Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  92 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



De Crăciun fii mai bun: Sunt Andreea, am şase ani şi am cancer

19/12/2012 17:27:16  
Alexandra Andreea este mezina familiei Cocoş din Budacu de Sus. După moartea tatălui ei (în martie), Andreea, alături de mamă și cei patru fraţi trăiesc din 160 lei. Cu toate că nu are ce mânca sau cu ce se îmbrăca, este grav bolnavă și nu are un ochişor, Andreea nu încetează să viseze şi se vrea să fie dansatoare...

Cazul familiei Cocoş din Budacul de Sus stârneşte lacrimile oricărei persoane care ajunge în curtea lor. Două căsuţe mici, fiecare având o cameră, îi adăpostesc pe cei cinci copii ai familiei Cocoş şi pe mama lor. Tatăl, Nistor, a murit în luna martie.

„Avea doar 42 de ani. A avut o problemă mai veche la un picior şi de acolo i-au urcat ceva complicaţii şi la plămâni şi apoi la creier, a făcut un accident cerebral şi a murit aici, în casă”, ne-a povestit îndurerată văduva Albina, de 43 de ani.

În urma lui au rămas şase copii. Marius Adrian, cel mai mare, are 23 de ani, este căsătorit şi nu mai stă cu fraţii şi mama, încearcând să-şi facă singur un rost în viaţă.

Dănuţ are 21 de ani, dar nu şi-a găsit încă un loc de muncă stabil. Mai face şi el una alta, ce găseşte, pe ici pe colo.

„Florin a împlinit 18 ani nu de mult. Nu are însă numai 10 clase pe care le-a putut face aici în Budac. Că apoi nu ne-am mai permis să-l trimitem la şcoală. Nici de lucru nu are, numai aşa, cu ziua...”, ne povesteşte mama.

Ciprian de 15 ani şi Elina Mădălina de 10 ani merg zilnic la şcoala din sat. Şi nu merg degeaba. Chiar învaţă bine.

Mezina, Andreea Alexandra, are doar şase anişori. Ea a avut cancer la ochi şi din această cauză, ochiul stâng i-a fost înlocuit cu unul de sticlă. Săptămâna trecută, chiar în ziua în care reporternul Bistriţeanul.ro se pregătea să meargă în vizită la micuţă, fetiţa a făcut o criză şi a fost internată de urgenţă la Cluj. De acolo, în loc să se întoarcă cu o rază de speranţă, o altă veste rea a sosit.

„Ne-a spus doctorul că după sărbători să facem rost de nişte bani şi să mergem cu Andreea la doctor pentru că are ceva în neregulă la inimă. D-apoi de unde bani?”, plânge Albina.

Andreea este o fire vioaie, puţin timidă, dar odată ce se obişnuieşte cu omul, nu mai are nici o inhibiţie. Ne povesteşte că vrea să devină dansatoare, dar încă mai are nevoie de curaj ca să ne facă şi o demonstraţie. Totuşi aflăm dorinţa ei de Crăciun.

„Aş dori să primesc o păpuşă, şi culori, şi foi. Că îmi place să desenez”, ne spune Andreea.

Chiar dacă încă nu merge la şcoală, micuţa ştie deja să scrie. Mama ne spune că sora ei mai mare o învaţă. Andreea scrie, desenează, dar visul ei tot de dansatoare este. În mintea ei, lipsurile de acasă nu au loc.

Venitul familiei este alocaţia copiilor care merg la şcoală şi ajutorul social al Andreei de...33,5 lei. Nu au haine de iarnă, nici încălţăminte. Aflăm că Florin şi Ciprian au o singură pereche de păpuci de iarnă şi care apucă primul să-i ia, acela pleacă de acasă.

„Când am fost cu fetiţa la Cluj, nu am avut haină de iarnă, numai un pulover. Mă întreba lumea de ce nu îmi iau ceva mai gros pe mine. Mi-a fost aşa de ruşine... Că nu aveam nimic... Şi Andreea a avut pe ea un fâş dat de cineva acum câţiva ani. Dar îi e mic. Copiii schimbă hainele între ei”, ne spune mama înecată de durere și de lacrimi.

Printre lacrimi, mama celor cinci copii rămaşi acasă ne povesteşte că nu au porc, nu au lemne de foc, doar câţiva arini luaţi de pe vale. Nu au alimente, cartofi...trăiesc practic din nimic. Singurul lucru ce le aducea un venit era calul pe care-l foloseau ca să îi ajute pe vecini și mai făceau un bănuț să aibă din ce trăi de pe o zi pe alta. Dar şi calul a murit. Au rămas căruţele în mijlocul curţii.

Lacrimile sunt multe în această casă, nevoile sunt mari... Totuși, bistriţenii ar putea aduce pe feţele celor cinci copii şi a mamei lor de Crăciun un zâmbet, o speranţă de mai bine şi încrederea în faptul că există oameni buni care chiar dacă nu le pot schimba viața cu una mai bună, fără atât de multă durere, măcar să le facă sărbătoarea din acest an (poate cel mai greu din viața lor) mai frumoasă decât și-o puteau imagina ieri.

Campania ”De Crăciun fii mai bun”, ediția a III-a, este organizată de Bistrițeanul.ro și Mănăstirea Nușeni, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Părinte Mitropolit Andrei Andreicuț. Află mai multe despre campania din acest an AICI.

Parteneri: Radio Someș, Magazinul Universul Jucăriilor și Agenția de Imagine

5467 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro