Presedinta organizatiei judetene a femeilor liberale, Otilia Rapan, a pregatit pentru cei dragi o delicioasa friptura de porc cu vin rosu si cuisoare. Aceasta isi va petrece Craciunul acasa alaturi de familie, asteptand colindatorii.
Friptura de porc este o mancare traditionala romaneasca, mult apreciata si pregatita de toti romanii cu ocazia sarbatorii Craciunului.
“De Craciun, romanii pregatesc traditionala friptura de porc. Eu pregatesc o friptura speciala. Tai carnea in bucati groase cam de doi centimetri si fac un sos din vin rosu, cuisoare, piper, boia, sare, foi de dafin si ulei de masline cu care o condimentez. Dupa ce tai carnea o pun intr-o tava pentru friptura si torn peste sosul, iar apoi, cand cuptorul este incins la 170 de grade, bag tava in aragaz. Las carnea cam 15 minute sa se rumeasca, sa prinda o culoare frumoasa si sa fie crocanta, dupa care o scot si pun folie de aluminiu peste. Pun apoi tava in cuptor si o las pana carnea este bine patrunsa. Friptura este crocanta la exterior si frageda in interior”, a povestit liberala Otilia Rapan pentru Bistriteanul.ro.
Pentru garnitura, sefa femeilor liberale pregateste brocoli, cartofi cu maioneaza si morcovi fierti.
“Imi place mancarea frumos aranjata in farfurie. Daca mancarea arata bine parca este mai buna”, ne spune Otilia Rapan.
Presedinta organizatiei de femei a PNL isi va ptrece Craciunul acasa, impreuna cu familia si cei apropiati.
“De Craciun stau acasa cu fratii, tatal meu, cu fiul meu care a venit de la Cluj. Asteptam colindatorii impreuna”, a mai adaugat Otilia Rapan.