Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  93 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



De Crăciun fii mai bun: Cu trei dintre cei patru copii bolnavi, familia Chiș își dorește multă sănătate și un calculator pentru cei mici

11/12/2014 17:05:18 Bianca SARA  
Pe Ileana și Nicolae Chiș din Nimigea de Sus i-am găsit într-o căsuță care de ani buni se află în renovare. Toți bănuții i-au investit în copii și în casă, deși trebuie să se descurce cu un salariu de asistent personal de 640 de lei și cu ce reușește să câștige ocazional Nicolae în construcții. Cu toate acestea, familia Chiș nu are vise mari...

Ileana și Nicolae au patru copii cu vârste cuprinse între trei și opt ani. Oana are 8 ani, Ionuț 6 ani, Adrian 5 ani, iar Gabriel 3 ani.

Deși este cea mai mare dintre cei patru copii, Oana necesită cea mai mare grijă. Pe când avea doar 5 luni și jumătate fata a făcut o meningo-encefalită care a lăsat-o cu urmări ce o fac dependentă total de părinți și de bunica sa. După două săptămâni petrecute în comă, fata care acum are 8 ani a rămas cu retard psihic și motor, tetrapareză spastică, strabism și crize dese de epilepsie.

Părinții și bunica sa trebuie să o supravegheze 24 de ore din 24. Aceasta nu stă nici măcar în fund, poartă pampers,  nu vorbește și mănâncă doar produse pisate. În ultimii doi ani, părinții au observat îmbunătățiri mici ale stării sale de sănătate, fata începând să își miște mâinile și să reacționeze atunci când cineva vorbește cu ea.

Oana a ajuns și pe mâna medicilor bucureșteni, care după ample investigații au ajuns la concluzia că aceasta nu mai are șanse de recuperare. În prezent aceasta urmează un tratament care îi stopează crizele de epilepsie.

Pentru că are nevoie de atenție permanentă, Ileana, mama fetei este și asistentul său personal.

Nici ceilalți trei copii ai săi nu au fost feriți de problemele de sănătate. Unul dintre ei are dezlipire de retină, care urmează a fi operată, însă intervenția chirurgicală nu asigură rezolvarea totală a problemei. Celălalt băiețel suferă de astm.

Venitul total lunar al familiei, cu tot cu salariul mamei, alocații și pensia de handicap nu trece de 1000 de lei. Nicolae muncește cu ziua în construcții, însă venitul său nu este unul sigur și constant. Cu toate acestea, familia Chiș reușește și să facă economii, care merg de regulă în căsuța lor cu două camere care aadăpostește 7 suflete.

Crăciunul acesta însă a prins familia Chiș cu o ușă șubredă ce lasă frigul să pătrundă în casă, cu un dulap vechi și fără frigider unde să păstreze alimentele.

Din puținul lor, Ileana și Nicolae s-au asigurat că cei patru copii au parte de spiritul Crăciunului. Brad au avut în fiecare an, iar Moșu chiar dacă a pregătit pentru cei patru doar dulciuri, nu a lipsit în niciun an.

Întrebați ce vor de la Moș Crăciun, prichindeii spun că și-ar dori ca cel mai darnic bătrânel să le aducă un tractor de jucărie și un calculator. Nițel mai modești, Ileana și Nicolae visează doar la sănătatea copiilor lor.

Dacă vreți să-i ajutați și împreună să le facem un Crăciun fericit vă puteți implica în campania De Crăciun fii mai bun, inițiată și în acest an de Bistrițeanul.ro și derulată în parteneriat cu Asociația Tinerilor Ortodocsi Bistrița-Năsăud, Asociația Impact, ISU - SMURD Bistrița-Năsăud, Stația Județeană de Ambulanță și Kangoo Club Bistrița. În 19-20-21 decembrie strângem donațiile voastre și pregătim pachetele la sala Polivalentă, sediul Asociației Impact (etaj I), iar în 22-23 decembrie le ducem la familiile nevoiașe.

Familia Chiș poate fi contactată la numărul de telefon: 0747476049.

 

4143 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro