Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  174 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



De Crăciun fii mai bun: Dorina şi-a învăţat cei opt copii că iubindu-se trec peste toate greutăţile

16/12/2013 19:39:23 Andreea BOJOR  
Dorina P. îşi iubeşte copiii ca pe ochii din cap şi spune că este foarte fericită atunci când îi vede jucându-se împreună. Le oferă toată dragostea şi atenţia ei, dar îi este greu să le asigure tot ceea ce au nevoie pentru că nu lucrează, iar alocaţiile copiilor şi banii pe care îi trimite tatăl sunt prea puţini.

Dorina locuieşte împreună cu cei opt copii ai ei în chirie într-un apartament modest din Bistriţa. A iubit copiii dintotdeauna şi este foarte fericită că are patru fete şi patru băieţi.

Tabita este cea mai mare dintre fraţi. Ea are 11 ani şi este elevă în clasa a VI a. Îi place foarte mult şcoala şi prima ei grijă când ajunge acasă după ore e să îşi facă temele.

Gabriela are 10 ani şi este în clasa a V a. Ei îi place foarte mult să citească poveşti şi este fascinată de personajele basmelor.

Naomi are 8 anişori şi la fel ca surioara ei Gabriela, este pasionată de citit, pe placul ei fiind poeziile.

David are 7 anişori şi este în clasa II, iar Daniel are 6 anişori şi este în clasa I. Samuel şi Iosif au 5 şi respectiv 4 ani şi merg la grădiniţă în aceeaşi grupă.

Mezina familiei este Rebeca şi este singura care stă cu mama, ea urmând abia din toamnă să meargă la grădiniţă.

Dorina îşi îngrijeşte copiii şi i-a învăţat că trebuie să se iubească şi să se ajute mereu pentru că doar aşa vor putea trece peste toate greutăţile. Ea nu lucrează pentru că este nevoită să stea acasă şi să aibă grijă de cea mică, aşa că singurele venituri ale familiei sunt alocaţiile copiilor şi puţinii bani pe care tatăl, care nu mai locuieşte cu ei , îi trimite din când în când.

"E destul de greu cu opt copii. Numai la mancare când e de făcut, dintr-o oală de ciorbă le pun o singură dată şi e gata. Trebuie făcută curăţenie în fiecare zi pentru că sunt mici, se joacă, fac dezordine", ne-a povestit Dorina.

Femeia se bucură că micuţii ei sunt cuminţi şi că o ascultă şi speră că vor fi silitpri şi că prin învăţând vor reuşi să îşi facă un viitor mai bun.

Tabita, fetiţa de 11 ani ne-a povestit că şi-ar dori foarte mult o  pereche de cizme (mărimea 38) deoarece cele pe care le are sunt destul de vechi şi incomode. Fata este pasionată de citit şi de istorie şi i-ar plăcea foarte mult să poată citi "Legendele Olimpului".

Gabriela ar vrea tare mult să primească o carte cu poveşti şi un penar, iar Naomi îşi doreşte tot o carte cu poveşti dar şi una cu poezii.

Daniel spune că lui i-ar plăcea să primească un penar şi o maşinuţă albastră. Iosif şi Samuel ar vrea câte un jeep albastru şi respectiv galben, iar David o maşinuţă verde.

Pentru că Rebeca este prea mică pentru a spune ce şi-ar dori mama ei a ales şi ne-a spus că fetiţei i-ar trebui o rochiţă, mov sau roz dacă se poate.

"Eu nu vreau să cer pentru că ştiu că e greu dar la noi ce ar fi cel mai important este mâncarea, alimentele pentru copii. Le-ar mai trebui şi rechizite pentru şcoală", ne-a spus Dorina.

Cei care vor să aducă o rază de lumină în sufetele acestor copilaşi pot lua legătutra cu reporterii Bistriţeanul.ro la numărul de telefon 0744 391 999 unde pot afla mai multe detalii despre cei opt frăţiori. 

4842 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro