Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  59 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



De Craciun fii mai bun: Andrei vrea o motosicleta gabena cu batelii si beculi!

15/12/2010 10:05:59 Flavia DANCIU  
"O motosicleta gabena cu batelii si beculi" este tot ce-si doreste Andrei, un baietel de sase anisori din Bistrita, diagnosticat cu un handicap accentuat si, recent, cu epilepsie. Mama vrea de sarbatori numai sanatate pentru copilasul ei.

Lenuta Nicula are 40 de ani si locuieste intr-o garsoniera. Este vaduva de patru ani si are un copil de sase ani si noua luni cu un handicap accentuat si recent diagnosticat cu epilepsie.

Sarbatoarea Craciunului care aduce atata bucurie in inimile bistritenilor este un motiv de intristare pentru Lenuta. Acum patru ani, in 25 decembrie, sotul ei a trecut la cele vesnice. Suferind de epilepsie, a facut o criza si a murit.

“Incepe sa aiba si Andrei aceleasi simptome ca si tatal sau. Exact cam in aceasta vreme a inceput si tatal lui cu anumite crize si apoi, pe 25 decembrie, ne-a parasit!”, ne-a povestit cu ochii in lacrimi Lenuta.

Andrei asteapta cu sufletul la gura Craciunul si pe langa brad isi doreste o “motosicleta gabena cu batelii si beculi”, asa cum poate spune el. Urmeaza tratament logopedic, dar inca nu reuseste sa vorbeasca corect. Pe langa handicapul care il are de la doi ani si sapte luni, recent Andrei a fost diagnosticat ca suferind de epilepsie, chiar daca inca nu a avut nici o criza.

Deoarece veniturile familiei sunt mici, 500 de lei pe luna, din care trebuie sa plateasca utilitatile, tratamentele, medicamentatia, deplasarile la medic in Mures, Lenuta face economii din ce poate: foloseste un bec in toata casa, al doilea aprinzandu-l doar cand are cate un musafir. Pana iernile trecute se incalzeau de la soba de teracota, pentru a nu avea de platit la gaz. Teracota a ramas in garsoniera, dar lemnele nu le mai primeste, iar bani sa-si cumpere nu are de unde, asa ca nu da prea tare drumul la caldura. Mai bine se inveleste cu mai multe paturi.

Hainutele pe care i le cumpara la Andrei sunt de la magazinele cu 1 leu sau cele mai ieftine, pentru ca nu are de unde sa-i ofere mai mult.

“ Imi plase sa ma zoc si sa cololez. Si sa ma uit la Tom si Zeli, Scooby Doo si Ben10. Gazica mea, Tea de la gradinita, e plecata in Spania, da vine inapoi”, ne spune Andrei in timp ce “conduce” cele doua tiruri de jucarie primite de la o persoana cu inima mare.

De aceste sarbatori, sanatatea nu i-o putem oferi lui Andrei, dar ii putem da ceva din inima: hainute, o motocicleta, fructe, bradulet. Ii putem reda zambetul. Iar Lenutei, pe langa niste lemne care ar ajuta-o sa aiba o iarna calduroasa, ii putem oferi cuvinte calduroase care sa o ajute sa aiba un Craciun fericit si sa ramana cu amintirea oamenilor buni care nu stau nepasatori la suferinta altora!

Familia locuieste vizavi de sediul Electrica, pe strada Ion Minulescu, nr. 5, bl. B, ap.38.

4429 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro