„Pentru a construi viitorul trebuie să cunoști valorile trecutului!”, consideră organizatorii de la Bistriţa Civică, oferind pentru a treia oară şanse elevilor din Bistriţa să-şi demonstreze cunoştinţele în ceea ce priveşte oraşul natal şi istoria sa deseori zbuciumată, dar deosebit de atractivă. Premii între 900 şi 1500 de lei!
Concursul își propune să contribuie la consolidarea conștiinței civice de apartenență la o comunitate cu istorie foarte bogată, stârnind dorința de a contribui la dezvoltarea orașului, de a-l plasa între orașele de frunte din Transilvania și din întreaga țară, să redevină „cetatea” vestită din nord-estul Transilvaniei.
Scopul acestui concurs este de a implica elevii orașului în viața comunității, temele fiind în strânsă legătură cu viața în comunitate. Elevii care se vor înscrie la concurs vor trebui să studieze lucrări din afara programei școlare, disponibile la Biblioteca județeană sau la Muzeul județean.
Astfel, elevii vor cunoaște valorile vechiului nostru burg, pe care îl vor îndrăgi mai mult și, cu siguranță, vor participa mai activ la viața comunității în viitor.
Concursul se adresează elevilor din ciclul gimnazial din toate școlile municipiului Bistrița. Echipele vor fi alcătuite din 3 elevi. Nu este obligatoriu să fie colegi de clasă sau de la aceeași școală.
Concursul din acest an va fi organizat pe două grupe de vârstă:
1. Clasele a V-a – VI-a;
2. Clasele a VII-a – VIII-a;
Data limită de înscriere pentru concurs este 30 septembrie 2016 ora 23:59 min, iar cei care doresc să se înscrie o pot face completând formularul de AICI.
Finala concursului se va desfășura în perioada 10-14 octombrie 2016, la fiecare categorie de vârstă urmând să se acorde câte trei premii - I, II și III, în valoare de 500, respectiv 400 şi 300 de lei, bani care vor ajunge la fiecare concurent din echipele câștigătoare. Primii 100 concurenți vor primi un tricou pentru participarea la concurs.
Mai multe detalii despre acest concurs, dar şi bibliografia care trebuie studiată, se pot afla accesând site-ul organizatorilor: www.bistritacivica.ro.
Foto Arhivă Bistrita Civică