Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  49 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



De Crăciun fii mai bun: Şapte suflete stau îngrămădite în două cămăruţe şi visează la o viaţă mai bună!

15/12/2013 15:02:32 Andreea BOJOR  
Familia Rus locuieşte pe strada Valea Lungă din Livezile şi a învăţat că pentru a răzbi în viaţă trebuie mereu să lupţi. Soţii Rus au şapte copii, iar doi dintre ei, cele două fete mai mari, au plecat pe drumul lor, încercând să-şi facă un viitor. Părinţii au grijă de ceilalţi cinci copii însă lipsurile şi greutăţile sunt tot mai mari.

Când am vizitat familia Rus, acasă l-am găsit doar pe tată şi pe cei cinci copii, patru fete şi un fecior. Andrei are 20 de ani şi este cel mai mare dintre copiii rămaşi acasă cu părinţii. Când era micuţ  el a suferit un accident. Se afla la o stână şi cortul în care stătea a luat foc, iar arsurile pe care le-a suferit i-au lăsat răni adânci şi cicatrici profunde. Băiatul este foarte timid şi se fereşte de privirea străinilor. Nu şi-a găsit un loc de muncă, dar îşi ajută părinţii la treburile gopodăreşti cât de mult poate.

Andreea are 15 ani şi este elevă în clasa a VIII-a. Patricia are 11 ani, iar Maria 8 şi sunt cele mai bune prietene. Mezina familiei este Ariana, de numai trei anişori, ea răsfăţata familiei.

Familia Rus se chinuie de şapte ani să ridice o casă însă cum banii sunt prea puţini până în prezent nu au reuşit să termine decât două camere micuţe.

"E tare greu când nu ai bani. Pe primul loc sunt copiii. Trebuie mâncare, trebui să meargă la şcoală. Am stat la soacra până nu de mult timp. Ne-am mutat aici chiar dacă avem gata doar două încăperi, trăim toţi aici cum putem", a povestit tatăl.

Şi-ar dori pentru copiii lui un viitor mai bun, lipsit de greutăţi şi de grija zilei de mâine.

"Eu de meserie sunt lăcătuş mecanic, dar nu găsesc un loc de muncă. E tare greu cu atâtea fabrici închise. Mai merg la pădure, mai muncesc cu ziua prin sat şi aşa câştig ceva bănuţi", ne-a povestit tatăl.

Când am vizitat familia Rus, pe Andreea, fata de 15 ani, am găsit-o afară, umblând prin zăpadă într-o pereche de adidaşi vechi. Părinţii nu au avut bani să-i cumpere încălţămnte pentru iarnă, așa că fata umblă cu ce are. Ea ne-a spus că şi-ar dori tare mult să primească de la Moş Crăciun o pereche de cizmuliţe.

Patricia şi Maria încă visează la jocurile copilăriei şi ar vrea tare mult câte o păpuşică, iar Ariana, cea mai mică dintre fraţi, ar vrea bomboane şi o banană, iar dacă Moşul e bun şi darnic speră să primească şi o păpuşică în cărucior.

Andrei spune că e "prea bătrân" pentru Moş Crăciun, dar totuşi i-ar prinde bine un trening.

"Copiii spun ce vor, eu nu ştiu ce să vă zic. Pentru noi orice e bine primit. Îi iubim mult, de aceea avem şapte. Una dintre fete e plecată în Spania, dar săraca nu munceşte, trăieşte din banii pe care îi câştigă bărbatul ei. Ea are 17 ani. Mai am una care nu e acasă cu noi, s-a mutat la iubitul ei. Ea are aproape 19 ani", mai spune tatăl.

De sărbători, familia Rus va face toate eforturile pentru a oferi copiilor măcar strictul necesar, de răsfățuri și cadouri nici nu poate fi vorba. Cei doi soţi muncesc foarte mult şi exemplul pe care-l dau copiilor este că fără trudă nimic nu se poate face.

Toţi cei care vor să ajute familia Rus să aibă sărbători frumoase și pline de daruri măcar în acest an pot lua legătura cu reporterii Bistriţeanul.ro la numărul de telefon 0744 391 999.

4569 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro