Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  62 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



De Crăciun fii mai bun: Rămaşi fără mamă şi alungaţi de tată, trei suflete se roagă pentru o viaţă mai bună

12/12/2013 19:55:48 Andreea BOJOR  
Într-o căsuţă mică de pe Valea Lungă din comuna Livezile îşi duc traiul de zi cu zi câţiva copilaşi frumoşi şi cuminţi, dar cu care soarta a fost extrem de crudă. Mama le-a murit acum cinci ani, iar tatăl și concubina i-au alungat şi așa au ajuns în grija unei mătuşi care-i crește cu mare greu.

Fraţii Măjeri sunt foarte uniţi, viaţa i-a învăţat că trebuie să fie buni unii cu alţii şi să se iubească necondiţionat.

Povestea lor tristă a început în urmă cu cinci ani. Mama, bolnavă de diabet a făcut nişte complicaţii după ce i-a fost amputat un picior şi organele interne i-au fost afectate grav. Femeia a pierdut lupta cu viaţa şi a lăsat în urma ei şase copii, cel mai mare dintre ei având pe atunci 16 ani.

Marius este mezinul familiei şi, din păcate, nu îşi aminteşte chipul mamei sale, micuţul având doar un an şi jumătate când cea care i-a dat viaţă a plecat la ceruri.

După ce i-a murit soţia, Ioan Măjeri, tatăl celor şase copilaşi, a adus acasă o altă femeie. Concubina nu a iubit deloc cele şase suflete rămase neconsolate după moartea mamei. Ba din contră, îi alunga pe copii din casă, îi certa şi câteodată îi mai şi lovea.

Salvarea micuţilor a fost o mătușă, sora mamei, care i-a iubit necondiţionat şi i-a luat în grija ei.

Cel mai mare dintre fraţi, Tinu, are acum 21 de ani şi este căsătorit. Tânărul locuieşte împreună cu soţia şi copilul lor, un băieţel de doar patru luni, chiar lângă casa părintească și o ajută pe mătușa lui la treburile casei. Singura fată dintre toţi fraţii Măjeri s-a căsătorit de curând şi este plecată în Slătiniţa.

Liviu are 19 ani şi de trei luni munceşte ca sudor. Banii pe care îi câştigă abia îi ajung pentru navetă, mâncare şi haine.

Eugenia, mătuşa care a făcut totul pentru a-şi ocroti nepoţii, mai are acum în grijă trei copilaşi: Marius (6 ani și jumătate), Daniel (10 ani) şi Ionuţ (14 ani).

„Eu i-am luat de când au fost mici, de când a murit sora mea. Mi-s dragi, ei sunt ca şi copiii mei. Eu sunt din Feldru, dar am rămas aici, în Livezile ca să le port de grijă... Tatăl lor nu le dă nimic, nu îi ajută cu nimic... Un leu nu le-a dat”, ne-a povestit femeia.

Eugenia nu lucrează pentru că trebuie să le poarte de grijă copiilor. În această vară a fost plecată o lună la muncă în străinătate. Cu banii pe care i-a câştigat a cumpărat lemne pentru iarna aceasta şi un porc.

„Mi-e foarte greu, nici nu vă pot spune cât de greu... Sunt zile în care eu nu mănânc ca să le pot da lor, să le ajungă lor”, a povestit Eugenia cu lacrimi în ochi.

Ar face orice pentru nepoţii ei, ar vrea să o ducă mai bine, să nu le fie foame, să nu le fie frig, să fie fericiţi, dar mai mult nu poate. Singurele venituri ale familiei sunt alocaţiile copiilor. Îi mai ajută fratele care lucrează, dar nici salariul lui nu este prea mare.

„Sunt aşa cuminţi şi învaţă foarte bine. Daniel este şeful clasei şi sunt tare mândră de el. Niciodată nu mi-au făcut probleme şi mă ascultă”, ne-a mărturisit mătuşa copiilor.

Puţinul pe care îl au îl împart frăţeşte şi nu se ceartă niciodată de la nimic pentru că ştiu că trebuie să se ajute şi să fie uniţi.

Reporterii Bistriţeanul.ro au vizitat astăzi căsuţa modestă în care mătuşa Eugenia locuieşte împreună cu nepoţii. O căsuţă micuţă, cu puţine camere, dar extrem de curată şi îngrijită.

Am vrut pe această cale să fim mesagerii Moşului şi să aflăm ce şi-ar dori să primeacă aceşti copilaşi. I-am găsit acasă doar pe Daniel, Ionuţ, Tinu şi mătuşa lor.

Daniel ne-a spus că ar vrea de la Moş Crăciun o maşinuţă albastră cu telecomandă şi că şi-ar dori una la fel şi pentru fratele lui Marius, care era la grădiniţă şi nu ne-a putut spune ce dorinţă are.

Ionuţ este elev în clasa a VI-a şi ar vrea să primească haine pentru a avea cu ce merge la şcoală.

Când am vizitat fraţii Măjeri l-am întâlnit şi pe Tinu care locuieşte vis-a-vis. Deşi are 21 de ani şi e la casa lui, nu lucrează. Mătuşa l-a îngrijit, dar nu l-a putut ţine şi la şcoală. Tinu are doar opt clase şi fără școală îi e greu să găsească un loc de de muncă.

„Vara merg la munte, la oi, toată vara stau acolo. Mi-am făcut bani de un porc, de lemne. Mă descurc cum pot. Mai muncesc cu ziua prin sat. Aş vrea să muncesc, oriunde, dar să muncesc... Nimeni nu mă angajează dacă nu am şcoală”, ne-a spus tânărul.

Pentru el, Tinu nu îşi doreşte nimic, dar ar fi foarte bucuros dacă Moş Crăciun i-ar aduce jucării copilaşului său de patru luni.

Mătuşa Eugenia ne-a spus că dacă Moşu le-ar aduce daruri nepoţilor săi, ea şi-ar dori să primească încălţăminte.

„E greu să le cumpăr la toţi. De unde bani?! Cu mine în casă sunt Marius, Daniel, Ionuţ şi nepotul care munceşte. El se descurcă, are câţiva bănuţi şi îşi mai cumpără una alta”, a povestit femeia.

Toţi cei care vor să aducă o bucurie în sufletele acestor copii cu care soarta a fost crudă şi vor să le facă sărbătorile mai frumoase pot lua legătura cu reporterii Bistriţeanul.ro la numărul de telefon 0744 391 999.

Pentru mai multe detalii despre campania "De Crăciun fii mai bun" citeşte şi: http://bistriteanul.ro/pregatiti-incepem-campania-de-craciun-fii-mai-bun-1386540403568.html
 

 

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro