Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  22 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Daaa, au rezolvat-o: reduc salarii si pensii! Minunat!

07/05/2010 12:15:10 Claudia ANDRON  
Recunosc, acest guvern ma surprinde mereu. Iar masura anticriza gasita este ceva de vis. Nu ma gandisem...Sa iei banii de la bugetari in procente si sa tai tot in procente pensiile e alta idee minunata. N-am auzit inca nimic de reducerile cheltuielilor la bugetul Parlamentului...Dar inca astept...

Decizia de a reduce toate pensiile si salariile este cel putin socanta. 25 la suta bugetarii si 15 la suta pensionarii. As fi acceptat daca aceste procente s-ar fi aplicat gradual, adica celor cu salarii peste o anumita limita a decentei si pensii nesimtite. Dar nu e asa.

Nu sunt de acord ca bugetarii sa aiba salarii mai mari decat in mediul privat. E o anomalie a ultimilor ani, care, ca si mic om de afaceri, n-o pot accepta.  Firmele care produc nu-si pot permite sa dea angajatilor lefuri de 3000-4.000 de lei, iar statul si-a permis sa dea unor debutanti salarii de minim 2000 de lei, aplicand zeci de sporuri aiuritoare. Anormal. Cum anormal e si ca alti bugetari au salarii de 600 de ron. Stiu sigur ca sunt si bugetari care au astfel de salarii. Sa le tai acestora 25 la suta din salariu, ii incurajezi si mai mult sa se aplece catre mita, spaga si atentii. E umilitor sa dai unui angajat 600 de ron, care vede poate pe acelasi stat de plata, dupa aceleasi legi, ca altii au 3.000-4.000 de lei. Si apoi, ce performanta sa astepti de la el cand toata ziua bietul om nu se gandeste decat cum sa supravietuiasca, ca dintr-un astfel de salariu nu ai cum sa traiesti. Cel cu 4.000 de lei va trai la fel de bine cu reducerea de 25 la suta a salariului, pe cand pe cel cu 600 de lei, il impingi catre sinucidere prin infometare.

Asadar, m-as fi asteptat ca ordinea printre bugetari sa se faca corectand intai organigramele cu trei directori si 2 sefi de serviciu, si apoi salariile nejustificat de mari, dar gradual, aplicand procente in functie de salariul fiecaruia. Sigur ar fi destule salarii care sa fie reduse cu 50, si chiar 75 la suta. Dar poate astept prea mult.

Cat despre reducerea pensiilor si a ajutorului de somaj, am calculat ca cei mai multi dintre cei afectati de aceasta decizie vor trebui sa se descurce cam cu 400 de lei pe luna (mama, dintr-o pensie de 500 de lei, va ramane cu 425 de lei). Acestia sunt oamenii care au cotizat zeci de ani la bugetul de stat, iar acum se vor trezi ca au un venit mai mic decat cei care n-au lucrat nimic niciodata, dar s-au declarat saraci si iau ajutoare de la stat in sume mult mai mari. Reducerea pensiilor celor cu 500 de lei, in acelasi procent cu a celor de 10.000 de lei, mi se pare cel putin negandita. Cel cu 10.000 de lei se va descurca in continuare cu 8.500 de lei pe luna, pe cand cel cu 500 de lei ar putea sa nu-si mai ia medicamentele pentru ca, mai intai de toate, ii este foame in fiecare dimineata cand se trezeste.

Nu cred ca este o masura anticriza reducerea salariilor bugetarilor si a pensiilor in procente! Vor fi mai putini bani in piata de consum, factorul care a mai urnit putin economia in ultimul an si jumatate.

Cred insa in reducerea reala a cheltuielilor exagerate si nejustificate de la bugetul de stat! Cum ar fi: neplata cazarii parlamentarilor, reducerea cotei de combustibil, a diurnelor, a cheltuielilor cu intretinerea, iar exemplele pot continua. Numai sa vrea cineva.

Paradoxal, veti vedea politicieni de stanga sau de dreapta, care, cu aceeasi mana cu care vor vota ca nu sunt de acord cu reducerea salariilor bugetarilor, vor vota si impotriva reducerii cheltuielilor lor. Si atunci ce solutie sa ai?!

Demagogi sunt toti si ar da, dar nu de la ei!

 

7939 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro