Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  164 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



De Crăciun fii mai bun:Două cutii de acuarele, dulciuri şi un calculator. Asta îşi doresc de la Moş Crăciun Cristina şi Diana

17/12/2013 19:02:19  
Pe Valea Bârgăului, la câţiva km de Colibiţa locuieşte familia Călini. Mama şi cele două fetiţe îşi pregătesc casa de sărbătoare. O casă modestă şi o văcuţă. Asta e toată averea lor.

De un an îşi drămuiesc singure gospodăria, căci tatăl lor, din cauza unor infracţiuni de circulaţie rutieră a ajuns la închisoare, iar mama s-a trezit cu cei doi copii, grijile şi nevoile zilnice fără niciun sprijin. Alocaţiile fetelor sunt prea mici pentru a putea supravieţui, mai ales că fetiţa cea mare, Cristina este la şcoală, iar Diana ar trebui să meargă la grădiniţă. De aceea bunicii trec periodic dealul de la Mureşeni până în Bistriţa Bârgăului cu desagi pline cu de-ale gurii pentru nepoţele.

Cristina are 9 ani, este în clasa a-II-a şi încă nu înţelege de ce tata nu mai vine în fiecare seară acasă.

"Am încercat să le protejez şi să le spun că tatăl lor e la muncă în străinătate, pentru că nu vreau să fie arătate cu degetul şi judecate de oameni, ne spune mama cu lacrimi în ochi", ne-a povestit mama fetelor.

Diana, are 3 anişori, iar ochişorii ei te cuceresc la prima privire. E atât de scumpă şi jucăuşă. Cu o ciocolată sau o bomboană reuşeşti să ţi-o faci prietenă pe viaţă. Se lipeşte de oricine. Un pic e greu până se obişnuieşte, iar apoi te strânge în braţe cu patimă, cu ambele mâini şi te pupă pe obraji.

"Cel mai tare se teme de Baba Cloanţa, care vine la copiii răi. Dar ea e cuminte, iar dacă o laşi la desene animate uiţi că ai copil în casă", ne povesteşte Cristina surioara ei mai mare.

De sărbători mama găteşte căsuţa modestă şi încearcă din răsputeri să pună pe masă cele trebuincioase. E greu, pentru că la şcoală se cer multe, iar mama dă numai ce poate.

Diana merge doar din când în cînd la grădiniţă. Lipsurile sunt mari şi distanţa până la şcoală e de aproape 3 km. Daca le întrebi ce-şi doresc de Moş Crăciun, cea mică zice atât: papa, iar Cristina se mândreşte cu scrisoarea pe care i-a trimis-o Moşului. Acuarele, 2 cutii dacă se poate, una pentru acasă şi una să aibă la şcoală.

Îi place mult să deseneze şi îi plac poveştile. O carte de poveşti cu prinţi şi prinţese, asta şi-ar mai dori. Apoi, mai spune cu sclipire în ochi că i-ar plăcea să aibă un calculator. Să înveţe să scrie repede şi să-i pună Dianei desene animate. Însă îi precizează moşului că nu-i neapărat nevoie să i-l aducă. Dacă cumva îi rămâne vreunul, rătăcit pe undeva, să nu uite de ele.

Curate şi îngrijite, fetele îşi iubesc mama nespus de mult, iar ea nu se plânge că i-ar fi greu. Din contră ne-a spus că Dumnezeu nu-ţi dă mai mult decât poţi duce şi singura speranţă îmi este în El.

Cei cu suflet ce vor să le ajute sunt rugaţi să contacteze redacţia Bistriţeanul.ro la numărul de telefon 0744 391 999 . Cadourile vor ajunge negreşit la cei ce au atâta nevoie de puţină lumină de sărbători.

Mai multe detalii despre campania De Crăciun fii mai bun puteţi citi aici: http://bistriteanul.ro/pregatiti-incepem-campania-de-craciun-fii-mai-bun-1386540403568.html

Ancuţa NARDETO

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro