Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  43 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



CULTURA: Revista MISCAREA LITERARA la aniversara

25/02/2012 20:57:38 Mircea I. BATRANU  
Este fara discutie un prilej de bucurie sa constatam ca si municipiul si judetul nostru se poate mandri cu o publicatie literara perena, de certa valoare culturala.

Vineri, 24 februarie, in prag de amiaza, la Consiliul judetean Bistrita-Nasaud, un larg cerc de prieteni si truditori ai revistei MISCAREA LITERARA, s-au reunit, avand alaturi multi invitati din tara si reprezentanti mai vechi si mai noi ai forurilor de conducere locale, pentru a sarbatori 10 ani de neintrerupta activitate pe taram literar si implicit cultural.

Pare putin ca varsta dar, in realitate, este enorm ca rezultat, prin verticalitatea, constanta si curajul de a deschide hotarat noi orizonturi intr-un climat de perpetuua si dureroasa tranzitie. Revista a insemnat si continua sa fie un punct de referinta al reprezentantilor artei literare din acest miraculos colt de lume. Nicio clipa mai prejos decat vocea Bucurestiului sau, sa zicem, a Clujului cultural.

Manifestarea a fost moderata de scriitorul Olimpiu NUSFELEAN (director) si de poetul si exegetul Ioan PINTEA (redactor sef) ai revistei MISCAREA LITERARA.

„Miscarea – a subliniat directorul publicatiei - este rodul efortului unui grup restrans: Olimpiu Nusfelean, Ioan Pintea, Ion Moise, Virgil Ratiu – la care s-a ad?ugat la un moment dat Andrei Moldovan. A fost aproape si Alexandru Citcauan, care a dat un prim elan ideii si a asigurat finantarea initiala. Marcel Lupse a conceput coperta. Au trecut la un moment dat prin redactie Mircea Prahase si Mircea Malut. In jurul acestui nucleu s-au aflat si se afla, imi place sa cred, colaboratorii apropiati, scriitori din spatiul bistritean si din tara, ca si cititorii nostri fideli”. Au luat cuvantul, omagiind revista: Vasile Negruseri, Gheorghe Marinescu, Cornelia Macarie, Ion Pavel Azap, Lucian Perta, Sever Ursa, George Vulturescu, Daniel Sauca s.a.[vezi foto].

S-a evidentiat si faptul ca noul format, prin continut si prezentare e un demn continuator al generoasei idei a lui Liviu Rebreanu, director fondator al MISCARII LITERARE din 1924.

Aniversarea celor 10 ani de existenta a fost si un excelent prilej pentru acordarea premiilor omagiale ale revistei: Proza – scriitorul Radu Tuculescu; Poezie – poetul Gavril Moldovan; Eseu – criticul Calin Teutisan; Traduceri – lector.dr. Adrian Podaru, pentru aducerea in actualitate, din greaca veche, a Omiliilor lui Ioan Gura de Aur. Despre premiati a rostit un laudatio criticul literar Luigi Bambulea.

Ce poate fi mai impresionant decat Cuvantul care Zideste?

Aceasta este in chintesenta sa MISCAREA LITERARA.

Sincere felicitari intregului colectiv redactional si... la mai mare!

Pentru cei interesati voi nota si pagina web unde pot afla mai multe despre aceasta prestigioasa “ foaie pentru minte...” a judetului nostru:www.miscarealiterara.ro


2753 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro