Să vezi şi să nu crezi! Poliţiştii clujeni au făcut percheziţii la o fabrică închisă de un an iar mascaţii au greşit adresa în care trebuiau să facă o percheziţie.
În 7 mai, poliţiştii clujeni au prins în trafic un tânăr care avea în maşina pe care o conducea 328 de litri de alcool pentru care nu avea acte de proveninenţă. Marfa a fost confiscată, iar Marius M., şoferul, a ajuns în faţa poliţiştilor de la Serviciul de Investigaţii Criminale din Cluj.
În acelaşi timp, oamenii legii au făcut 20 de percheziţii în mai multe locaţii din Cluj şi Bistriţa-Năsăud.
La trei zile după percheziţiile efectuate în Bistriţa-Năsăud ies la iveală şi gravele erori făcute de oamenii legii din Cluj.
În cazul lui Sorin C. s-a greşit adresa. Poliţiştii au făcut percheziţii la fosta sa locuinţă, dar acesta îşi schimbase domiciliul de trei ani. La fosta adresă locuieşte în prezent fratele său. Potrivit avocaţilor, fratele lui Sorin C. a fost „vizitat” de cel puţin opt poliţişti şi trei mascaţi.
Acesta şi-a anunţat fratele că s-a „trezit” cu poliţia acasă, iar Sorin C. a venit în grabă să vadă despre ce este vorba. Mai mult, Sorin C. le-a spus oamenilor legii că pot să meragă la el acasă să-i facă percheziţie însă cum poliţiştii nu aveau mandat, n-au avut încotro şi s-au lăsat păgubaşi.
Nici în ceea ce priveşte percheziţia făcută la fabrica de băuturi alcoolice din Năsăud lucrurile nu stau mai bine. Fabrica a intrat acum un an în insolvenţă şi mai apoi în faliment.
Toate recipientele şi toate instalaţiile în care se mai afla alcool au fost sigilate anul trecut de lichidatorul Răzvan T. Zăvăleanu, reprezentantul unui cabinet individual de insolvenţă.
Deşi poliţiştii clujeni spun că în fabrică a fost găsită „cantitatea de 21.400 de litri de alcool etilic pe care nu era aplicat sigiliul de către organele abilitate din judeţul Bistriţa-Năsăud”, acel alcool era de fapt cel lăsat în fabrică atunci când aceasta a fost închisă. Avocaţii fostului patron al fabricii spun că cei 21.400 de litri de alcool pot fi regăsiţi în actele întocmite în ziua în care fabirca a fost închisă şi sigilată. În plus, acel alcool este scos la licitaţie împreună cu fabrica şi toate bunurile care se află în incinta acesteia.
Petru Bolfă, cel care a fost patronul fabricii, susţine că acolo nu s-a mai lucrat şi nu s-a mai produs alcool de aproximativ un an de zile şi că poliţiştii nu aveau cum să găsească la fabrică nimic care să-l incrimineze. Ba mai mult, potrivit avocaţilor acestuia, furnizarea gazului a fost oprită încă de când fabrica a fost închisă, iar fără gaz nu aveau cum să producă alcool. De asemenea, Petru B. povesteşte că merge la fabrică doar pentru a lua apă pentru că fântâna pe care o are acasă a secat. Acesta susţine că are martori care să confirme acest lucru.