Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  134 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Cronicuta zilei: Daca tot privatizam urgentele, zic sa privatizam si Politia si Armata

10/01/2012 10:13:15 Claudia ANDRON  
Suport multe de la Basescu, dar pana se infoaie la Raed Arafat si SMURD, serviciul creat de romanul mult mai roman chiar si decat mine si poate decat presedintele. Daca scuza dotarilor te fac sa te gandesti sa privatizezi serviciul de URGENTA, eu zic sa privatizam tot. Politia, Armata, inclusiv Parlamentul si Guvernul...

In aceste zile, este in dezbatere publica un proiect de lege a sanatatii, gandit de ministrul insipid de culoare verde intens, Ritli. Daca-i dezbatere, atunci sa dezbatem, sa nu zica lumea ca tacem ca rahatu in papusoi si apoi ne dam destepti.

Asadar, ministrul s-a inspirat el din sistemul olandez si, sustinut din toti rarunchii de presedintele Basescu, vrea cu orice pret sa privatizeze sanatatea, un lucru bun de altfel, dar pana ajungi la URGENTE. Adica sa avem ambulante private.

Basescu a motivat intr-o emisiune TV unde il certa de zor pe secretarul de stat Raed Arafat ca acest lucru este absolut necesar sub scuza ca e nevoie de nu stiu cate sute de ambulante si ce bine ar fi sa le cumpere privatii.

Asa cum am spus si mai sus, pot suporta multe, dar totul se termina cand te legi de Raed Arafat si il suspectezi pe omul asta (singurul din putredul sistem administrativ care a facut ceva) ca ar avea interese si ca asa se explica opozitia lui, neascultandu-i argumentele pertinente.

In opinia mea, daca Arafat ar avea vreun interes, ar putea accepta imediat privatizarea urgentelor si si-ar infiinta un serviciu de urgenta. Sunt sigura ca 99 la suta dintre romani ar suna la el sa-i ajute in caz de urgenta. Numele lui Arafat este sinonim pentru multi romani cu singurul om de pe pamant care te poate ajuta in caz de urgenta. Omul a dovedit de-a lungul anilor ca stie ce inseamna o urgenta si lucrul cu profesionistii, iar profesionalismul lui si al echipelor cu care lucreaza este indiscutabil. Deci, de interese nu-l suspectez pe Arafat, mai degraba pe Basescu, pe ministru, pe politicieni.

Ideea de a privatiza sistemul sanitar mi se pare excelenta, pana ajungem la urgente. Am fost tratata in spital de stat si intr-unul privat. Nu se pot compara serviciile, decontarea s-a facut tot prin casa de asigurari, iar banii pe care i-am platit in plus la privat ii plateam la fel si la stat, dar fara factura si chitanta si fara a beneficia de aceleasi servicii, dotari, calitatea actului medical.

Sunt sigura ca listele de achizitii de la un spital privat au preturi de cateva ori mai mici fata de aceleasi produse achizitionate in sistemul public, unde se toaca banii fara numar. La stat e sac fara fund si niciun manager nu gandeste economic cand lucreaza pe banii statului.

Privatul isi face singur dotarile, nu cumpara aparatura pe care n-o foloseste, isi stimuleaza financiar medicii si asistentele si astfel are siguranta unor servicii si acte medicale de calitate.

In concluzie, sustin privatizarea sistemului sanitar in ceea ce priveste anumite sectii de spital, policlinici, nu si in ceea ce priveste urgentele prin 112. Mi se pare ca aici este vorba de siguranta nationala, ca fiecare pacient trebuie sa aiba asigurat accesul la servicii profesionale de urgenta. Cand e urgenta nu mai stam la discutii ce ambulanta sa trimitem, cu pat roz si defibrilatoare verzi.

Sunt si acum ambulante private si actioneaza pe un anumit gen de urgente si cred ca si asta este bine. Cine vrea, le apeleaza. Aceste servicii sunt chiar bine venite, mai ales acolo unde rezolva urgente minore (raceli, crize de rinichi, etc.) si apelezi la ele ca sa nu mai mergi la urgente si sa stai cu orele. Dar sa lasi urgentele majore la indemana privatilor sau sa vezi la un accident 7 ambulante si sa se bata intre ele care sa preia accidentatii, mi se pare prea de tot.

Intr-un singur punct sunt de acord cu privatizarea urgentelor, cel privind salariile medicilor si asistentilor, care astfel nu ar mai fi blocati intr-un sistem rigid si sarac de salarizare si ar putea fi platiti dupa profesionalism.

Daca scuza unor dotari ne poate face sa ne gandim la privatizarea urgentelor, atunci propun sa privatizam si Politia, si Armata, ca si ei au nevoie de dotari. Si cum si Parlamentul si Guvernul au nevoie de dotari, propun sa le privatizam si sa le cumpere nemtii...

UPDATE: 11.08

Raed Arafat a demisionat, anunta Antena 3. Sper ca demisia lui sa ne fie de folos prin faptul ca se va intoarce la Mures si il vom avea mai aproape. Era insa un castig pentru sistem prezenta lui la minister, dar cum am putea noi, romanii, sa lasam pe cineva sa ne faca ordine in dezordine?! I-am dat flit omului, ca noi n-avem nevoie de profesionisti. Ne pricepem la tot: de la fotbal, la economie si sanatate. Acum, am facut-o si pe asta! Mare greseala...Timpul va dovedi.

6531 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro