Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  83 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



De Crăciun fii mai bun: Cinci suflete au rămas pe drumuri după ce casa le-a luat foc! De la Moşu vor haine şi alimente

18/12/2014 16:33:53 Andreea BOJOR  
De Sfântul Andrei familia Câmpan a rămas fără acoperiş deasupra capului după ce casa le-a fost făcută scrum într-un incendiu. Cristian şi Monica locuiesc acum împreună cu cele trei fete pe care le au într-o cămăruţă de doar câţiva metri pătraţi. Deşi lipsurile sunt mari cei doi se bucură că sunt toţi sănătoşi şi împreună.

Când am mers la familia Câmpan acasă am găsit-o pe Monica şi cele trei fete pe care le are: Paul – 9 ani, Lorena – 7 ani şi Amalia – 2 ani. Familia Câmpan locuieşte în Şieu Măgheruş şi în urmă cu trei săptămâni au trecut prin clipe groaznice după ce casa, ridicată cu multă trudă de Monica şi Cristian, a luat foc. Deşi pompierii au sosit la timp întreaga clădure a fost mistuită de flăcări şi nu s-a mai putut salva nimic.

Cei cinci membri ai familiei Câmpan au rămas doar cu hainele de pe ei. Toată agoniseala lor de-o viaţă a fost făcută scrum.

„Avem noroc cu bucătăria de vară, aici locuim toţi cinci. Norocul nostru de la Dumnezeu a fost că nu s-a aprins şi bucătăria de vară că rămâneam sub cerul liber”, ne-a povestit tristă Monica.

În cămăruţa în care trăiesc acum cinci suflete nu vezi decât o sobă veche, două paturi, o masă şi puţină mobilă, primite de la vecini şi rude. Uşa de la intrare este foarte veche şi pe lângă margini intră frigul, iar prin geam bate vântul.

„Şanse să ne refacem casa nu sunt. Nici eu şi nici bărbatul meu nu avem un loc de muncă. Lucrăm cu ziua prin sat, mai mergem la târguri să facem bani şi avem alocaţiile. Ne descurcăm cum putem”, a mai povestit Monica.

Pentru că banii sunt puţini monica şi Cristian nu îşi permit să cumpere fetelor prea multe lucruri, iar hainele şi tot ceea ce au acum sunt primite de la vecini şi rude. Copilele ar avea nevoie de încălţăminte, îmbrăcăminte şi rechizite dar părinţii nu au bani să le cumpere.
În cămăruţa în care locuiesc nu vezi nicio jucărie, toate au fost distruse de foc , iar soţii Câmpan nu au bani să mai cumpere altele.

„Nu am fost niciodată avuţi dar am făcut tot ce am putut ca fetele să aibă ce le trebuie. Acum e mai greu, toate economiile noastre s-au dus”, ne-a mai spus mama fetiţelor.

Soţii Câmpan nu au avut bani de porc şi au primit un purcel de la o rudă dar e mic şi nu le va ajunge prea mult. Nici cu lemnele de foc nu stau prea bine însă se roagă să treacă cu bine iarna.

Moş Nicolae a venit la surorile Câmpan însă şansele să le viziteze şi moş Crăciun sunt foarte mici. Mama ne povesteşte resemnată că Moşul nu mai are bani nici măcar pentru strictul necesar.

Paula, Lorena şi Amalia speră însă că bătrânelul darnic le va vizita, mai ales că au fost foarte cuminţi. Fetele ar vrea jucării, încălţăminte, îmbrăcăminte, rechizite, cărţi de colorat şi poate chiar şi câteva dulciuri.

Monica se roagă să aibă putere de la Dumnezeu şi îi mulţumeşte că fetele îi sunt sănătoase. Pentru casă ar avea nevoie de o maşină de spălat pentru că acum împrumută de la o vecină una veche. Cea mai mare dorinţă înainte de Crăciun ar fi să îşi schimbe uşa de la intrare pentru că aşa nu ar mai intra frigul în cămăruţa în care locuieşte acum.

Dacă vreți să-i ajutați și împreună să le facem un Crăciun fericit vă puteți implica în campania De Crăciun fii mai bun, inițiată și în acest an de Bistrițeanul.ro și derulată în parteneriat cu Asociația Tinerilor Ortodocsi Bistrița-Năsăud, Asociația Impact, ISU - SMURD Bistrița-Năsăud, Stația Județeană de Ambulanță și Kangoo Club Bistrița. În 19-20-21 decembrie strângem donațiile voastre și pregătim pachetele la sala Polivalentă, sediul Asociației Impact (etaj I), iar în 22-23 decembrie le ducem la familiile nevoiașe.

Pentru detalii despre familia Moldovan puteţi suna la numărul de telefon: 0744 391 999.
 

4015 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro