Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  59 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



De la cine ne luăm rămas bun din Consiliul Judeţean ?!

17/06/2012 09:44:23 Anamaria CADIS  
Mai bine de jumătate dintre consilierii judeţeni care au decis destinul judeţului în ultimii patru ani vor dispărea din prim-planul vieţii administrative după ce nu au reuşit să obţină un nou mandat. Nume cu greutate în politica bistriţeană, sau persoane despre care nu se ştie mai nimic şi care nu au scos un cuvânt în patru ani, vor pleca.

Din cei 31 de consilieri judeţeni care îşi încheie mandatul zilele acestea 18 nu au mai prins o nouă funcţie pentru următorii patru ani. Cei mai mulţi vor pleca de la Partidul Democrat Liberal, dar şi PSD şi PNL vor schimba câţiva consilieri.

Dintre consilierii judeţeni ai Partidului Democrat Liberal din mandatul 2008 - 2012, doar Monica Săsărman a câştigat un nou mandat întrucât a avut poziţia a 11 - a pe listele PDL. Cei pe care nu îi vom mai vedea în următorii patru ani în Consiliul Judeţean sunt Dionisie Ani, Adina Arjoca, Luca Iancu, Emil Miclea, Petru Moldovan, Dorin Neamţu şi Florin Şomlea. Printre cei care nu au prins locuri eligibile se află şi Andrei Moldovan şi Lucian Văsieş, dar aceştia ocupă primele două locuri de sub linie. În cazul în care Vasile Borş se va retrage din CJ BN, Andrei Moldovan va avea un nou mandat de consilier. De asemenea, Lucian Văsieş are şanse să intre în Consiliul Judeţean pentru că la orice retragere din rândul celor 13 democrat liberali de pe liste el va fi următorul.

Pedeliştii duc totuşi în Consiliul Judeţean patru nume aflate în prim-plan în ultimul mandat. Este vorba de liberalii Mihai Bumbu, fostul vicepreşedinte al CJ, şi Luca Peter, unul dintre cei trei membrii ai PNL care a votat împotriva partidului său. Tot pe lista PDL se află şi Vasile Marc, fostul inspector general şcolar, care în 2008 a obţinut un mandat de consilier judeţean din partea PSD, dar odată cu plecarea din partid a pierdut şi funcţia. De asemenea, Vasile Negruşeri, managerul al judeţului în mandatul trecut, a fost trecut de democrat liberali pe lista de conslieri judeţeni şi a intrat în rândul celor 13 consilieri.

Cea mai mare absenţă a democrat liberalilor din Consiliul Judeţean este Liviu Rusu, preşedintele CJ BN din ultimii patru ani, care după ce nu a fost desemnat să candideze pentru un nou mandat şi nu a fost trecut nici pe listele de consilieri judeţeni.

Numele noi din partea PDL care vor intra în CJ sunt fostul secretar de stat Eugen Curtean, preşedintele Organizaţiei de femei a PDL, Gabriela Montoiu, Florin Urâte, Robert Sighiartău, Neia Lăcătuş, Florin Rogozan şi Runcan Anton. Vasile Borş nu este decis încă dacă va accepta mandatul sau nu.

Şi din rândul consilierilor judeţeni PSD vor dispărea câteva nume, unele mai cunoscute, altele care au stat mai mult în umbră. Doru Ciocan, Iulia Cupşa Kisselef, Adrian Moldovan şi Arpad Szanto sunt cei pe care probabil nu-i vom mai vedea prin Consiliul Judeţean în următorii patru ani. Cel mai sonor nume care va lipsi este Gheorghe Marinescu, fost preşedinte al CJ BN timp de 12 ani, Marinescu nu se regăseşte deloc pe listele USL pentru consilieri.

În ceea ce priveşte Partidul Naţional Liberal, aceştia vor avea, cel mai probabil, şase reprezentanţi în CJ. Totuşi, din numele de pe lista USL doar Dorin Popescu a fost şi în mandatul trecut. Se pare însă că şi Ioan Deneş, de la Beclean, va intra în Consiliul Judeţean în locul deputatului Ioan Ţintean. Tot din afara listei va intra în CJ şi Mihail Mureşan, acesta luându-i locul lui Radu Moldovan, care va opta pentru funcţia de preşedinte.

Numele noi aduse de USL în Consiliul Judeţean sunt preşedintele PC BN, Iulian Stroe, liberalii Stelian Dolha, Samuel Coman şi Mircea Mereuţă şi social democraţii Doina Pană, Ioan Gaftone şi Dan Moldovan de la Năsăud.

6748 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro