Bâlbâielile celor de la ADI - Deșeuri continuă în timp ce județul se umple de gunoi! Deși au trecut trei săptămâni în care ar fi trebuit să găsească o soluție după ce Vitalia a reziliat contractul cu autoritățile, cei de la ADI încă bâjbâie. Ieri ar fi trebuit deschise ofertele pentru noul operator de salubritate, însă termenul a fost amânat!
Lipsa de profesionalism a celor de la ADI - Deșeuri lovește în plin un județ întreg! Nici până acum nu au reușit să găsească o soluție clară pentru desemnarea unui nou operator care să preia gunoaiele din tot județul după ce Vitalia a reziliat contractul. Ieri a fost stabilit un nou termen pentru deschiderea ofertelor depuse de cele trei companii cu care se negociază pentru preluarea în regim de urgență a contractului de colectare și transport a gunoaielor din județ.
Sursele noastre spun că nici de această dată nu s-a întâmplat nimic, membrii comisiei au fost adunați, pentru a nu se știe a câtă oară în ședință, dar ofertele depuse de cele trei companii cu care Adunarea Generală a Acționarilor ADI-Deșeuri a stabilit să negocieze nu au fost deschise. Motivul? Se pare că celor din ADI- Deșeuri nu le-a fost clar nici acum cum trebuie făcută procedura de achiziție!
În aceste condiții, termenul pentru deschiderea ofertelor depuse de companiile Brantner Servicii Ecologice SA, Supercom și Urbana a fost amânat, o decizie urmând să fie luată fie astăzi, fie mâine...
Totuși, autoritățile sunt sigure că până la finalul acestei săptămâni contractul cu noul operator care să preia locul Vitaliei și să se apuce de treabă va fi semnat.
În tot acest timp, mormanele de gunoi din județ cresc...
Dacă primarul Ovidiu Crețu a luat măsuri urgente și a cerut celor de la Supercom să intervină, în oraș apărând peste 200 de pubele metalice noi, în județ situația este complicată...
În centrul orașului și în zonele aglomerate din Bistrița, gunoaiele nu le dau atât de mult de furcă bistrițenilor, cei de la Supercom fiind pe fază și adunând periodic deșeurile. La nivelul municipiului mai există probleme în cartierele Viișoara și Unirea unde pubelele sunt pline până la refuz.
În județ însă situația se pare că este destul de complicată, singurele comune unde nu există probleme fiind cele care încasează taxe de la populație și primarii nu au stat pe gânduri, angajând firme care să ridice gunoaiele localnicilor.