Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  81 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



De Crăciun fii mai bun: Vor să-și vândă porcul pentru a face rost de bani să-și ducă copilul de trei ani la... chimioterapie

12/12/2014 09:13:19 Andreea BOJOR  
N-au fost avuți niciodată, dar s-au descurcat muncind și nu s-au plâns de nimic. Nici n-au știut cui. Acum le e greu, din ce în ce mai greu...Familia Nagy are şase copii, iar unul dintre ei, un băieţel de trei anişori şi jumătate, suferă de cancer cerebral. Se pregătesc de chimioterapie pentru care însă bani nu sunt. Deocamdată...

Marius (1,5 ani), Cristian (3,5 ani), Nicoleta (11 ani), Gabriel (13 ani), Denisa (16 ani) şi Larisa (18 ani) sunt copiii familiei Nagy din Livezile. Adriana, mama lor, a mai fost căsătorită o dată însă soţul mult prea violent, care este şi tatăl Larisei, al Denisei şi al lui Gabriel, au determinat-o pe femeie să divorțeze. Acum este căsătorită cu Mircea cu care a mai făcut trei copii. Soțul îi iubeşte pe toţi şase în mod egal, fără a face vreo diferenţă între ei.

În căsuţa mică şi încă neterminată a familiei Nagy, ridicată și ea cu greu, locuiesc şapte suflete: Mircea şi  Adriana, împreună cu cinci din cei şase copii. Larisa, fata cea mare, este căsătorită şi mutată la casa ei.

Acasă am găsit-o ieri doar pe Adriana şi pe cei mai mici. Soţul era plecat la muncă, iar ceilalţi copii la şcoală. Adriana ne-a întâmpinat în faţa porţii şi când i-am spus că suntem mesagerii Moşului privirea tristă pe care o avea s-a schimbat dintr-o dată, fața i s-a luminat și pe chip i-am putut citi speranţa. Ne-a primit în căsuţa modestă pe care spune că a ridicat-o împreună cu Mircea cu mari efoturi şi sacrificii, dar pe care nu mai au bani să o termine. Nici nu mai contează asta, mai importantă e sănătatea acum. Şapte suflete dorm în două camere unde vezi doar paturi, mobilă veche şi foarte puţine jucării.

„La noi în familie lucrează doar soţul şi are un salariu de 1.100 de lei. Mai avem alocaţiile copiilor şi ce mai fac eu muncind cu ziua. Aceştia sunt toţi banii noştri şi ne descurcăm greu, mai ales acum că are Cristian probleme de sănătate”, ne-a povestit Adriana.

După greutăţile zilnice şi lipsa banilor pentru un trai decent, Mircea şi Adriana au primit în urmă cu câteva luni o lovitură cruntă: Cristian a fost diagnosticat cu cancer cerebral. Tumora este destul de extinsă şi copilul de doar trei ani şi jumătate se pregăteşte să facă şedinţe de chimioterapie în speranţa că se va face bine.

Din păcate, părinţii nu au nici banii pentru a-l duce pe micuţ la Cluj unde trebuie să facă citostaticele. Adriana ne-a povestit că au doi porci şi unul vor să-l vândă pentru a-l duce pe băiat la chimioterapie. Totuși, mama este conştientă că banii nu le vor ajunge nici așa pentru mult timp.

În acest an, copiii familiei Nagy nu au fost vizitaţi de Moş Nicolae pentru că nu au fost bani, toate fondurile de care au dispus părinţii lor fiind îndreptate pentru tratamentul lui Cristian.

„Noi credem în Moş Crăciun şi ne rugăm să vină şi la noi”, ne-a spus Adriana.

Adriana Nagy speră că măcar de Crăciun copiii ei vor primi daruri şi se roagă pentru o minune. Cei cinci frăţiori ar avea mare nevoie de haine şi încălţăminte, dar şi de rechizite, iar Nicoleta, care face naveta la şcoala din Unirea, ar avea nevoie de un abonament pentru autobuz pentru că părinţii nu-şi permit să-i plătească unul.

Adriana ne-a spus că nu îndrăzneşte să ceară nimic pentru ea, dar s-ar bucura să-și vadă fericiți copiii, pentru care visează la o viaţă mai uşoară în care să nu ducă grija zilei de mâine.

Pe lângă haine, rechizite sau încălţăminte, familia Nagy ar mai avea nevoie şi de jucării pentru cei mici şi de o maşină de spălat pentru că mama spală toate hainele copiilor cu mâna.

Dacă vreți să-i ajutați și împreună să le facem un Crăciun fericit vă puteți implica în campania De Crăciun fii mai bun, inițiată și în acest an de Bistrițeanul.ro și derulată în parteneriat cu Asociația Tinerilor Ortodocsi Bistrița-Năsăud, Asociația Impact, ISU - SMURD Bistrița-Năsăud, Stația Județeană de Ambulanță și Kangoo Club Bistrița. În 19-20-21 decembrie strângem donațiile voastre și pregătim pachetele la sala Polivalentă, sediul Asociației Impact (etaj I), iar în 22-23 decembrie le ducem la familiile nevoiașe.

Pentru mai multe detalii despre familia Nagy puteţi lua legătura cu reporterii Bistriţeanul.ro la numărul de telefon: 0744 391 999.

4790 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro