Consilierii locali vor stabili mâine cine va face parte din comisia care va evalua bunurile pe care lichidatorul Gloriei vrea să le scoată la licitație. Municipalitatea vrea să cumpere stadionul de ani de zile, însă procesele au blocat negocierile, timp în care baza sportivă din parc s-a degradat continuu.
„Aici este o bază sportivă importantă creată în mare parte prin contribuția voluntară. De aceea ea este percepută ca fiind a municipiului și nu ca o proprietate privată a unei entități. Așa este ea percepută de foarte multă lume. Zeci de muncitori au lucrat acolo voluntar, de la UCTA, de la TCI, de la Comelf... Obiectivul acesta nu poate fi lăsat de izbeliște! Cei care îl au acum nu sunt capabili să îl întrețină. Dacă ar exista un întreprinzător privat care să nu vrea să facă blocuri acolo ci să vrea să înființeze o echipă în baza respectivă și să facă ceva pentru sport, ar fi în regulă, dar nu există așa ceva și atunci ne rămâne nouă, la administrație, să găsim o soluție. Am discutat inclusiv cu președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan și cu cei care îl dețin să vedem, să facem o expertiză a aceea ce se întâmpla acolo și apoi am putea să îl cumpărăm. Apoi, cu niște fonduri guvernamentale să facem o modernizare, să îl aducem la zi pentru că toate se degradează... se înfiltrează apă... Lucrurile evoluează în rău. Și, după modernizare să-l punem la dispoziția celor care vor să facă sport de performanță, fotbal de performanță ...”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro primarul Ovidiu Crețu.
După ani de zile de luptă prin sălile de judecată procesul pentru baza sportivă din parc s-a finalizat, iar câștigător a fost desemnat vechiul club Gloria, acum lichidatorul clubului de fotbal fiind în posesia terenului și a bunurilor din această zonă.
Cu el urmează să discute municipalitatea pentru a găsi o soluție.
În ședința de mâine aleșii vor stabili o comisie tehnică care să analizeze situația bazei materiale din cadrul complexului sportiv Gloria, la jumătatea acestei luni Societatea Civilă Profesională de Insolvență „Consult Management UV IPURL” trimițând o adresă Primăriei municipiul Bistrița prin care le comunică faptul că „patrimoniul Asociației Club Fotbal Gloria 1922 Bistrița aflată în insolvență, se află în procedura de valorificare și transmite publicația de vânzare cuprinzând bunurile care fac obiectul vânzării”.
Pentru analizarea situației bazei materiale pe care primăria vrea să o cumpere este necesară stabilirea unei comisii tehnice din care să facă parte consilieri locali, dar și personal de specialitate din cadrul primăriei care să analizeze și să facă propuneri cu privire la bunurile respective.
În total, 11 oameni, 5 consilieri locali și 6 membri ai aparatului propriu al Primăriei municipiului Bistrița vor evalua bunurile Gloriei și vor veni în fața Consiliului Municipal cu un proiect de hotărâre.
Chiar dacă nu poate susține financiar proiectul, președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, agreează ideea că acest teren extrem de important pentru comunitate să ajungă în proprietatea municipalității, aici urmând să se dezvolte pe lângă fotbal și alte sporturi.
„Am putea înființa o echipă de rugby pentru că avem antrenori și sunt și doritori”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, președintele Consiliului Județean.