Care să fie oare cel mai bogat loc din lume? Cu siguranță locul în care se află toate talentele irosite, cărțile nescrise, călătoriile nefăcute, valorile neîmplinite, prieteniile neafirmate sau neconfirmate, toate casele neconstruite, toate visele pe care le-am avut cândva, dar pe parcurs le-am abandonat... Adică cimitirul...
Despre cimitirul care închide în sine tot ce nu am apucat să realizăm, despre cum ar fi să ne imaginăm că peste fix 3 ani nu vom mai fi și cum în jurul nostru ar roi atunci prietenii și rudele dar și fantomele care ar striga „Prin tine ar fi trebuit să prind viață, însă n-am reușit” – fantomele viselor și ale talentelor noastre irosite din diverse motive (nu pot, nu am timp, nu sunt pregătit, nu merit, nu e momentul acum ci mâine)...
Despre ce s-ar schimba în viața noastră dacă am afla că peste trei ani murim - ce am înceta să facem, cum ne-am rearanja prioritățile...?
Despre faptul că nu există nimic mai important în viața noastră decât noi înșine – decât visul și potențialul nostru pe care poate nu-l folosim la maximum, despre faptul că toți au un vis – dar puțini știu cum să-l și îndeplinească – despre acestea și multe altele – a povestit plină de căldură și convingere – Daniela Nica – coach, teacher & speaker la The John Maxwell Team și inițiatoarea unui proiect caritabil care a urmărit ca Samuel Barani, absolventul liceului de Muzică „Tudor Jarda”, să poată frecventa fără griji financiare Conservatorul din Cluj-Napoca – primul pas în împlinirea visului său de a deveni solist la Opera din Dusseldorf.
Daniela Nica a mulțumit în primul rând sponsorilor care s-au implicat în proiect și oamenilor de bine care au spus imediat „prezent”, începând cu cei de la RoCredit și Serbis SRL care au achiziționat cel mai mare pachet de sponsorizare, continuând cu Destine Broker, M.I.S Grup, Ani Tour, Oceania Travel, Sfara Tours, Radio Someș (care a pregătit pentru Samuel un premiu cu totul special), Orange, Metropolis, Cardio Gym, Aqua Schreiner, Prestige Vanity, Symphony Aerobic Fitness Club, Conacul Verde, Crama Veche Alina Ofelia Puțura, Roxana Avram care pictează pe tricouri într-un mod deosebit, Monica Ungur sau Virgil Rus și toți ceilalți parteneri care s-au implicat în susținerea unui vis minunat.
Cercetașii bistrițeni îl vor monitoriza pe Samuel pe tot parcursul celor 4 ani de Conservator, nu doar financiar ci și psihologic și social, vor avea grijă ca fondurile adunate aici să ajungă la el, dar tot ei vor ofei și darea de seamă către sponsori și se vor ocupa de consilierea lui și de insuflarea tuturor valorilor importante care construiesc destinul unui tânăr – a mai spus Daniela Nica celor prezenți la seminarul caritabil desfășurat astă-seară la Motropolis.
Participanții au fost răsfățați, la sfârșitul primei părți și cu un recital din partea lui Samuel și a Biancăi, colega sa de liceu cu care a interpretat duetul „Crudel perche finora” din opera „Nunta lui Figaro”, duetul „Pa-pa-pa” din „Flautul Fermecat” și aria „Papagena” de Mozart dar și duetul „La ci darem la mano” din opera „Don Giovanni” de Mozart – tinerii muzicieni fiind acompaniați la pian de profesorul Cristian Lepădatu și aplaudați îndelung după interpretare.
Seminarul a cuprins și o tombolă cu premii atractive începând cu mini-vacanțe oferite de Sfara Tours, abonamente la Symphony Aerobic Fitness Club, ședințe de consultanță pentru remodelare corporală din partea lui Virgil Rus, cursuri de pregătire pentru naștere sau diversificarea alimentației bebelușilor din partea Monicăi Ungur, creme handmade, cărți, cercei de argint sau tricouri pictate manual.
Daniela Nica a mai explicat celor prezenți că toți cei care au ajutat-o implicându-se în acest proiect – sprijină, practic, excelența și succesul, în încercarea de a-i ajuta pe oamenii care au talente și abilități să și le ducă la îndeplinire.
Ești stăpânul visului tău? Sau te uiți mereu în ograda vecinului, tot încercând să-l împiedici, să furi din felia lui de tort, cu toate că există în jur atâtea alte felii de tort pe care le-ai putea mânca...? Faci parte din categoria visătorilor care se bazează pe noroc, se concetrează asupra destinației și găsesc mereu câte un țap ispășitor pentru lipsa de concretizare a visului, mulțumindu-se în final cu situația confortabilă în care se află – sau, dimpotrivă – te numeri printre creatorii de vise – caracterizați de disciplinpă, care se concentrează pe călătorie, care cultivă nemulțumirea sănătoasă, care îmbrățișează riscul ca ceva necesar și care își asumă responsabilitățile...?
Una peste alta, seminarul a folosit nu doar lui Samuel Barani, tânărul care va ajunge la Conservator, în Cluj-Napoca, datorită unor oameni inimoși – ci și celor prezenți, care au fost rugați să-și analizeze visele, să le pună la încercare și să constate dacă sunt sau nu cu adevărat stăpânii visului lor...
Dacă doriți să dați și voi o mână de ajutor pentru împlinirea acestui vis – fie că sunteți persoane fizice sau reprezentați companii și firme – puteți face donații și în contul deschis de Fundația „Cercetașii Bistrițeni” în contulbancar deschis la Banca Transilvania, Sucursala Bistrița: PUNE-ȚI VISUL LA ÎNCERCARE – RO61BTRLRONCRT0025162202. Sau puteți să luați legătura cu Daniela Nica (coach, teacher & speaker la The John Maxwell Team, la numărul de telefon 0753.634.115).