Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  93 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



De Crăciun fii mai bun: Opt frăţiori cuminţi speră că Moş Crăciun îşi va aminti de ei în acest an

13/12/2013 21:02:48 Andreea BOJOR  
Sunt cuminţi şi foarte silitori, iar părinţii sunt tare mândri de ei! Familia Manta are zece copii frumoşi şi de când se ştiu, Valentin şi Elena au luptat să le ofere tot ce e mai bun. Două dintre fete stau la o bunică, iar ceilalţi opt copilaşi sunt în grija părinţilor care fac toate eforurile pentru a-i creşte deşi neajunsurile sunt mari.

Familia Manta locuieşte într-o căsuţă modestă din Bistriţa Bârgăului. Valentin şi Elena iubesc foarte mult copiii şi Dumnezeu i-a binecuvântat dându-le zece îngeraşi frumoşi, nouă fete şi un băiat. Două dintre ele locuiesc cu bunica din partea mamei, ele fiind cele mai mari. Ceilalţi opt stau cu părinţii.

Tatăl lucrează cu ziua prin sat şi când are noroc mai lucrează şi în construcţii, iar mama stă acasă şi are grijă de copii şi de gospodărie. Astăzi, când i-am vizitat, am găsit-o acasă pe mamă şi pe copilaşi.

Cea mai mare este Valentina. Are 13 ani şi este în clasa a VI-a.

"Este cea mai deşteaptă şi foarte cuminte. Învaţă foarte bine, îi place foarte mult şcoala. Ea e cea care îi ajută pe ceilalţi fraţi care sunt la şcoală să îşi facă temele pentru că eu am foarte multă treabă prin gospodărie", ne-a povestit Elena.

Următoarea după Valentina este Chivuţa care are zece ani. O fetiţă şatenă şi extrem de drăgălaşă despre care mama are tot numai cuvinte de laudă.

Ana Maria este cu un an mai mică decât Chivuţa, iar Ionela are şase anişori. Florina are patru ani şi Cristina trei ani şi sunt foarte timide.

Mezina familei este Andreea care are doar opt luni şi toată familia o adoră pentru că este foarte jucăuşă.

Valentin e singurul băiat al familie Manta. Are şapte anișori şi îi plac foarte mult desenele.

"Fetele mai mari şi băiatul merg la şcoală, iar cele micuţe stau acasă cu mine. Valentina mă ajută foarte mult, dar după ce îşi face temele şi învaţă pentru şcoală", a mai spus mama.

Soţii Manta ar vrea să le ofere copiilor tot ce este mai bun însă din păcate nu prea au posibilitatea.

"Bărbatul meu munceşte şi face pe zi cam 50 - 60 de lei. Nu e mult, dar adunăm cât putem şi ne cumpărăm strictul necesar. Ne descurcăm mai greu, dar mergem înainte", mai povesteşte Elena.

Moş Nicolae a venit în acest an la cei opt frăţiori, dar darurile nu au fost prea multe.

"Câte o portocală, o banană şi un corn cu ciocolată le-a adus Moş Nicolae în acest an. Atât s-a putut", povesteşte cu tristeţe Elena.

Ar vrea ca micuţii ei să primească mai mult şi să nu aibă nicio grijă, dar fără un venit sigur şi stabil este foarte greu.

Cei opt frăţiori au fost foarte cuminţi şi speră că Moş Crăciun le va aduce mai multe daruri decât Moș Nicolae. Valentina ne-a spus că îi place foarte mult şcoala şi că materia ei preferată este limba română. Deşi provine dintr-o familie modestă, copila visează să devină avocat. La doar 13 ani ea nu visează la jucării, ci îşi doreşte ca Moşul să îi pună sub brad cărţi din care să aibă să citească şi culegeri de română din care să facă exerciţii. Fetiţa şi-ar dori şi o pereche de cizme (mărimea 35) cu care să meargă la şcoală.

Surioara ei Chivuţa ar vrea ca anul acesta de Crăciun să primească un penar în care să aibă tot ce îi trebuie pentru şcoală.

Celelalte fete ale familiei Manta îşi doresc păpuşi cu care să se poată juca, iar Valentin ar vrea să primească un tractor.

Pentru că Andreea este prea micuţă să ne spună care e dorinţa ei, mama ne-a ajutat şi ne-a spus că pentru mezina familiei cel mai frumos cadou ar fi un pachet cu pampers-uri.

Copiii promit să fie la fel de cuminţi cum au fost şi până acum şi speră astfel că Moş Crăciun nu îi va ocoli. Au învăţat de mici să fie uniţi şi să îşi poarte unul altuia de grijă, iar părinţii le-au arătat că cea mai mare avere este familia şi dragostea.

Noi, mesagerii lui Moş Crăciun, îi aşteptăm e toţi cei care vor să ne ajute să facem o bucurie acestor copii minunaţi, iar cei interesaţi pot lua legătura cu reporterii Bistriţeanul.ro la numărul de telefon 0744 391 999.

Pentru mai multe detalii despre campania "De Crăciun fii mai bun" citeşte: http://bistriteanul.ro/pregatiti-incepem-campania-de-craciun-fii-mai-bun-1386540403568.html

5803 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro