilor aflati din zone greu accesibile cu ajutorul jeep-urilor.

Alte trei TIR-uri, incarcate cu daruri, au ajuns in localitati din Suceava si Mures.


vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro