Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  29 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



De Crăciun fii mai bun... La Teaca, Adi a primit super tractorul cu „romerguţă” în care încape liniștit și geamănul, Bogdan

23/12/2014 20:11:11 Raluca NECHITI  
Două zile pline pentru voluntarii din „echipa Luci – Kangoo Jumps”! Abia în această după-amiază au reușit să viziteze toate famiile și să ducă tuturor micuților un zâmbet de Crăciun. Mesagerii Moșului au ajuns în zeci de case din Bistrița, Unirea, Livezile, Sărata, Teaca, Blăjeni și Sigmir.

Super implicat în campaniile umaitare, instructorul de Kangoo Jumps, Lucian Pop, a fost și în acest an unul dintre oamenii de bază ai campaniei De Crăciun Fii mai Bun! Ca de obicei, Luci, a ales cea mai lungă rută, cu cele mai multe familii însă după două zile de muncă toată lumea e bucuroasă că toate familiile necăjite au primit mai mult decât visau și, cu toții vor avea un Crăciun cu adevărat fericit.

Echipei coordonată de Lucian s-au alăturat în acest an și pompierii și vonutarii de la SMURD care și-au găsit o zi să fie alături de noi, pentru a duce o rază de soare copiilor care au încetat să mai creadă în Moș Crăciun.

Pe o aglomerație de nedrescris, am pornit să ducem bucurii familiilor necăjite din Bistrița. Prima oprire: în Piața Mică, la familia Papp. Fetițele familiei Papp sunt ambele cu dizabilități. La ora la care volutarii au ajuns la ele, cea mare dormea iar cea mică l-a recunoscut rapid pe „pompierul Sam” - pe Marius Rus, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița, pe care l-a mai văzut într-o vizită la sediul ISU cu școala. „De atunci visează se se facă pompier” ne spune mândră mama.

A doua oprire – familia Becheș. I-am găsit în subsolul unei case, în centrul orașului. De cum am intrat în căsuța mică, mama a început să plângă și să ne spună că din vechea locuință (detalii puteți citi AICI ) a fost dată afară pentru o datorie de 50 de lei. Șocați de vizita neașteptată a moșului micuții nici nu au apucat să se bucure. Și-au luat cadourile în brațe și le-au ținut strâns, că nu le ia cineva...

Trimișii moșului au ajuns apoi la familia Răzvnață, la familia Man, la micuții familiei Dorgo, la fetele familiei Pop despre care puteți citi AICI și la familia Lupaescu.

La Sărata ne așteptau cei șase micuți au familie Varga. Veseli și cuminți, dar și foarte timizi au început să desfacă pachetele primite. Tot la Sărata am ajuns și la familia Pugna. Acolo, bucuria era ea acasă, copilașii familiei având parte de o surpriză de proporții când s-au pomenit la poartă cu trimișii lui Moș Crăciun. Bucuria micuților nu se poate exprima în cuvinte....

Pentru că au fost cuminți Moșul nu a uitat nici de frații Măjeri de la Livezile, cei rămași fără mamă și părăsiți de tată, care sunt crescuți cu mult drag de o mătușă.

În casa familiei Nagy era mare bucurie. Mama pregătea prăjituri pentru copiii, veseli de nu se poate povesti, cu care Moșul a fost extrem de darnic anul acesta. „Am primit până acum 4855 de lei de la oamenii cu suflet mare care au aflat de necazul nostru. Am pus toți banii deoparte să îi avem pentru operația lui Cristian, când va fi nevoie. Dar vreau să le mulțumin tuturor pentru implicare” ne spune mama.

Campania De Crăciun fii mai bun a ajuns și în casa unor familii din Unirea, iar apoi chiar dacă s-a lăsat noaptea, voluntarii au pornit spre Teaca, unde micuții familiilor Toroczkai, Timoce și Comnodean așteptau cu nerăbdare vizita moșului.

Cu greu, pe un noroi care ne-a „înghițit” papucii, la lumina farurilor de la o mașină de teren (singura care a ajuns până la destinație) am ajuns în căsuța modestă a familiei Toroczkai unde dorința lui Adi, unul dintre gemeni a fost ascultată de Moșu`, care i-a trimis un tractoraș cu „romerguţă” pe mărimea lui! În remorcuță încape liniștit și geamănul, Bogdan.

Înghesuiți în cămăruța mică, curată și caldă, micuții abia au așteptat să ajungem. Deși mama, Dana, ne spune că toți sunt cuminți și că nu îi fac probleme, piticii au recunoscut toți, în cor, că cel mai cuminte e mezinul, Vlăduț, care dormea dus...

Bucuria a fost fără margini în casa familiei Toroczkai, micuții având parte de un Moș extrem de bogat care i-a vizitat de mai multe ori...

Drumul până la casa familiei Timoce a fost și el plin de aventură, volutarii fiind nevoiți să împingă mașinile care s-au împotmolit în noroi pe ulițele din Teaca, dar nimic nu i-a oprit pe Mesagerii moșului: au ajuns la toți copiii, ultima vizită de ieri fiind la Viile Tecii, unde șase copii vor petrece primul Crăciun fără tata, dar vor avea pe masă tot ce au visat.

Astăzi am ponit din nou la drum! Am ajuns la Șieu Sfânu, la copilașii Danei Roman pe care volutarii i-au găsit ieri singuri și flămânzi, cea mică având în strică apă cu zahăr în loc de lapte. Impresionați de drama lor, mai mulți oameni de bine au donat bani și Crăciunul îl vor aștepta cu masa plină de mâncare.

Cei trei frați orfani de la Blăjenii de Sus, Andreea (13 ani), Patricia (11 ani) și Raul (9 ani) Macrai, cei care se jucau cu un pui de rață, acesta fiind singura loc jucărie la vizita de anii trecuți a reporterilor Bistrițeanul.ro au primit și ei cadouri de la Moșu`.

Nici Ilinca din Sigmir nu a fost uitată, cazul fetiției născută cu o malformație congenitală gravă, fiind unul „adoptat” de  Luci și Ramona Pop, care coordonează activitatea Kangoo Club Bistrița și pentru care au făcut numeroase evenimente caritabile. Ei au reușit să strângă o parte din banii necesari intervențiilor chirurgicale pe care Ilinca trebuie să le suporte periodic. „În 6 ianuarie, de Bobotează, sunt programați la operație. Cred că de această dată o să îi închidă cerul gurii și apoi urmează transplantul” ne-a spus mama Ilincăi.

După două zile pline am tras linie: am primit sute de zâmbete și zeci de pupici, și aste ne face și nouă Crăciunul mai fericit!

 

3775 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro