Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  46 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



De Crăciun fii mai bun: Șase copii din Nimigea nu știu ce e Crăciunul! Masa de Crăciun sau Moșul sunt doar în vis...

08/12/2014 15:05:35 Bianca SARA  
Am găsit familia Șofroni într-o casă veche de peste un secol, pe un deal izolat din Nimigea de Sus. Deși sunt mulți, familia Șofroni având 6 copii cu vârste cuprinse între 9 luni și 11 ani, nu au așteptări mari. Micuții au auzit de Moș Crăciun, dar nu i-au cunoscut bunătatea, n-a trecut niciodată pe la ei...

Familia Șofroni trăiește în Nimigea de Sus, într-o casă veche și șubredă, ce ai impresia că e la un pas de prăbușire. Podeaua stă să se rupă, iar pereții deja și-au pierdut tencuiala, lăsând la vedere cărămizile. Ușile sunt și ele vechi, la fel și geamurile, permițând frigului să-și facă loc în bucătăria micuță și cele două dormitoare care adăpostesc cele 8 suflete. Deși de afară casa pare să se dărâme, înăuntru e curățenie, sărăcie și frig...

 Cei 8 se află la a cincea chirie și prima pe care nu sunt nevoiți s-o plătească. Asta datorită unui om cu suflet mare, care îi lăsă de șase ani și jumătate să locuiască gratuit în casa părinților săi, cu condiția să achite facturile la curent.

Familia este formată din Șofroni Mihail de 41 de ani, soția sa Amalia de 27 de ani, Beniamin de 11 ani, Iosif de 9 ani, Naomi de 7 ani, Ruben de 5 ani, Timotei de 3 ani și Estera de doar 9 luni.

Amalia este casnică, iar Mihail lucrează cu ziua în comună, însă venitul realizat este insuficient și inconstant.  Singurul venit constant al familiei este alocația de 200 de lei primită pentru fetița de 9 luni, la care se adaugă 210 lei reprezentând alocațiile celorlalți 5 copii.

Familia nu primește nici ajutor social și nici măcar ajutor de încălzire, care i-ar ajuta pe cei 8 să treacă cu bine peste această iarnă. Chiar dacă momentan căsuța este încălzită, familia Șofroni nu are suficiente lemne pentru a trece peste această iarnă.

Mihail a luat-o se soție pe Amalia fără acordul părinților săi, astfel că aceștia nu ajută în niciun fel familia. Amalia provine de la o casă de copii din județ, primul său prunc născându-l pe când avea doar 16 ani.

În ciuda faptului că lipsurile materiale sunt evidente, copiii având nevoie de haine, dar și de produse alimentare, Mihail spune că familia se descurcă cum poate și evită să apeleze la mila celorlalți. Întrebat dacă familia primește vreun ajutor din partea rudelor și apropiaților, Mihail ne răspunde „Ne ajută Dumnezeu și oamenii lui!”.

Până acum Moș Crăciun nu a venit în niciun an la cei 6 copii. Aceștia nu au avut parte nici de un brad și nici de mâncare specială de Crăciun. Întrebat dacă anul acesta Moș Crăciun va veni, Mihail ne spune resemnat că nu crede că cei mici vor primi vreun cadou.

Dacă ar fi ca măcar în acest an să se întâmple o minune și Moș Crăciun să vină și la ei, ar trebui să știe că cei mici visează la un laptop, două seturi lego și două biciclete cu suspensie. De asemenea, ar mai avea nevoie de haine, alimente, precum și lemne de foc.

Un loc de muncă stabil pentru Mihail ar ajuta enorm familia Șofroni. Acesta are experiență în construcții.

Dacă vreți să ajutați familia Șofroni și împreună să le facem un Crăciun mai fericit, împlinindu-le micile dorințe, vă puteți implica în campania De Crăciun fii mai bun, inițiată și în acest an de Bistrițeanul.ro și derulată în parteneriat cu Asociația Tinerilor Ortodocsi Bistrița-Năsăud, Asociația Impact, ISU - SMURD Bistrița-Năsăud, Stația Județeană de Ambulanță și Kangoo Club Bistrița. În 19-20-21 decembrie strângem donațiile voastre și pregătim pachetele la sala Polivalentă, sediul Asociației Impact (etaj I), iar în 22-23 decembrie le ducem la familiile nevoiașe.

Pentru mai multe informații privind familia Șofroni puteți lua legătura cu preotul din Nimigea de Sus - Cornel Coprean: 0745366059.

5256 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro