Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  53 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Daniel Suciu: Investind în tineri, investim în viitorul României

05/12/2012 09:54:59 Andreea BOJOR  
Daniel Suciu, cel mai tânăr candidat la alegerile parlamentare din 9 decembrie din judeţul nostru, crede că poate fi nu doar exponentul unei generaţii în Camera Deputaţilor, ci şi o voce care să reprezinte interesele acesteia.

Întâlnirile pe care acesta le-a avut cu locuitorii din Colegiul 2 şi nu numai au scos în evidenţă problemele cu care se confruntă tinerele familii care încă nu au ales să plece din România, ale copiilor crescuţi de bunici sau ale familiilor care depind de cel puţin un venit din străinătate.

“Dacă vrem ca tinerii noştri să nu mai fugă din ţară, dacă vrem ca tinerii noştri să îşi întemeieze o familie în România, statul trebuie să le acorde o şansă şi să se ocupe cu seriozitate de problemele familiei tinere, mai ales în domeniile locuinţei, locului de muncă şi politicii sociale. Familia tânără este cu adevărat o prioritate pentru Uniunea Social Liberală, pentru că am înţeles că investind în tineri, investim în viitorul României”, crede Suciu.

Candidatul USL pentru Colegiul 2 de la Camera Deputaţilor consideră că ajutorul pentru familia tânără înseamnă intervenţia statului pe cel puţin trei direcţii.

“Prin programul de guvernare, Uniunea Social Liberală îşi asumă facilităţi reale pentru achiziţionarea de locuinţe, pentru că programul “Prima Casă” va continua, dar şi proiecte masive de construire de noi locuinţe. USL propune preluarea/achiziţionarea de către stat a unor ansambluri rezidențiale abandonate de constructor/dezvoltator, finalizarea lor și transformarea în locuințe (sociale)”, explică Daniel Suciu.

În plus, spune Suciu, politica de ocupare a forţei de muncă trebuie să-i vizeze pe cei tineri, iar scutirea (suportarea, de la bugetul de stat), pentru o perioadă de 1 an, a contribuţiilor sociale datorate de angajatori în cazul încadrării tinerilor cu vârsta sub 25 de ani, este un prim pas. Tinerii din mediul rural trebuie sprijiniți prin facilităţi (scheme europene de sprijin, pe bază de plan de afaceri), astfel încât să opteze pentru o viaţă nu doar în România, ci şi la sat.

“Nu în ultimul rând, trebuie asigurat un cadru de îmbinare a vieţii de familie cu cariera. În acest sens, USL va dezvolta un sistem integrat de îngrijire şi educare a copiilor, axat pe construirea masivă de creșe și grădinițe, centre de zi. În aceste luni am reuşit să dăm deja bani în plus pentru mame, iar cele care revin la muncă mai devreme primesc acel stimulent. Programul de guvernare prevede şi introducerea unor deduceri fiscale pentru plata îngrijtorilor maternali”, explică Daniel Suciu.

În opinia sa, familia tânără este cel mai important motor al societăţii şi al economiei, iar ajutând-o statul român se va ajuta pe sine şi îşi va asigura atât prezentul, cât şi viitorul.

“Dacă tinerii nu pleacă din Romania, îşi construiesc viaţa aici, vor munci aici, vor aduce beneficii. Toate acestea însă, doar dacă sunt ajutaţi. Trebuie să creăm un mediu sănătos, competitiv, care să răsplătească performanţa şi să asigure şansele de a avea o viaţă normală, întemeindu-ţi o familie”, precizează Daniel Suciu.

Biroul de presă al USL Bistriţa-Năsăud

2749 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro