Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  17 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



De ce eu și nu candidații-vorbe goale?

02/06/2016 09:20:30  
Sunt Mircea Archiudean. Unul dintre miile de tineri din oraș care a ales să rămână acasă, fără a fi îndemnat de cineva, prin slogane fără conținut, să o facă. Da, sunt unul dintre acei tineri care a reușit prin forțe proprii să facă ceva, nu așteptând milă sau pomană de la stat sau, și mai rău, de la politicieni.

Da, sunt unul dintre tinerii care nu s-au agățat de vreun politician uns cu toate alifiile pentru a reuși în viață. Și da, sunt unul dintre tinerii care vor să facă ceva pentru Bistrița și bistrițeni. Lucruri concrete, nu vorbe deșarte.

Nu sunt obișnuit cu politica și cu jocurile făcute de politicieni pe la colțuri și nici nu îmi doresc să mă obișnuiesc vreodată. Dar mă interesează tot ceea ce e legat de comunitate. Și, drept urmare, în această campanie am avut curiozitatea de a afla cine cu ce propuneri, proiecte, promisiuni vine să îi cucerească pe bistrițeni. Sunt unul dintre candidații la funcția de primar al Bistriței și am vrut să știu ce face diferența dintre mine și ceilalți. Pe doi dintre ei îi cunosc, așa cum îi cunoaște toată lumea. Fiecare, la vremea lui, a făcut câte ceva pentru Bistrița. Cât a putut și cât s-a priceput fiecare. Au avut timp, fiecare câte 8 ani în primărie, să demonstreze. Despre ceilalți nu știu mai nimic. Așa cum nu știți nici dumneavoastră despre mine. Numai că despre mine nu era nevoie să știți, pentru că nu am fost nici consilier local, nici deputat. Eu mi-am văzut de treabă în mediul privat. Am fost ocupat să dau salarii câtorva bistrițeni, spre deosebire de alții a căror principală preocupare a fost să ia salarii sau indemnizații de pe spinarea noastră, a tuturor. Nu mă cunoașteți și pentru că nu m-ați văzut la poarta dumneavoastră prin campanii electorale să vă promit marea cu sarea, de toartă cu alți politicieni care din prieteni au devenit dușmani și viceversa. Eu nu am venit să vă prezint în roz partenerii mei de afaceri și nici nu am venit să-i ponegresc pe cei cu care am încetat colaborarea. Pentru că nu am ajuns atât de jos ca om!

Eu vin și vă vorbesc acum despre lucrurile concrete pe care vreau să le fac în orașul acesta. Alții continuă să spună lucruri pe care nici ei nu le cred. Cu atât mai jenant, cu cât din pozițiile publice deținute, fie în Consiliul Local, fie în Parlamentul României, ar fi putut să facă multe. Eu sunt un simplu om care vrea să facă ceva pentru oameni, ei sunt vânători de funcții și onoruri publice. Așa cum sunt obișnuiți. Și nu se rușinează să se agațe de oricine ar putea să-i ajute pe drumul lor. Ce mai contează că pentru a ajunge unde și-au propus trebuie să calce peste cadavre? Ce mai contează că pentru a fi cineva mușcă toate mâinile care i-au hrănit? Ce mai contează că din toate promisiunile pe care le-au făcut de când s-au inventat ca politicieni s-a ales praf și pulbere? Ce mai contează că au zgândărit nevoile oamenilor, au promis marea cu sarea în funcție cu ce au considerat ei că poate să le aducă voturi și nu s-au mai ținut de cuvânt? Drept dovadă că nu le pasă, asta fac și acum. Unul, pentru a ajunge în Parlament, ne-a făcut să vedem cum curg râuri de lapte înspre centre de colectare pe Valea Bârgăului. Ni le imaginăm și acum. Același, care acum vrea să ne întinerească de zici că deține secretul tinereții fără bătrânețe și al vieții fără de moarte, ne-a amețit cu depozite frig pentru legume și fructe. E plin județul de ele, nu-i așa? S-a ales praf și pulbere de ce a promis. Și știți de ce? Pentru că nu l-a interesat să facă nimic din ce a fluturat în campania electorală de acum 4 ani. Asta mie îmi spune multe despre cât de reală e pornirea lui de a face ceva pentru alții!

Iar despre caractere ce să vorbim? Acum ești la braț cu Țintean și te folosești de el să crești în politică, dai până te învinețești în Ioan Oltean, iar în doi ani totul e pe dos: prietenul îți devine dușman, iar adversarul mult hulit e numai bun de pupat! Azi votezi proiecte cu USL, care te-a ajutat să ajungi în sfatul țării și anulezi cu mânie proletară tot ce vor pedeliștii, mâine urli cât te ține gura că cei care te-au făcut om sunt niște nu știu cum și ceilalți sunt puri ca nou-născuții! Mare om, mare caracter!

În tot acest timp, eu mi-am văzut de drumul meu. Am construit: o familie, o afacere, un viitor pentru oamenii din jurul meu. Dar asta nu m-a împiedicat să nu știu tot ce se întâmplă. Și să mă revolt de tupeul nemăsurat al unora, care acum vin și ni se prezintă ca niște mici Mesia. Nu voi fi niciodată politician ca ei și nici nu mă interesează un astfel de drum. Nu am obrazul atât de gros și stomacul atât de tare. Pe mine mă interesează să fiu OM.

(PE)

3329 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro