Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  10 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



De Crăciun, de unde vom tăia porcul: de pe listă sau din Ungaria?

18/11/2016 16:10:32  
Dacă te-a fericit viața să fii „blochist” și nu ai neamuri pe la țară, în fiecare an înainte de Crăciun ai o mare dilemă: de unde tai porcul? De pe listă sau din Ungaria? Aceeași problemă o au și oamenii care trăiesc prin satele din BN, care preferă să nu-și crească porci în propria bătătură, ci să-i cumpere din târg cu câteva săptămâni înainte.

Aproape că nu este gospodărie în satele de pe la noi în care, înainte de Crăciun, să nu se audă guițatul porcilor sacrificați și să nu se simtă mirosul de șorici pârjolit. Iar cine nu stă la țară sau nu are neamuri pe acolo e clar că nu poate concepe masa de sărbătorile de iarnă fără un cârnat, așa că se dă de-a rostogolul să cumpere de-a gata bunătatea dorită, din magazinele de profil, ori câte o bucată zdravănă de carne de porc din care să și-l prepare în casă. Bine bine, dar de unde porcul? Din ce în ce mai rar e cel crescut de tine sau bunicii tăi în curtea de la țară și, de regulă în ultimii ani, de pe piață, adus de la vecinii din Ungaria.

 

Ei bine, PSD și-a propus să schimbe regula! Cum? Susținând producția autohtonă! În Programul de guvernare 2016-2020, PSD a inclus acordarea unui sprijin financiar constant, pe termen de opt ani, în valoare de 10.000 de euro anual, celor care au sau dezvoltă ferme de porci cu peste 200 de capete. PSD vrea să înceapă acest program din 2017, astfel încât să nu mai fim nevoiți mult timp să cumpărăm porcii crescuți de vecinii noștri din Ungaria și să mâncăm carne de porc din producția autohtonă. 

 

De sprijin de la stat vor avea parte nu numai investitorii care au sau înființează ferme de porci. Pentru a proteja producția românească în fața invaziei de pe piețele străine, PSD va derula un program de susținere și a legumicultorilor. În prima etapă, din 2017, vor putea beneficia de ajutor de la stat cultivatorii de roșii, ținând cont că această legumă este importată în cantități industriale, în detrimentul celei produse pe plan intern. Ajutorul propus de PSD este de 3.000 de euro anual, timp de opt ani, pentru fiecare fermier care înființează peste 1.000 de metri pătrați de solarii pentru producția de roșii. În fiecare an, pe lista produselor românești deficitare care vor fi protejate și susținute financiar de stat, prin programul inițiat de PSD, vor fi adăugate câte două produse agro-alimentare cu potențial de valorificare atât pe piața internă, cât și pe cea externă, după carnea de porc și roșii cu care se începe în 2017. Programul propus de PSD are ca scop precis reducerea importurilor și creșterea consumului pe piața internă a produselor autohtone. Clar că acestea vor determina creșterea veniturilor din zootehnie/agricultură și vor stimula crearea de noi locuri de muncă în mediul rural. 

 

De asemenea, oamenii care vor să-și deschidă o afacere fie în zootehnie, fie în agricultură, vor putea beneficia, conform Programului de guvernare PSD pentru 2016-2020, de credite garantate de stat în proporție de 80% și dobândă de maxim 3%. 

 

www.indraznestesacrezi.ro

 

(P)

4647 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2021 Bistrițeanul.ro