Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  19 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Merg pe jos prin zăpadă mai bine de o oră. Ajung la școala din Parva, dar rafturile bibliotecii sunt goale...

03/12/2016 16:19:29 Ana ȘTEFĂNEL  
Odată ce-i cunoști pe copilașii care învață în clasele I - IV la Parva, nu ai cum să rămâi indiferent. Niște ochișori blânzi, avizi de carte, așteaptă ziua în care vor intra în biblioteca școlii și nu vor găsi doar rafturi goale. Pentru că știm că bistrițenii nu vor rămâne indiferenți, am integrat școala I - IV din Parva în campania de Crăciun.

Biblioteca școlii cu clasele I - IV din Parva are rafturi goale și în sală domnește o atmosferă rece. Am aflat cu cât drag vin acei copii la școală, cât de dornici sunt să învețe și, mai ales, să citească. Din păcate, în bibliotecă, pe o masă veche din lemn, sunt câteva cărți vechi și deteriorate, care nu-i atrag pe micii învățăcei deloc.

Nu s-au găsit bani pentru cărți, de unde să fie? Până și rafturile vechi au fost recondiționate și vopsite de mâna profesoarelor, pentru că nu mai putea să le lase să se degradeze și mai tare. Pe tabla din sala unde ar trebui să fie biblioteca, sunt scrise câteva cuvinte de copilașii care mai sperau cândva că acolo vor avea o sală în care să poată citi cărți noi și frumoase. Nu s-a întâmplat... Profesorii au mai adus cărticele din proprii lor bani, însă... cât de multe au putut să aducă?

Biblioteca improvizată a fost abandonată și în sală nu mai intră aproape nimeni, copiii privesc cu tristețe înspre ușă și parcă evită să treacă pe acolo. De ce? Acolo le stau închise visele, visele că într-o zi vor intra și vor găsi o oază de educație și cultură, că vor putea răsfoi împreună cărți întregi, cu ilustrații frumoase, că vor afla povestea lui Hansel și a lui Gretel, tristețile și bucuriile lui Cuore sau aventurile Dorotheei în Oz si că învățătorii nu vor mai fi nevoiți să aducă de acasă cărți.

Întrebați dacă le place să citească, se uită la tine sfioși și strigă în cor «DAAAAA». Dar, ce să citească...? Acasă trebuie să munceacă cot la cot cu părinții, iar singura lor evadare este, pentru unii, drumul acela de o oră și jumătate prin zăpadă. Ajung la școală, scriu și află lucruri noi, dar, dacă ar avea o bibliotecă, ce bine ar fi....

Pentru că am găsit la Parva un colectiv de elevi cuminți, dornici să învețe și să citească, am integrat copilașii în campania «De Crăciun fii mai bun» ca să îi ajutăm să aibă o bibliotecă plină și colorată cu povești. Biblioteca are nevoie de cărți pentru copiii din școlile primare, iar pentru asta apelăm din nou la bistrițenii darnici.

Cei care doresc să doneze sunt așteptați la sediul Asociației Impact Bistrița (strada Vasile Conta, nr. 1, etaj 1, camera 9 - în incinta Sălii Polivalente, fostul spațiu Spiru Haret), între orele 13:00 - 20:00. Dacă aveți orice întrebări puteți suna la numărul 0756 654 151 - președinte Asociația Impact Bistrița, Diana Moldovan.

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2020 Bistrițeanul.ro