Moțiunea de cenzură a Partidului Social-Democrat a fost citită ieri în Parlamentul României, deși întâlnirea a fost programată inițial pentru astăzi. Deputatul USR Cristina Iurișniți explică de ce ea și colegii săi nu vor vota miercuri.
„USR va fi prezent la sesiunea privind moţiunea de cenzură. Totodată, nu va participa la vot.
Motivele:
1. Nu dorim să fim părtaşi la utilizarea unei instituţii publice - Parlamentul României - într-o luptă pentru putere din interiorul PSD. Inadmisibil.
2. Nu am fost aleşi de către electorat pentru a decide între Dragnea şi Grindeanu sau Ponta. Suntem parlamentari pentru a decide în interesul românilor.
3. Parlamentarii PSD şi ALDE din actuala coaliţie parlamentară trebuie să poarte întreaga responsabilitate pentru această criză politică ce afectează toţi românii”, transmite deputatul USR din Bistrița-Năsăud.
Membrii PSD au grăbit procesul și și-au convocat colegii ieri pentru a citi moțiunea de cenzură de demitere a guvernului Grindeanu. Întâlnirea a fost programată pentru astăzi, însă a avut loc ieri la ora 16:30.
„Moțiunea de cenzură trece fără niciun fel de problemă miercuri. Nu văd de altfel de ce ar fi probleme. S-a văzut și ieri la semnarea moțiunii că numai cu excepția câtorva colegi, care nu au reușit să ajungă la timp să semneze, dar au sosit ulterior, toți colegii din PSD și partenerii de la ALDE sunt în dispozitiv. Practic, miercuri vom vota și această moțiune va trece punând capăt unei situații fără precedent în România — anume situația în care un cetățean, să spun așa, se gândește să preia puterea executivă pe persoană fizică, neținând cont de niciun principiu al democrației în această țară și desigur la un moment dat nici de legile acestei țări”, a spus în această dimineață liderul senatorilor PSD, Mihai Fifior, conform digi24.ro.
PNL și USR au sesizat CCR cu privire la modificarea regulamentului Camerei Deputaților: „Suntem în situația în care, prin ancheta parlamentară, care reprezintă o activitate cu profund caracter politic, poate fi influențată administrarea probelor în cadrul unei anchete judiciare. Rezultă, din această modificare a Regulamentului Camerei Deputaților, că activitatea puterii legislative poate influența, în orice moment, activitatea puterii judecătorești", se arăta în sesizare.