Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  52 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



De Crăciun fii mai bun: Cele mai triste lacrimi din campanie le-am văzut în ochii copiilor Lăcrimioarei

09/12/2014 17:37:49 Bianca SARA  
Lăcrimioara Rognean are 33 de ani și se chinuie singură să-și crească cei cinci copii, cu vârste între 15 și 5 ani. Lacrimi triste și pline de suferință au țâșnit din ochii fetei sale de 12 ani, care abia ne-a putut spune printre suspine că-și dorește tare mult o pereche de papuci și un palton...

Familia Rognean stă într-o căsuță veche situată aproape de centrul orașului Năsăud. Lăcrimioara Rognean are 33 de ani și de mai bine de 2 ani se chinuie să-și crească singură cei 5 copii în două camere și o bucătărie din casa părintească lăsată moștenire de tatăl său care a decedat.

Mama Lăcrimioarei și bunica celor mici a abandonat familia când femeia era încă un copil, motiv pentru care vrea să facă tot ce îi stă în putință să fie alături de copiii săi și să le ofere tot ce au nevoie. Despre copiii săi vorbește cu mândrie susținând că aceștia sunt cea mai mare bogăție a sa.

La 18 ani s-a căsătorit cu tatăl copiilor săi, iar după aproape 15 ani a divorțat. Spune că îi este mai bine așa, chiar dacă ea a rămas singurul sprijin pentru cei cinci copii cu vârste cuprinse între 15 și 5 ani. Călin are 15 ani, Larisa 12 ani, Robert 10 ani, Ionuț 7 ani, iar Casandra 5 ani. Cel mai mare dintre copii, Călin suferă de un retard ușor, făcând cu greu față cerințelor clasei a VIII-a în care este momentan.

„Mi-e mai bine așa, decât să fim și eu și copiii puși la zid. A fost violent verbal cu toți și cu mine și fizic (n.r. tatăl copiilor). E mai bine așa, pentru că copiii nu au de ce să vadă lucrurile acestea pentru că nu sunt vinovați că noi părinții greșim sau nu ne înțelegem”, povestește resemnată Lăcrimioara.

Tatăl copiilor nu îi vizitează, singurul ajutor fiind pensia alimentară lunară în valoare de 200 de lei, care întârzie și ea aproape lună de lună. Venitul lunar al familiei este compus din cei 200 de lei, la care se adaugă încă 200 de lei reprezentând alocația copiilor și 78 de lei suplimentul de alocație.

Până în primăvară Lăcrimioara muncea, însă de atunci nu reușește să își găsească un alt loc de muncă. Spune că angajatorii sunt descurajați să îi ofere un job când aud că aceasta are mulți copii, asta deși Lăcrimioara asigură că se poate descurca cu ambele îndatoriri.

„Să nu mă întrebați cum reușesc să mă descurc. Până acum două săptămâni nu am avut curent, copiii învățau la lumânare. Am fost debranșați pentru neplată, pentru că de multe ori am amânat facturile ca să am ce să pun pe masă. Nu am vrut să ajung la ajutor social, am tot așteptat să mă angajez și să mă descurc singură”, completează Lăcrimioara.

Pe lângă lipsa alimentelor de bază, cei 6 nu au nici lemne de foc menite să-i ajute să treacă peste această iarnă. Mai mult, iarna cei 6 se înghesuie într-o singură cămăruță cu două paturi pentru a economisi lemnele.

Deși în fiecare an Lăcrimioara a făcut tot ce a putut ca Moș Crăciun să-i viziteze pe copiii săi, măcar cu câteva dulciuri și câte ceva de îmbrăcat, femeia nu mai are mari așteptări anul acesta. De brad nu se pune problema, iar cadourile vor fi și ele mai mult simbolice.

Deși la vârsta lor mulți copii visează la telefoane mobile, tablete sau laptopuri, cei cinci prichindei au dorințe modeste. Dacă cei mai mici dintre copii își doresc un tractor și un trenuleț de jucărie, Larisa este nițel mai practică. Cu lacrimi în ochi copila de 12 ani ne spune că și-ar dori ca Moș Crăciun să îi aducă un palton și o pereche de păpuci (mărimea 37), ca să facă față temperaturilor scăzute din această iarnă.

Salvarea Lăcrimioarei ar fi lemnele pentru iarnă, dar și un loc de muncă stabil în orașul Năsăud, care să o ajute să-și întrețină cum se cuvine pruncii.

Dacă vreți să-i ajutați și împreună să le facem un Crăciun fericit vă puteți implica în campania De Crăciun fii mai bun, inițiată și în acest an de Bistrițeanul.ro și derulată în parteneriat cu Asociația Tinerilor Ortodocsi Bistrița-Năsăud, Asociația Impact, ISU - SMURD Bistrița-Năsăud, Stația Județeană de Ambulanță și Kangoo Club Bistrița. În 19-20-21 decembrie strângem donațiile voastre și pregătim pachetele la sala Polivalentă, sediul Asociației Impact (etaj I), iar în 22-23 decembrie le ducem la familiile nevoiașe.

Cei care vor să o ajute pe Lăcrimioara și pe cei 5 copii ai săi pot lua legătura cu mama la tel. 0755303771 sau cu preotul Ovidiu Sermeșan: 0743464461.

9949 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro