Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  52 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



De Crăciun fii mai bun: Şase suflete se înghesuie într-o cameră! Părinţii adună bani pentru aparatul auditiv al fetiţei

16/12/2015 16:38:51 Andreea BOJOR  
Cu un copil bolnav, fără lemne sau economii, familia Scuturici locuieşte cu chirie într-un apartament din Năsăud. Au doar o cameră, baie şi bucătărie, iar singurul venit sigur sunt alocaţiile copiilor. Vasile, tatăl celor patru micuţi, munceşte cu ziua pe unde apucă pentru a face rost de bani pentru mâncare şi lemne.

„Ne-am căsătorit acum şase ani, eu aveam doar 18 ani pe atunci. Nu ne-a ajutat şi nu ne ajută nimeni. Soţul meu nu are părinţi, iar ai mei nu au de unde. De atunci ne-am descurcat singuri, aşa cum am putut. Eu stau cu copiii acasă şi el munceşte, cu ziua pe unde îl cheamă”, ne-a povestit Emilia.

Familia Scutirici locuieşte cu chirie într-un apartament aflat pe strada Lalelelor din Năsăud. Plătesc lunar 250 de lei chirie, însă au doar o cameră, baia şi bucătăria. În apartamentul sărăcăcios încălzire este într-o singură cameră, unde a fost montată o sobă. Restul apartamentului nu are încălzire. În acea cameră de doar câţiva metri pătraţi se înghesuie şase suflete: Vasile (24 ani), Emilia (25 ani), Ema (5 ani), Marian (3 ani), David (1,8 ani) şi Daniel (2 luni).

Emilia are grijă de cei mici, iar soţul ei este cel care munceşte de dimineaţa până seara pentru a face rost de bani. Nu are un loc de muncă stabil, însă atunci când cineva îl cheamă să lucreze nu refuză.

„Lucrează de toate, tot ce se poate. Ca să facă rost de bani pentru mâncare şi chirie se duce oriunde îl cheamă”, ne-a mai povestit Emilia.

Cei patru copii ai familiei Scuturici sunt îmbrăcaţi sărăcăcios, iar pe mobila veche pe care o au în cameră nu vezi nimic. O sobă veche şi două paturi sunt cam toată averea familiei.

Când i-am vizitat acasă, am găsit-o doar pe Emilia şi copiii. Timidă şi parcă jenată de sărăcie, femeia spune că lipsurile sunt mari şi multe. Nu a cerut însă nimic altceva în afară de farfurii şi feţe de pernă.

Pe Ema, cea mai mare dintre fraţi am întrebat-o ce şi-ar dori să primească de la Moş Crăciun. Ne-a spus că vrea papi şi bobo (mâncare şi bomboane). Aceeaşi cerere o are şi Marian, cel mai mare dintre băieţi. David şi Daniel sunt mult prea mici pentru a-i cere cadouri Moşului, însă este lesne de înţeles că îmbrăcămintea, încălţămintea şi jucăriile le lipsesc cel mai mult.

De parcă problemele cu banii nu ar fi fost destule, soţii Scuturici se luptă şi cu o problemă de sănătate a fetiţei. Ema are hipoacuzie, aşa s-a născut, însă sărăcia nu le-a permis tinerilor părinţi să îşi ducă micuţa la medic sau să îi cumpere un aparat auditiv. Fetiţa ar trebui dusă la un specialist în Târgu Mureş, însă Vasile şi Emilia nu au deocamdată bani pentru o astfel de consultaţie, nu au bani nici măcar pentru drum până acolo. 

Emilia ne-a spus că Vasile şi-ar dori un loc de muncă stabil şi că ar munci orice pentru a face rost de bani, dar pentru că nu are foarte multă şcoală îi este tare greu să se angajeze. 

Dacă vreți să-i ajutați și împreună să le facem un Crăciun fericit vă puteți implica în campania DE CRĂCIUN FII MAI BUN, inițiată și în acest an de Bistrițeanul.ro și derulată în parteneriat cu Asociația Impact, Kangoo Club Bistrița, Asociația Folclorică Baladele Bistriței, Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși a Protopopiatelor Bistrița, Năsăud și Beclean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, Serviciul Județean de Ambulanță, Crucea Roșie, Asociația Serviciilor de Ambulanță din România și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița!

În 19-20-21-22 decembrie strângem donațiile voastre și pregătim pachetele la Sala Polivalentă, sediul Asociației Impact (etaj I), intrarea dinspre LIDL, iar în 23 decembrie le ducem celor care au nevoie de ele!

Pentru că împreună putem face multe fapte bune și îi putem ajuta pe Emilia şi Vasile să le ofere celor patru copilaşi ai lor un Crăciun fericit, puteți lua legătura cu reporterii Bistriţeanul.ro la numărul de telefon 0744-391 999.
 

5299 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro