Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  34 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



DE CRĂCIUN FII MAI BUN: David are nevoie de un cărucior cu rotile! La 14 ani se luptă cu un cancer în stadiul IV

15/12/2015 13:04:56 Andreea BOJOR  
Copilărie petrecută între spital şi patul de acasă! David are 14 ani şi de doi ani se luptă cu cancerul. O durere de picior, despre care medicii au spus iniţial că ar fi de la reumatism, s-a dovedit a fi de fapt cancer. În timp, boala a evoluat şi a metastazat la plămâni. David stă la pat şi pentru a se deplasa are nevoie de un cărucior cu rotile.

David Moldovan locuieşte în Şieu Cristur şi până la 12 ani a avut o copilărie liniştită. Deşi provine dintr-o familie săracă, copilul nu a fost afectat de problemele cu banii, mai ales că mama lui, care îl iubeşte ca pe ochii din cap, a încercat întotdeauna să îi ofere tot ce a fost mai bun.

Băiatul s-a tot plâns că îl doare un picior, iar mama l-a dus la medic. Iniţial li s-a spus că ar fi de la reumatism şi chiar a primit tratament cu unguente pentru a scăpa de această problemă. Durerile nu au trecut, ba din contră, au fost tot mai puternice.

„Într-o zi i s-a făcut rău, a căzut şi a leşinat. L-am dus de urgenţă la spital, am ajuns cu el la Cluj şi acolo i-au făcut analize”, ne-a povestit mama lui David./

Când a aflat rezultatul femeia a simţit că a căzut cerul peste ea: băiatul ei avea cancer la picior în stadiul III. De atunci a început coşmarul: şedinţe chinuitoare de chimioterapie, internări în spital şi dureri cumplite la picior.

Au trecut doi ani de când neiertătoarea boală îi macină trupul băiatului. David face chimioterapie în fiecare lună şi stă câte două săptămâni internat în Cluj la Oncologie. Durerile şi stările de rău îl chinuie, însă băiatul şi mama lui speră că într-un final boala va fi învinsă. Anul trecut în luna mai au aflat că are metastază la plămâni şi că boala a ajuns în stadiul IV.

„Stă doar în pat, iar când se deplasează poate merge doar cu cârjă, însă e destul de greu pentru că piciorul drept nu are voie să îl pună jos. Mai uşor este cu un cărucior cu rotile. Am primit unul ,dar e defect, are o roată ruptă. Am legat-o eu cu o sârmă, însă îl folosim tare greu”, ne-a mai povestit mama lui David.

Dureros este că tatăl băiatului nu se implică deloc, ba mai mult atunci când bea face scandal şi îşi ceartă fiul pentru că nu îl ajută la treburi.

„Tatăl lui nu ne ajută cu nimic. Ba mai şi pleacă de acasă. Bea şi face scandal. Mai rău e că are treabă şi cu copilul. E nervos că nu îl ajută la tăiat de lemne. Cum să îl ajute dacă e bolnav? Copiii nu trebuie chinuiţi”, ne-a povestit cu ochii în pământ mama băiatului.

Femeia mai are acasă o fetiţă de şapte ani. Petruţa e în clasa I şi atunci când mama merge cu David la spital stă la o mătuşă. În aceeaşi casă mai locuieşte şi bunica maternă. Tanti Victoria are 67 de ani şi la fel ca nepotul David are cancer. Femeia a descoperit că are cancer de col uterin.

„Stăm câte două săptămâni în Cluj, iar atunci când nu avem bani ne ajută preotul din sat. Cerem de la el bani. Cam 600 de lei ne trebuie pentru două săptămâni cât stă el internat. E tare greu, am avut situaţii în care nici bani de tren nu am avut”, ne-a mai povestit femeia.

Mama lui David se descurcă foarte greu pentru că banii sunt puţini: pensia de handicap a lui David (220 de lei), salariul de asistent personal (700 de lei), pensia bunicii (330 de lei) şi alocaţia Petruţei (84 de lei).

Cu aceşti bani patru suflete se pregătesc să treacă iarna şi să lupte cu bolile bunicii şi ale lui David.

„Lemne nu am avut bani să cumpăr anul acesta. Văd eu cum fac, mă duc şi mai adun de pe unde pot. Copila la şcoală nu a primit rechizite. Eu tot ce îmi doresc este sănătate pentru ei. Mă rog tot timpul să am copiii sănătoşi, să se facă David bine şi să îi am lângă mine, altceva nu îmi trebuie”, ne-a mai spus femeia cu lacrimi în ochi.

E tristă că nu le poate oferi celor mici ceea ce îşi doresc. Moş Nicolae nu i-a vizitat pe Petruţa şi David, însă copiii speră că măcar Moş Crăciun nu îi va uita. Petruţa e un copil vesel, dar foarte timid. Ne-a fost greu să aflăm ce şi-ar dori să primească, deşi ne-a spus foarte mândră că e cuminte şi îşi ajută mama prin casă. „O păpuşă mareee şi un ghiozdan” – asta vrea Petruţa de la Moş Crăciun.

Pentru David, care stă mai mult în pat, zilele trec foarte greu. De multe ori băiatul se simte rău din cauza chimiterapiei şi a citostaticelor şi şi-ar dori ceva cu care să îşi distragă atenţia. Deşi are 14 ani, încă se mai joacă cu maşinuţe şi îşi doreşte o maşină cu telecomandă. Mama sa spune că ar mai avea nevoie de un cărucior cu rotile. A primit unul, dar e defect, are o roată ruptă, iar mama sa a legat-o cu o sârmă. Căruciorul este indispensabil pentru că mama nu îl poate căra pe David în braţe.

Dacă vreți să-i ajutați și împreună să le facem un Crăciun fericit vă puteți implica în campania DE CRĂCIUN FII MAI BUN, inițiată și în acest an de Bistrițeanul.ro și derulată în parteneriat cu Asociația Impact, Kangoo Club Bistrița, Asociația Folclorică Baladele Bistriței, Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși a Protopopiatelor Bistrița, Năsăud și Beclean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, Serviciul Județean de Ambulanță, Crucea Roșie, Asociația Serviciilor de Ambulanță din România și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița!

În 19-20-21-22 decembrie strângem donațiile voastre și pregătim pachetele la Sala Polivalentă, sediul Asociației Impact (etaj I), intrarea dinspre LIDL, iar în 23 decembrie le ducem celor care au nevoie de ele!

Pentru că împreună putem face multe fapte bune și le putem oferi celor doi fraţi cadourile mult visate, puteți lua legătura cu reporterii Bistriţeanul.ro la numărul de telefon 0744-391 999.

 

5880 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro