Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  27 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Curățenie în toi la Mărișelu! Malurile râului Șieu dau cea mai mare bătaie de cap: din nou e plin de gunoaie!

25/04/2013 12:46:15 Iulia STUPINEAN  
Aliniamentul Drumul Județean 154 a scăpat de gunoaie cu ajutorul localnicilor și elevilor din comuna Mărișelu! Curățenia continuă în această perioadă pe drumurile comunale DC 15 și DC 15 A, precum și pe malurile râului Șieu unde curățenia rămâne o problemă serioasă.

În luna aprilie s-a dat startul curățeniei de primăvară în întreg județul Bistrița-Năsăud. La Mărișelu, acțiunile de ecologizare se derulează cu sprijinul a circa 20 de persoane care beneficiază de ajutor social în baza Legii 416 și a elevilor de școală generală din localitățile Mărișelu, Sântioana și Domnești.

Potrivit primarului comunei Mărișelu, Toma Someșan, curățenia de primăvară a început de pe aliniamentul Drumurilor Județene 154 și 154 A și continuă pe drumurile comunale – DC 15 și DC 15 A, pe o distanță de aproximativ 8 km. Tot în această perioadă se curăță șanțurile și se văruiesc merii aflați de-a lungul drumurilor județene.

“Aliniamentul Drumului Județean 154 este acum curat ca lacrima! Însă nu știu sincer cum va fi peste vreo două săptămâni, pentru că, din păcate, lumea tot aruncă gunoaie fără să îi peste că acolo s-a făcut curățenie care trebuie păstrată. Iar pe lângă asta, nu ar strica pe viitor ca cei de la Consiliul Județean Bistrița – Năsăud să ne ia în calcul cu niște fonduri, întrucât nu putem lucra tot așa, voluntar. Am mai semnalat această problemă și în alți ani, dar nu s-a dat nici un ban… De-a lungul acestor drumuri județene trebuie văruiți pomii, trebuie cosită iarba, curățate șanțurile, adunate gunoaiele…”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Mărișelu, Toma Someșan.

Însă cea mare problemă la capitolul curățenie, rămâne tot cea a malurilor râului Șieu și afluenții acestuia, unde ecologizarea tinde să devină… interminabilă.

“Aici avem multă treabă, pentru că e din nou plin de gunoaie. Așa că, ecologizăm în continuu, cu cei pe Legea 416. Nici nu pot să știu exact când o să terminăm curățenia în această zonă”, mai spune Someșan, care recunoaște că problema gunoaielor de pe malurile râului Șieu a fost sesizată zilele trecute și de comisarii Gărzii de Mediu Bistrița – Năsăud.

Pe lângă acțiunile de ecologizare de-a lungul cursurilor de apă și a drumurilor ce străbat comuna, localnicii de la Mărișelu au început să-și curețe curțile caselor, șanțurile și zonele de jur - împrejurul gospodăriilor lor.

Comuna Mărișelu din județul Bistrița – Năsăud cuprinde satele: Bârla, Mărişelu (reședință), Măgurele, Sântioana, Domneşti, Jeica și Neţeni, având o populație de aproximativ 2.600 de locuitori în peste 940 de gospodării. Lunar, de aici se adună circa 20 de tone de deșeuri menajere care sunt transportate la depozitul ecologic de la Tărpiu.

 

Foto: Arhivă

5235 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro