Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  32 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Cum se distrează americanii în Bistrița-Năsăud? Vânează urși pe care mai apoi îi târăsc în Pasul Tihuța unde își fac „selfie”

12/05/2015 13:29:39 Bianca SARA  
Ultima distracție printre străinii care ne vizitează țara este vânătoarea. Plătesc bani grei pentru a vâna pe meleaguri bistrițene, doar nu degeaba avem cea mai mare densitate de urși bruni din Europa. Ce fac după?! Târăsc ursul până în Pasul Tihuța, unde-și fac selfie cu cadavrul animalului...

Mai multe fotografii postate în data de 10 mai pe rețeaua de socializare Facebook fac cunoscută ultima fiță a străinilor în materie de excursii. Aceștia vin în România, plătesc bani serioși (în jur de 1600 de euro potrivit unor surse Bistrițeanul.ro)  pentru a vâna în pădurile noastre, iar mai apoi își fac „selfie” cu animalele ucise.

Asta nu se întâmplă în pădure, la „locul faptei”, ci tocmai în fața Hotelului Castel Dracula, după cum povestește un internaut care a surprins un astfel de eveniment. Cadavrul urusului a fost așezat pe iarbă, la doi pași de bustul lui Bram Stoker, autorul celui mai vândut roman din lume.

„Acum două săptămâni am fost într-o excursie prin munți, am trecut și pe la Tihuța și ne-am oprit puțin ca să admirăm peisajul, când au apărut două mașini și s-au coborât trei bărbați, fericiți, încântați și extaziați dacă aș putea spun așa. Am fost surprinsă să văd și de ce...au vânat un urs, nu știu cât este de legală treaba asta, știu doar că bărbatul mai în vârstă râdea în continuu și la un moment dat a spus: crazy americans..da, era american, ceea ce mă face să cred că probabil a plătit o sumă pentru a merge la vânătoare și a obține un permis special, doar așa, de dragul de a vâna...”, a precizat pe Facebook autoarea fotografiilor.

Vânătorii spun că „tabloul” de vânătoare este ceva normal, atâta timp cât animalul nu este umilit și batjocorit de către cei care l-au ucis.

„Eu nu aş fi făcut asta pentru că sunt alt gen de vânător. Mi se pare puţin kitsch. Americanul în cauză nu a făcut nimic ilegal, iar faptul că s-a fotografiat în faţa castelului nu este lipsit de etică vânătorească 100%. Dacă nu a stat cu genunchii pe animal sau cu fundul pe el şi dacă nu l-a batjocorit nu a greşit”, explică vânătorul Sorin Gîrjan.

În doar două zile, atitudinea vânătorilor a fost taxată în mediul virtual de mii de români care i-au determinat chiar pe organizatorii partidei de vânătoare să-și închidă pagina de Facebook. Atitudinea vânătorilor a fost taxată și de către reprezentanții Hotel Castel Dracula, care se delimitează de asemenea practici și spun că cei trei nu au beneficiat de niciun serviciu al unității de cazare.

„Nu știm ce i-a determinat pe acei turiști să apară în ipostaza de a se poza cu ursul vânat în fața hotelului nostru, putem să ne gândim doar că au făcut-o de dragul publicității. Hotel Castel Dracula nu a avut la cunoștință, nu a fost părtaș și nu a autorizat asemenea manifestări grotești! Ne pare rău că s-a folosit imaginea hotelului în astfel de împrejurări”, a postat pe pagina oficială a Hotel Castel Dracula, administratorul unității de cazare Ana-Maria Muscar.

Urșii pot fi vânați doar în intervalele 15 septembrie – 31 octombre și 15 martie - 15 mai. Anul acesta, în Bistrița-Năsăud pot fi vânați 41 de urși.

 

6447 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro